Sećate se koji je zadatak Iliev postavio Tavambi? Za sada ga odlično ispunjava!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.08.2017.
11:07
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Posle odlaska Leonarda, Kamerunac bi mogao da obeleži tekuću sezonu u Partizanu!

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Posle premijerne utakmice u novoj sezoni, protiv podgoričke Budućnosti u Beogradu, sportski direktor Partizana Ivica Iliev postavio je konkretan zadatak Leandru Tavambi - 10 golova i 10 asistencija!

Kako je krenuo, Kamerunac bi ove sezone mogao i da nadmaši te brojke, posebno kada su golovi u pitanju.

On je od početka sezone već postigao četiri pogotka, uz dve asistencije, a juče je njegov gol u Subotici doneo Partizanu nova tri boda u Superligi.

Ni težak teren ga nije omeo, baš kao ni teški vremenski uslovi. Partizanov ''snagator'' je na sve spreman.

''Vreme je zaista bilo veoma teško, ali mi smo profesionalci i pripremljeni smo na različite klimatske uslove – kaže Leandro Tavamba. Istina je da je teren bio daleko od dobrog, ali igrao sam i na gorima, tako da meni lično to i nije bio problem.

Protivnički igrači su bili vrlo motivisani, što smo i očekivali. Partizan je tim koji u svakom kolu igra derbi i u kojem su svi posebno motivisani protiv nas, tako da nam sve to dođe normalno''
, izjavio je Tavamba, a prenosi klupski sajt Partizana.

On je uveren da će Partizan, baš kao i on sam, igrati još bolje kako sezona bude odmicala.

''Ono što je meni najvažnije, jeste da svako od mojih saigrača igra na visokom nivou i da smo svi fokusirani na naš cilj i dobru igru. Iz te dobre igre onda dolaze i golovi, ali samo zahvaljujući timskom radu. Tek smo počeli, ja mogu još bolje i trudiću se da tako i bude'', izjavio je Tavamba.

--
--
Govoreći o promenama u startnoj postavi u odnosu na meč sa Olimpijakosom, Tavamba je istakao da trener Đukić insistira da svi igrači budu u svakom renutku maksimalno sprrmni i iskoriste priliku koja im se ukaže.

Do kraja meseca Partizan čekaju veoma teški izazovi, koji će umnogome odrediti dalji tok sezone, pogotovo dvomeč sa Videotonom u borbi za plasman u Ligu Evrope i večiti derbi u domaćem prvenstvu.

''Istina je da je raspored težak, ali me sve to motiviše da dam najbolje od sebe u ovom šampionatu. Osećam da mogu da pružim više ove sezone i da dođem na nivo o kom sam oduvek sanjao. Dobro sam počeo i radiću sve jače i bolje, da bih napredovao iz utakmice u utakmicu'', istakao je Tavamba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Monday, 07.08.2017
15:09

Kada Djukic insistira na totalnoj ofanzivi onda pravim napadacima nije tesko doci do izrazaja a ova nova uloga Tavambe da igra pored Djurdjevica se pokazala i te kako uspesnom. Jos malo treba sacekati pa ce i Suma doci do izrazaja a ako im se pridruzi i ovaj iz PAOK.a onda cemo biti bas pakleni u napadu. Djurdjevica moramo zadrzati po svakiu cenu jer gledajuci realno, jos uvek nemamo alternativu za njega.

avatar
PLAYBOY
Monday, 07.08.2017
14:15

dobar je bas, samo ga zeza sto je non stop u ofsajdu :/

avatar
Poznavalac
Monday, 07.08.2017
11:16

svakako najprijatnije iznenadjenje u ovih nekoliko utakmica..jak u duelu,lepo proigrava,odlicno se krece i na kraju je i efikasan..Mozda bi bio i bolji da igra u samom spicu..