Sećanje na 67. večiti derbi - Maestro Moca Vukotić!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.12.2014.
12:17
Izvor: Sportske.net

U vreme kada legendarni Momčilo Moca Vukotić, sa još nekolicinom bivših Partizanovih asova, mora štrajkom da se bori za bolji status omladinske škole crno-belih na čijem je čelu, prilika je da se danas podsetimo njegovih nekadašnjih fudbalskih majstorija

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Naime, na današnji dan, pre tačno 34 godine, odigran je 67. prvenstveni ''večiti derbi'', u kome je Partizan ubedljivo savladao Crvenu zvezdu sa 3-1, a značajan doprinos tom trijumfu je dao upravo pomenuti Momčilo Moca Vukotić.

Trijumf Partizana u ovom derbiju najavio je legendarni Nikica Klinčarski, koji je u 21. minutu meča doveo Partizan u vođstvo.

Crno-beli su u drugo poluvreme ušli sa tim golom prednosti, da bi posle šest minuta igre u nastavku, sadašnji pomoćni trener Partizana Zvonko Varga duplirao prednost crno-belih - 2:0.

Zvezda nije imala odgovor na ovom meču, a sve dileme oko pobednika rešio je Moca Vukotić u 88. minutu, kada je umakao svojim čuvarima, a onda ''izlomio'' golmana Ljukovčana i majstorski poslao loštu u mrežu - 3:0.

Taj Vukotićev gol možete videti u prilogu, a poraz Zvezde je u samom finišu ublažio Srebrenko Repčić, za konačnih 3:1.

Ipak, ta sezona nije bila uspešna za Partizan, završili su je tek na osmom mestu, dok je Zvezda osvojila titulu, ispred splitskog Hajduka i niškog Radničkog.

Partizan: Zalad, Mašić, Babić, Živković, Stojković, Kaličanin, Trifunović, Klinčarski (Prekazi), Vukotić, Ješić, Varga (Smajić). Trener: Toma Kaloperović.

C. zvezda: Ljukovčan, Jelikić (Janković), Krmpotić, B. Đurovski (Jovin), Rajković, Jurišić, Šestić, Blagojević, Borovnica, Janjanin, Repčić. Trener: Branko Stanković.

Ne propustite

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 07.12.2014
13:24

Jadna si i bedna upravo Partizana, a jos su jadniji politicari koji su osetili moc, snagu i potencijal najslavnijeg i najveceg srpskog kluba pa uskocili da se omrse i uniste ga!

avatar
Sunday, 07.12.2014
14:35

Na sve nacine pokusavaju da nas uniste i srozaju,ali mi smo veliki i izaci cemo kao pobednici!!!