Šćepanović: "Mislimo i na koeficijent"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.07.2015.
14:59
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Predsednik fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović rekao je da će Novosađani u Letoniji pokušati da ostvare još jedan trijumf kako bi dodatno popravili klupski koeficijent.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine doputovali su u Letoniju gde ih u četvrtak očekuje revanš susret drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nakon ubedljivog trijumfa nad Spartaksom iz Jurmale rezultatom 3:0 malo je onih koji dovode u pitanje plasman Vojvodine u treću rundu kvalifikacija ali i pored toga postoje dobri razlozi zašto bi u Letoniji valjalo ostvariti još jedan trijumf.

"Očekujem da sutra nastavimo tamo gde smo stali u prvoj utakmici, da prikažemo sjajnu igru i na pravi način reprezentujemo svoj klub, ali i srpski fudbal u celini" rekao je po dolasku u Rigu predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović.

Vojvodina će u slučaju plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope preskočiti Crvenu zvezdu na listi klupskih koeficijenata i postati drugi najbolje rangirani klub iz Srbije na UEFA rang listi.

"Priželjkujemo i dobar rezultat, a kad to kažem mislim na to da ostvarimo remi ili da pobedimo, što bi nam donelo povećanje koeficijenta u sledećem turnusu takmičenja u Evropi" objasnio je Šćepanović.

Vojvodina se trenutno nalazi na 207. poziciji projektovane rang liste UEFA za sezonu 2016/2017. Novosađani imaju 6.425 bodova, 0.250 bodova manje od Crvene zvezde koja je eliminisana u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

U najboljem slučaju Vojvodina će nakon plasmana u treće kolo imati čitav bod više u odnosu na početak kvalifikacija a na kraju će zaraditi i određen broj bodova na ime nacionalnog koeficijenta pa treba očekivati da Novosađani premaše kotu od 7.000 bodova na UEFA rang listi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kraljaBAN23
Wednesday, 22.07.2015
15:11

MOLIM ZA 2-3 MINUTA ZDRAVOG RAZUMA SVIH NAVIJAČA DA PROČITAJU SLEDEĆE: Samo da se zna da je od sezone 2008/09 do danas Vojvodina sakupila više bodova u Evropi od Zvezde tj. ima bolji skor u kv. za LE iako je Zvezda mnogo puta više bila u povlašćenom šeširu od Vojvodine, a Zvezda je u tom periodu svaki put osim jedne sezone bila ispred Vojvodine na tabeli u SL! Pošto se Terzić i Zvezdini navijači pozivaju na Evropu (kako Partizanu nema Toleta u Evropi iako je Partizan ubedljivo ali ubedljivo najbolji srpski predstavnik u Evropi u tom periodu) neka objasne ko ili šta fali Zvezdi u Evropi da ima bolji plasman od Vojvodine kako to obično ima u SL? Hoćete ja da vam kažem? Zvezdi u Evropi fale izmišljene licence FSS, sudije iz SL, sateliti iz SL i mečevi kakav je OFK 2:6 (2:0) Crvena zvezda!

avatar
Lord of Nottingham
Wednesday, 22.07.2015
16:06

Od 2009 bili samo jednom ispred Vojvodine? a što to reče junače?