Savo otvorio karte - Predlaže Ćurčića, lično će zvati Đorđevića i Subotića!

Autor: Beta Beta
petak 21.11.2014.
14:29
Izvor: Beta

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević otkrio je da će dati predlog da Radovan Ćurčić dobije višegodišnji ugovor i priliku da na duže staze radi sa seniorskom reprezentacijom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Više nema dileme, selektor će biti Radovan Ćurčić. Naravno, ako se prihvati predlog save Miloševića.

"Predložiću Ćurčića za selektora i to da on bude na tri, četirigodine, očekujem da će Izvršni odbor prihvatiti moj predlog. Ja ne biramselektora već predlažem rešenja, nisam postavljen za diktatora, sve je na nadležnima", rekao je danas.

Milošević problem srpske reprezentacije vidi u nedostatku kontinuiteta.

"Ključni problem je to što se prečesto menjaju selektori. Zbog toga je moja želja da dobijemo selektora na duže vreme, jer je do sad selekcija bila van sistema. Ćurčić je čovek koji zna kako se radi u sistemu, a to što je uradio sa mladom selekcijom ga je preporučilo i ja ću njegovo ime dati na Izvršnom odboru i očekujem da će oni to prihvatiti."

"On jeste jedini kandidat, a ako ne bude izglasan, imaćemo potpuno drugu sliku. Nisam diktator i mislim da je po stručnosti on najbolji kandidat. Odluka o predlogu Ćurčića je bazirana na njegovom stručnom radu.On je konkretnim delima pokazao da je prevazišao okvire ove države isrpskog fudbala, a i dobro poznaje igrače koje trenutno imamo",
rekao je Milošević na žrebu četvrtfinala Kupa Srbije.

Savo Milošević rekao je danas da će Filip Đorđević nastaviti da igra za reprezentaciju i da će razgovarati sa Nevenom Subotićem o povratku u državni tim.

"Imaćemo jasne zahteve kada su u pitanju svi igrači koji konkurišu za reprezentaciju i sve će im biti jasno stavljeno do znanja. Nikome nije zabranjeno da zasluži mesto. Daleko od toga da stvari stavljamo pod tepih, ali ne mogu da reagujem na informacije dok ih 100 odsto ne proverim", rekao je Milošević novinarima u Staroj Pazovi.

Posle prijateljske utakmice sa Grčkom, u utorak, mediji su preneli da je Đorđević navodno odbio da uđe u igru i da se više neće odazivati na pozive selektora.

"Đorđević nije odbio da igra. On ima pravo da se ljuti što ne igra, to je čak i poželjno jer nam ne trebaju momci kojima je svejedno. Na njega možemo da računamo u budućnosti i odazivaće se selektoru", kazao je Milošević.

Doskorašnji selektor Dik Advokat svojevremeno je izavio da više neće pozivati igrača Borusije iz Dortmunda Nevena Subotića u državni tim, a Milošević je najavio da će otputovati u Dortmund i razgovarati sa defanzivcem.

"Planiramo da direktno pričamo sa Subotićem, otići ćemo u Dortmund, ali ćemo do narednog okupljanja reprezentacije posećivati i ostale igrače, da im stavimo do znanja šta očekujemo od njih",
rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, poražavajuće je to što su pojedini igrači odbijali da igraju za reprezentaciju u prethodnom periodu.

"Mi nemamo luksuz da se odričemo dobrih igrača, već moramo za svakog od njih da se borimo. Uložiću veliki trud i energiju da to popravim", rekao je on.

Milošević je dodao da nije spreman da u skorije vreme preuzme mesto predsednika FSS.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Novak-Novica Teofilovic
Sunday, 23.11.2014
11:09

Sava Milosevic ce vratiti SRBIJU opet na vrh.

avatar
Моца Јовић
Friday, 21.11.2014
19:35

Bez obzira sto je njegov stil defanzivan, ipak ga podrzavam, covek je elokventan, ozbiljan trener, a takvih ljudi je sve manje, to se mora postovati. On kada izadje da se odbrani, on to i uradi i opet imamo po neku sansu, a kod proteklih selektora koji su izlazili samo da ne prime gol, ne samo sto nismo imali ni sansi, nego smo i obavezno primili po neki gol.

avatar
Igornopolis
Friday, 21.11.2014
18:24

Napokon neko s trunkom mozga i strucnosti. Nadam se da je sms komunikacija s igracima, zvanje pa vracanje igraca, pozivanje inferiornijih/ u slabijoj formi igraca zavrseno. Dosta je spoticanja na sopstvenu nogu. Sabotiramo sami sebe vec godinama u srpskom fudbalu i nismo ni blizu iskoriscavanja punog potencijala ove generacije. Daj nam pameti silo svemocna. Hvala,
Igor

avatar
Par Kečeva
Friday, 21.11.2014
18:59

Tačno.Mora jedna osoba da je često u kontaktu sa igračima.I kada su povrijeđeni i kada im ne ide da znaju da zbog loše forme nisu u reprezentaciji.Još kada na stadion ne bi dolazile nevastitane,isfrustrirane osobe koje dolaze da vrijeđaju i kaljaju ugled svog naroda,krenulo bi.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Friday, 21.11.2014
18:03

miroslav radovic!

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Friday, 21.11.2014
16:27

"Mi nemamo luksuz da se odričemo dobrih igrača, već moramo za svakog od njih da se borimo..." Pa drzavni dres se zasluzuje i ne odbija u normalnim zemljama..ne razumem izjavu Save?Sta treba da radi..ili da radimo..na konje pa sa lasima da ih hvatamo i stavljamo na silu u tor??Ajde bre ljudi..ko hoce i zeli da se bori za reprezentaciju i Srbiju,taj neka igra..!

avatar
89nikola
Friday, 21.11.2014
16:17

Treba nam trener koji ima jasnu viziju igre reprezentaciju Srbije. Pod tim mislim na taktiku i igru koja će se forsirati kroz sve selekcije reprezentacije, napadačka, brza igra, bez davljenja lopte i bunkerisanja nakon vodstva. Da li je Ćurčić čovek za to?

avatar
ACACHELSEA
Friday, 21.11.2014
15:59

Subotic nam ne treba,makar bio igrac kao Maldini,ili Teri.Ko oce da odmori od repke i da se posveti klubu ne treba nam dozivotno.Subotic i kada je igrao nije nista posebno igrao,tako da nevidim razlog da m use ulizujemo za poziv.

avatar
lamps8
Friday, 21.11.2014
15:57

treba mu dati vremena curcic ima potencijala i moze da donese stabilnost reprezentaciji

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 21.11.2014
15:45

Miroslav Radovic, Nikola Djurdjic, Adem Ljajic! Sa njima razgovaraj!!!

avatar
Grobari Kanada
Friday, 21.11.2014
16:23

Ljajic jeste dobar fudbaler, ali radije ga ne bih gledao u dresu Srbije sa CCCC grbom... jer njemu fali to je jedno C...
mislim da ni on sam nije nesto puno ljut sto nije pozivan...

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 21.11.2014
17:23

I ti to tako iz Kanade porucujes? Sto ne dodjes ovde da igras za nas?

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Friday, 21.11.2014
16:30

Adam Ljajic? Ime mi se ne pise njegovo..niti ga izgovaram!Ako si imalo Srbin..pa da razmislis bistrom glavom!?

avatar
sashki
Friday, 21.11.2014
15:41

Dobro de, a tole? On se sakrio dok se situacija Ne smiri, I posle ujeo vuk magare :)

avatar
Fidel Kastro
Friday, 21.11.2014
15:40

Subotić će ga ispaliti.