Savo ima genijalnu ideju?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.03.2015.
11:03
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Proslavljeni srpski reprezentativac i aktuelni potpredsednik FSS Savo Milošević predstavio je javnosti svoj predlog kojim bi se, po njegovom mišljenju, sprečio prerani odliv mladih igrača u inostranstvo.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

O borbi da se naši najtalentovaniji fudbaleri zadrže što duže u Srbiji, godinama i decenijama se govori, polemiše, predlažu rešenja, ali ne samo da rešenje nije na vidiku, nego nam iz godine u godinu sve mlađi tinejdžeri odlaze u pečalbu.

Najaktuelniji je ''slučaj Danilo Pantić''. Jedan od najvećih ''bisera'' Partizanove omladinske škole ovog proleća je sklonjen iz prvog tima, zbog njegove uporne želje da tek što je postao punoletan, crno-beli dres zameni Čelsijevim, ili eventualno Viteseovim, gde bi trebalo da ode na kaljenje.

Partizan mu je nudio produžetak ugovora, mladi vezista to nije prihvatio i sada individualno trenira čekajući jun, kako bi klubu u kome je ponikao rekao ''zbogom''.

Pitanje je na koji način se slični slučajevi mogu sprečiti, ali potpredsednik FSS Savo Milošević obelodanio je svoj predlog rešenja.

On, naime, veruje da bi značajnim povećanjem obeštećenja, srpski klubovi smanjili interesovanje za svoje najmlađe i najtalentovanije fudbalere, bar dok ne odigraju par sezona u klubu koji ih je odškolovao.

''U pravilniku FIFA postoji stavka o visini obeštećenja kada neko napuni 18 godina, a ne želi da potpiše ugovor sa matičnim klubom.

Dakle, ako neko dete, kao sada Pantić iz Partizana, reši da ode u inostranstvo, taj klub će za njega platiti obeštećenje od, na primer, 260.000 evra. Ali, to je ništa ako se uzme u obzir koliko se u njega ulagalo i kakav talenat poseduje.

Ja sam za to da se podigne visina obaštećenja, ako treba i 10 puta, pa ćemo u krajnjem slučaju sprečiti te klubove da kupuju po principu - ovaj fudbaler nije skup, a videćemo šta će sa njim biti'', objašnjava Savo suštinu svog predloga u intervjuu ''Novostima''.

S tim u vezi, Milošević smatra da bi na isti način trebalo da se ponašaju i naši manji klubovi, da i oni ''zacepe'' mnogo veće obeštećenje kada se Zvezda ili Partizan zainteresuju za njihove najtalentovanije igrače.

Zato je uveren da će njegov predlog biti podržan od velikog broja naših klubova.

''Ne pitaju se u Srbiji samo Zvezda i Partizan. Glasali bi svi klubovi i verujem da bi većina prihvatila moj predlog'',
zaključio je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Sunday, 15.03.2015
12:11

Lakomost je cudo, moj Savo, 99% njih ce pristati na vrapca u ruci...