Sedam neporaženih ekipa u Evropi, srpski tim među njima!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.02.2015.
21:44
Izvor: Sportske.net

Kada posmatramo prve i druge stepene takmičenja u nacionalnim šampionatima širom kontinenta, postoji svega sedam neporaženih timova. Jedan od njih dolazi iz Srbije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Gledajući sve ekipe u prva dva stepena takmičenja u Evropi (ne gledajući šampionate država koje geografski ne pripadaju ovom kontinentu kao što su Kazahstan, Azerbejdžan, Izrael i drugi, a koji igraju evropska takmičenja) došli smo do podatka da samo 7 ekipa ne zna za poraz ove sezone.

Naravno, treba isključiti i šampionate koje traju od početka do kraja kalendarske godine, kao što su Island, zemlje Skandinavije, Estonija, R. Irska.

Sedam pomenutih timova su Dinamo iz Zagreba, Terbuni Tuke iz Albanije, Iraklis u Grčkoj, Hibernians sa Malte, Dinamo iz Kijeva, Nju Seints iz velškog šampionata i Javor iz Ivanjice.

Ekipa Terbuni Puke takmiči se u albanskoj drugoj ligi i ove sezone u 12 utakmica ima 10 pobeda i 2 nerešena rezultata uz svega 6 primljenih golova. Ove sezone se očekivalo da u hrvatskom šampionatu bude koliko-toliko zanimljivije kada je šampionka trka u pitanju, ali Dinamo iz Zagreba nema milosti. Očekivalo se od Rijeke i Hajduka da budu jači protivnici u borbi za titulu, ali Dinamo već sada ima sasvim solidnu razliku uz 15 pobeda i 4 nerešena rezultata, bez ijednog poraza.

Iraklis je u grčkoj drugoj ligi apsolutni favorit da se vrati u najjači stepen takmičenja pošto u 14 mečeva imaju 11 pobeda i niti jedan poraz. Na Malti Hibernians je već šampion, imaju 14 bodova prednosti uz skor 18 - 3 - 0.

Dinamo iz Kijeva bi mogao da vrati primat u Ukrajini pošto imaju 5 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca i najvećeg rivala, Šahtjor, a skor im je 11 - 3 - 0. U Velsu, Nju Seintsi su favoriti za titulu, imaju skor 18 - 5 - 0, uz gol razliku 70:16, a sa ove dve ekipe se ne zatvara krug neporaženih u Evropi.

Krug zatvara Javor iz Ivanjice, ekipa od koje se nije očekivalo da prethodne sezone ispadnu iz najjačeg ranga takmičenja, ali su svakako ekipa od koje se očekuje da se ubrzo vrati na najjaču scenu srpskog fudbala, kakav god on bio.

Ove sezone Javor ne zna za poraz (8 pobeda i 7 nerešenih rezultata), ali će ipak morati da se namuči kako bi se vratio u JSL. Radnik iz Surdulice ima finansijskih sredstava da mu parira ove sezone, imaju samo bod manje od vodećeg Javora, dok se u poslednjih nekoliko kola jesenjeg dela u trku uključio i Proleter sa 4 boda manje.

Ipak, ako imamo u vidu da trener Slavenko Kuzeljević u suštini nije promenio ekipu u odnosu na prvi deo sezone, onda je za očekivati da se uz pomoć povratnika koji su veći deo sezone bili povređeni, Stojakovićem i Miloškovićem, izbori plasman u JSL. Pored njih, za prvi tim konkuriše i Mićanović, momak koji ipak nije prošao probu u Arsenalu. Takođe, ekipu je pojačao nekadašnji fudbaler Metalca i Radničkog iz Kragujevca, Srđan Simović, pa se Javor sa razlogom postavlja kao prvi favorit Prve Lige Srbije.

Da dodamo još da ova serija Javora malo podseća i na nenadmašnu seriju 37 ligaških utakmica bez poraza, kada su u sezoni 2007/08 uspeli da se plasiraju u najjači rang takmičenja uz skor od 18 pobeda i 16 nerešenih, a izgubili su tek u četvrtom kolu naredne sezone od Banata rezultatom 2:0, iako su prethodno pobedili Crvenu Zvezdu na Marakani i Vojvodinu. Te sezone 2007/08 su igrali i u kupu gde su ispali na penale od OFK Beograda.

Tada je ekipu vodio Radovan Ćurčić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 06.02.2015
23:33

lele, vest a da nema bg blizanaca, pa zato nam se mecava nocas sprema...:)