Saši Iliću prekipelo: ''Evertone, nisi ti veći Grobar od mene!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.04.2016.
10:58
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Par dana posle 151. ''večitog derbija'', kapiten Partizana oštro je kritikovao svog saigrača Evertona Luiza zbog načina na koji je proslavio gol protiv Zvezde, ali nije ostao dužan ni Ibanjezu i Vijeri iz Zvezde!

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Provokativna proslava pogotka u 94. minutu derbija protiv Crvene zvezde na ''Rajku Mitiću'' bacila je u senku činjenicu da je Brazilac Everton Luiz tim pogotkom spasao Partizan trećeg poraza ove sezone u duelima sa najvećim rivalom.

Naravno, brojne su reakcije posle meča zbog tog njegovog plesa ispod severne tribine, a iako se odlični vezista Partizana juče izvinio svima, a posebno navijačima Crvene zvezde, kapiten crno-belih Saša Ilić ga je javno iskritikovao zbog takvog načina radovanja.

Legenda crno-belih razume i ''vrelu južnoameričku krv'' koja proradi u ovakvim utakmicama i o kojoj je Everton juče govorio, ali s druge strane ne dozvoljava Brazilcu da bude veći Partizanovac od njega koji je decenije proveo u crno-belom dresu.

''Za mene je Evertonovo slavlje neprihvatljivo. Južnoamerikanac je, takav mu je temperament, ali takvo slavlje mu uopšte nije trebalo u životu. Dao si gol, idi slavi sa svojim navijačima. Tako nešto ne sme da se ponavlja.

Treba smiriti tenzije, a ne potpaljivati. Everton treba da bude svestan da može da ima problem zbog toga. Daj Bože da neće imati nikakvu neprijatnost, nadam se da će sve biti u redu'',
zabrinut je Ilić u izjavi za ''Informer''.

Ilić se osvrnuo i na verbalni duel koji je imao i sa Luisom Ibanjezom iz Crvene zvezde posle meča, kada mu je Zvezdin Argentinac poručio da ''ne glumi frajera''.

Iako tom sukobu ne pridaje veći značaj, Ilić primećuje isti problem i u Zvezdi - da se stranci koji su tu par meseci predstavljaju većim Zvezdašima od, na primer, kapitena Aleksandra Lukovića.

''Ispade da su stranci veći Partizanovci i Zvezdaši od nas koji smo tu odrasli. Pre svega mislim na Vijeiru, Ibanjeza i Evertona. Oni su tri-četiri meseca u klubu i čisto sumnjam da je Everton veći 'Grobar' od mene ili da su Ibanjez i Vijeira veće 'Delije' od Lukovića, Gruje, Ristića, koji su tu odrasli'', zaključio
je Ilić.

Kapiten crno-belih je sve ilustrovao i ličnim primerom, zapitavši se da li je i on svojevremeno tako trebalo da se ponaša u Galatasaraju, u derbijima protiv Fenrerbahčea, na primer.

Bilo kako bilo, nadamo se da je Everton naučio ovu lekciju i da ćemo ga ubuduće komentarisati isključivo kroz igre i golove na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anti Beogradjani
Monday, 18.04.2016
17:15

Ma ti si sve ,i uprava i predsednik i kapiten i igrac i golman.Znam da se nece mnogi sloziti sa mnom ali zbog ovakvih nam je fudbal u krizi,kolika god da je legenda fudbala trebalo je odavno da okaci kopacke o klin i da mesto prepusti nekom mladjem,a ne da sudeluje sa upravom i gazi sopstvene kolege iz svlacionice,od onog slucaja sa zivkovicem postao mi je bas odbojan

avatar
paok
Monday, 18.04.2016
17:28

U pravu si za jedno da je trebalo da prestane da igra.Ali mi boljeg od njega nemamo na tom mestu,to je jos veca tuga.Kapiten je,ima pravo da kaze sta misli o tome.Zar ne mislis da vece pravo od njega imaju neki koji su tu od letos ili malo duze.

avatar
babaroga
Monday, 18.04.2016
15:17

Sve tacno. Oni su ovde dosli da igraju za ugovor. Nemaju pojma sta je derbi i sta kome znaci. Sutra uzimaju novac i ni glavu ne okrecu. Bravo

avatar
El Diablo
Monday, 18.04.2016
14:08

Ako mu je prekipelo neka zavrsi karijeru vise.Svaka mu cast za sve sto je postigao,ali brate dosta je bilo.Neka ustupi mesto mladjima koji tek treba da se dokazu i naprave karijeru.

avatar
CZYNWA
Monday, 18.04.2016
14:00

Iako cesto kazem Sale Vinjak ili Casa Ilic(naravno u sali) mnogo gotivim ovog covjeka. Na terenu prgav, van terena pravi primjer sportiste, upravo onako kako treba da se ponasa jedan kapiten. Kod nas je Lune kapiten, takodje vrhunski sportista, ali nema tu dozu prgavosti, sto je potrebno na ovakvim utakmicama, ne kazem da treba da bude kao Diego Kosta, ali mora malo vise da prica, da provocira, ipak je to derbi, mec pun tenzija sa obe strane.

avatar
Delije Sever 021
Monday, 18.04.2016
13:45
avatar
rivarinho
Monday, 18.04.2016
13:04

ne pametuj, ti si vec u 22. minutu imao 3 zuta kartona...kako to objasnjavas?

avatar
RamboBabaManUtd
Monday, 18.04.2016
12:02

Kakva je legenda Sale Ilic, kupio me je kao Zvezdasa za sva vremena ovom izjavom. Pravi gospodin! Ucite se Grobarcici kako se voli svoje a postuje tudje! Svaka cast.

avatar
Petar Petar
Monday, 18.04.2016
13:42

Uci se i ti isto. U jednoj recenici si uspeo i da kazes nesto normalno i da odmah pljunes na to sto si rekao. Ovo vazi i za vas koliko i za nas. Ako nisi primetio Ilic je prozvao polovinu ucesnika derbija, ne samo Evertona. Nesto ne videh vase da su samokriticni.

avatar
Legenda JSD
Monday, 18.04.2016
15:00

Ma prgav je i on. Nije on cvecka, ali je za evertona ne ljudina, nego dzin u svakom smislu. Sledece godine u ovo vreme niko se nece ni secati ovog evertona.

avatar
EDO
Monday, 18.04.2016
11:39

Kao prvo Sale ti koji si veci grobar od Evertona kako kazes nisi se video na derbiju tako da se pitam jesi li uopste igrao..a drugo,umesto da glavna tema bude huliganizam i katastrofalan fudbal Partizana ti opleo po Evertonu..bas mudro..

avatar
Monday, 18.04.2016
13:23

U subotu prenervozan, a na proslom Derbiju se 'ladno sklonio da Ibanjez ne bi pogodio njega nego nasu mrezu:-P Ovako pricaju ljudi koji racunaju da ce uskoro u neke fotelje, a njemu je odavno vreme da batali taj fudbal.

avatar
Nikola Nikolic
Monday, 18.04.2016
13:34

Znaci ti ocekujes da baja sa 38 godina koji pritom nije igrao na svojoj poziciji bude glavni igrac.

avatar
Monday, 18.04.2016
11:17

Everton je napravio gaf, dobio je žuti karton koji je zaslužio i ne treba više tome pridavati značaj već problem rešiti u svlačionici. Potenciranjem tog gesta skreće se tema sa pravih problema viđenih u derbiju koji potresaju srpski fudbal kao što su huliganizam i loš kvalitet fudbala.

avatar
Sin Dragan
Monday, 18.04.2016
11:43

Ne slazem se da je derbi bio los. To sto ste vi igrali los fudbal, preskakali sredinu terena to ne znaci da je derbi bio los. Prvih pola sata i poslednjih pola sata bilo je jako lepih poteza i lepe pas igre Zvezdinih igraca. Cak smo poceli malo i da se zabavljamo zadnjih 15 minuta. Sto se tice huliganizma kako mozemo okarakterisati Evertonovu provokaciju? Cist huliganizam na terenu koji je mogao da dovede do scenaria koji je vec jednom bio na Marakani kada su igraci partizana sa sve strucnim stabom dobili besplatnu terapiju kicme. Ne ponovilo se nikad vise. Da nije bilo Evertonovog poteza ne bi bilo ni nasrtaja na upravu partizana u lozi. Dakle, ako hocemo red na tribinama prvo moramo imati neki red na samom terenu.

avatar
paok
Monday, 18.04.2016
17:35

Ma da vrhunska utakmica kako ti kazes.Sa takvom igram i jedni i drugi ispadaju odmah u prvom kolu kvalifikacija.A nerede nije izazvao Everton,poceli su mnogo ranije ako se secas.

avatar
EDO
Monday, 18.04.2016
15:40

Sve si u pravu..red je bio i da nas ne pustite u svlacionicu na poluvremenu ali izgleda da nema reda..

avatar
mostar54
Monday, 18.04.2016
15:37

Cak smo poceli malo i da se zabavljamo zadnjih 15 minuta - Da li smo gledali istu utakmicu? Cist huliganizam na terenu koji je mogao da dovede do scenaria koji je vec jednom bio na Marakani kada su igraci partizana sa sve strucnim stabom dobili besplatnu terapiju kicme. Ne ponovilo se nikad vise. Da nije bilo Evertonovog poteza ne bi bilo ni nasrtaja na upravu partizana u lozi. Dakle, ako hocemo red na tribinama prvo moramo imati neki red na samom terenu. - Huliganizam na terenu? Opet da li smo gledali istu utakmicu? Po tebi je sve sto se desava na utakmicama Zvezde i Partizana (u bilo kom sportu) iskljuciva krivica na Partizanu. I za ono gadjanje petardama kad Partizan nije na poluvremenu mogo us svlacionice, i posipanje mokracom u Zelezniku, za sve je to kriv Partizan?

avatar
Аполо
Monday, 18.04.2016
11:03

Sale je pravi i reprezentativan primer grobara. Lepo je rekao, dao si gol onda ga slavis sa svojim navijacima, a ne pred protivnickim. Iako je i Sale bio malo prgav na utakmici ipak ovakvim izjavama podseca da je i veliki covek i profesionalac. Kao sto rece, ispade da su strani fudbaleri koje dovode Zvezda i Partizan vece delije, odnosno grobari od igraca koji su tu ispisali svoju istoriju. Dobra utakmica, ostaje zal samo zbog incidenata na tribinama.

avatar
Yes We Can
Monday, 18.04.2016
11:24
avatar
Monday, 18.04.2016
11:01

Dobro je, Sale, niko ga ne poredi sa tobom, a jos manje da ce neko da bira izmedju tebe i Evertona. Covek je dao gol u 94:02, to nosi posebnu draz:-D

avatar
Nikola Nikolic
Monday, 18.04.2016
13:37

Nije on ni rekao da je veci grobar, vec da ne pravi konflikt gde ga nema, i on i ibanjez i vijera. Ako ga ne pravi neko ko taj klub oseca svojim, odrastao je u njemu ili navija za njega sta ima onda neki stranac koji je tu pola godine

avatar
Monday, 18.04.2016
17:03

Slazem se da Everton treba da zna svoje mesto, ali Sasa Ilic je upravo izjavio da je on veci Grobar, a svi dobro znamo da je i daleko najveci...

avatar
Legenda JSD
Monday, 18.04.2016
14:56

Tacno tako, bas kao Kadu :) Nadam se da to pamtis. Samo se ne znam kada ste nam vi bezali 30 bodova?