Savo: "Plasman na EURO? Izvodiljivo je!"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 04.01.2015.
17:42
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević govorio je o obavezama koje naše nacionalne selekcije očekuju u 2015. godini i tom prilikom konstatovao da veruje u plasman "Orlova" na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Godina koju smo pre koji dan ostavili iza sebe bila je izuzetno neuspešna za srpski reprezentativni fudbal ukoliko se posmatraju rezultati "A" selekcije.

Seniorska reprezentacija Srbije propustila je Mundijal u Brazilu a kvalifikacije za EURO 2016. započela očajnim učinkom koji ne sluti na dobro.

Nakon promene selektora svi su svesni da Radovan Ćurčić ne može da donese čudo ali potredsednik Saveza Savo Milošević ističe da odlazak u Francusku nije nemoguća misija.

"Ostaje žal zbog lošeg rezultata seniorskog tima i iskreno verujem da to može da se popravi u ovoj godini. Imamo dovoljno kvaliteta i dobar tim kako bi se izvukli iz situacije i zauzmemo bar treće mesto koje vodi u baraž. Verujem da je to izvodljivo i nadam se da ćemo zadovoljiti narod i rezultima najjače selekcije" rekao je Milošević u intervjuu "Tanjugu".

Nakon tri odigrane utakmice u kvalifikacijama za EURO 2016. Srbija zauzima pretposlednju poziciju u grupi "I" sa samo jednim osvojenim bodom a narednu utakmicu odigraće u martu protiv selekcije Portugala sa novim-starim kormilarom na klupi.

"Ćurčić je prethodnim radom dokazao da zaslužuje šansu i siguran sam da ima znanje da vodi reprezentaciju. On je taktički jedan od najboljih trenera na Balkanu, možda i šire. Imam apsolutno poverenje u njega i siguran sam da će ovdašnja javnost već u Portugaliji videti dosta promena kada je u pitanju igra tima" konstatovao je Savo Milošević.

"Vatreno krštenje" u ulozi selektora "A" reprezentacije Radovan Ćurčić će imati 29. marta kada "Orlovi" gostuju Portugalu u okviru 4. kola kvalifikacione grupe "I".

Plasman na EURO 2016. u Francuskoj obezbediće po dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe i najbolje trećeplasirana, dok će u baraž ostale selekcije koje kvalifikacije završe na trećoj poziciji u grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke