Savez pokrenuo istragu zbog nameštanja u Prvoj ligi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.05.2017.
11:17
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Fudbalski savez Srbije pokrenuo je istragu zbog sumnje da je jedna od utakmica 29. kola Prve lige Srbije bila nameštena. Na udaru klubovi koji su već bili kažnjeni.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza poručio je minule zime da će svi prvoligaški koji se bave zakulisnim radnjama biti kažnjeni, ali se čini da upozorenja i preduzete sankcije nisu urodili plodom.

Savez je početkom godine već kaznio Mačvu, BSK Borču i ČSK Čelarevo zbog "štelovanja rezultata", pa je pomenutim klubovima "skinut" po jedan bod sa konta.

Prema saznanjima do kojih je došao "Blic", prethodnog vikenda "nameštena" je utakmica u Kuli gde su snage odmerili OFK Odžaci i ČSK Čelarevo.

Domaćin je porazom ostao bez ikakvih šansi za opstanak, ali je zato ČSK uhvatio slamku spasa trijumfom na gostovanju u Kuli i sada je jako blizu opstanka.

"Čelarevu je bila potrebna pobeda, postoji sumnja da je takav ishod meča i dogovoren. Postoji sumnja da je predsednik Odžaka Milojko Erić na ne baš suptilan način sugerisao svojim fudbalerima da izgube. Na kraju su Odžaci zaista i poraženi, rezultat je bio 2:4" ispričao je izvor "Blica".

Savez je navodno već preduzeo određene korake zbog ovih dešavanja, a pod lupom će biti i utakmice 30. kola jer će se na čak četiri meča odlučivati o opstanku.

Mačva i Zemun su ranije overili plasman u Superligu ali se u borbi za opstanak kolo pre kraja nalaze čak četiri kluba među kojima su ČSK Čelarevo, Sinđelić, Budućnost Dobanovci i Kolubara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blade1
Thursday, 25.05.2017
20:38

Sramota!Bacanje prasine u oci ovom narodu dok tzv sampion igra cuvene preokrete uz jos cuvenije penale i crvene na istim utakmicama,od cega sa jednim timom 2 puta u roku od mesec i po dana!U fiokama su zakljucane izjave Bojana Radovanovica,Dmitrovica,Asprogenisa,Mateusa,Boje...Samo se vi izivljavajte...

avatar
Man united
Thursday, 25.05.2017
20:30

Ja se ponadao kaznice Zemun da se Sloboda vrati u superligu. Kad ono corak :(

avatar
R E V O L T
Thursday, 25.05.2017
13:25

Kad ste poslednji put videli da se predsednik Saveza pojavio u javnosti?

avatar
Thursday, 25.05.2017
12:03

Kakva maskarada od FSS. Kažnjavaju bodom minusa, a oni opet kad odigraju 3 za 3 sa po tim bodom minusa imaju isto kao kad bi odigrali obe nerešeno samo što kad odigraju 3 za 3 postoji mogućnost da ih FSS ne uhvati i ne kazni, a ako slučajno odigraju pošteno obe nerešeno onda sigurno gube po taj 1 bod. Druga i mnogo bitnije stvar je i dalje niko nije kažnjen za OFK 2:6 zvezda, a niko ni ne ispituje utakmice koje zvezda igra i ove kao i prošle sezone od kojih su većina bar sumnjive. Pogledajte samo omladince i kadete Crvene zvezde, pogledajte na šta liče njihove utakmice u poređenju sa prvim timom. Gledao sam kadetski Večiti derbi i pregled omladinske lige Radnički-Crvena zvezda i u poređenju sa tim utakmicama utakmice koje prvi tim Crvene zvezde igra u SL liče na balet, ne na prijateljske utakmice koje gledamo na pripremama ili u toku sezone, nego na balet i šetnju penzionera kroz neki park ili po nekoj travnatoj povšini.

avatar
Man united
Thursday, 25.05.2017
20:28

A da li je neko kaznjen za ove silne Partizanove prelaze u zadnja dva meseca. Ako je po tebi Zvezdin prelaz kaznjiv, hocemo isti arsin i prema PArtizanovim prelazima.

avatar
X
Thursday, 25.05.2017
11:50

A zasto se ne ispituje Kolubara ciji je gazda vlasnik Brodarca i koja je u zoni ispadanja a na poslednjih 6 utakmica imaju 5 pobeda i neresen rezultat. Pogledajte kakav je penal sviran Kolubari protiv Borce. Pogledajte kakav je penal sviran Indjiji protiv Borce. Da li ovi sto kaznjavaju misle da mi ne idemo na utakmice? Da li misle da mi ne vidimo kako sudija navlaci za neke ekipe? Kada 2 ekipe nameste rezultat onda sudija nema sta tu da trazi.