Sedam meseci nakon raskola - Evo šta Ćurčić misli o Tadiću!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.10.2016.
13:17
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić svojevremeno je svojim odlukama inicirao odlazak Dušana Tadića iz nacionalnog tima, a posle meča sa Austrijom nije se libio da progovori o srpskom "Maestru".

fss.rs/Starsport
fss.rs/Starsport

Povezane vesti

Krajem marta prošle godine u fudbalskoj reprezentaciji Srbije došlo je do raskola nakon što je Dušan Tadić saopštio da više neće nositi dres sa državnim grbom sve dok Radovan Ćurčić ne napusti klupu "Orlova".

"Veoma sam iznenađen. Reprezentacija Srbije je iznad Ćurčića i Tadića. Iznenadilo me je vreme kada se odlučio da kaže sve to" rekao je tada Ćurčić komentarišući Tadićevu odluku.

Sedam meseci kasnije Srbija ima dobru osnovu za plasman na Mundijal, a novi selektor promovisao je Dušana Tadića u "prvu violinu" ekipe o čemu svedoči podatak da je fudbaler Sautemptona postigao tri a asistirao kod ostalih pet golova Srbije u novom kvalifikacionom ciklusu.

Bivši selektor Radovan Ćurčić ne vidi ništa sporno u tome što je baš Dušan Tadić izrastao u lidera ekipe. Naprotiv, Ćurčić u izjavi za "Alo" ističe da mu je jako drago zbog toga.

"Posebno mi je drago što Tadić igra u životnoj formi. Vidim da je izrastao u igrača koji je vođa reprezentacije. Pruža mnogo 'Orlovima' i definitivno je glavni 'krivac' za bodove koje smo osvojili" kazao je Ćurčić.

Radovan Ćurčić je podsetio da je Dušan Tadić izostavljen sa spiska zbog trenutne forme, a da nikada nije dovodio u pitanje njegovo zalaganje na terenu.

"Svi su se trudili koliko su mogli, ne samo kod mene u timu, već i ranije. Prepoznaje se velika želja fudbalera, a samo je pitanje u kakvoj je formi igrač u datom trenutku. Na reprezentativnom nivou, forma je najbitnija stvar. Zaboravlja se da je Tadić kod mene u timu odigrao sve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo" poručio je Ćurčić.

Reprezentacija Srbije je u tekućem kvalifikacionom ciklusu odigrala tri utakmice, postigla osam golova, a kod svakog od njih je Dušan Tadić učestvovao kao strelac ili asistent.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kucky Dog
Tuesday, 11.10.2016
16:01

Da nije Ćurčić svojevremeno izostavio Tadića sa spiska, u Tadiću ne bi proradio inat da se dokaže i mi sad ne bi imali ovakvog vođu. Svaka čast Ćurčiću i hvala ti !

avatar
Делија_момак
Tuesday, 11.10.2016
15:50

Ћурчићу, седи један!

avatar
neme
Tuesday, 11.10.2016
15:01

Sta ovaj autobusdzija moze uopste da misli,neka pripremi derbi Javor -Mladost protiv Neska koji je najveci trener ikada ima trenutno preko 180 kila,to je njegov rang.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 11.10.2016
14:41

Ovaj Ćurčić deluje kao gospodin čovek, ali veze on sa fudbalom nema. Niti autoriteta, niti znanja da postavi taktiku. Šteta...

avatar
jv
Tuesday, 11.10.2016
13:55

Tesko je priznati gresku. Ali nije on kriv, kriv je grobar srpskog fudbala koji ga je doveo.

avatar
mosala1983
Tuesday, 11.10.2016
16:33

Ko tebi daje minuse. Jadni ti koji ti daju minuse.

avatar
Joey Barton
Tuesday, 11.10.2016
13:39

Imao je pravo da ga ne poziva tada. Realno, slabo je igrao.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 11.10.2016
16:25

A Zoran Tosic je igrao 'vrhunski'...