Saša Ilić: ''Još uvek idem nasmejan na treninge''

Autor: Darko Mitrović
subota 12.07.2014.
19:19
Izvor: Sportske.net, SOS Kanal

Uoči starta nove sezone, kapiten Partizana Saša Ilić uverava da i dalje ima neophodnu svežinu i veliku želju da na terenu predvodi crno-bele.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u utorak protiv HB Toršavna sa Farskih Ostrva počinju novu sezonu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a kapiten crno-belih Saša Ilić veruje da se njegov tim dobro spremio za predstojeća iskušenja.

Iskustvo dugogodišnjeg kapitena trebalo bi da bude od velikog značaja njegovim mlađim saigračima u veznom redu, pre svih Pantiću i Živkoviću, a iako mnogi sumnjaju koliko zbog poznih igračkih godina Ilić može da pomogne u Evropi, on uverava da i dalje na treninge dolazi radostan, da ih bez problema podnosi, što je svakako odličan predznak i kad su utakmice u pitanju.

''Brzo sam se dogovorio sa ljudima iz uprave, biću još godinu dana ovde. Samo da nas prate dobri rezultati, sve drugo će biti u redu.

Da mi je toliko teško i da se budim sa bolovima, sigurno bih ostavio fudbal. Za sada, još uvek idem nasmejan, zadovoljan na treninge. Valjda je i genetika tu odradila svoje'',
ističe Ilić u izjavi za SOS kanal.

Iskusni fudbaler ne krije da prema znatno mlađim saigračima ne ''trenira strogoću'', već da sa njima ima drugarski odnos.

''Ne pamtim da je neki igrač toliko dugo bio u klubu, kao ja. Znam da će jednog dana doći i tome kraj, a svi momci koji me zamenjuju u ulozi kapitena, taj posao dobro odrađuju i svesni su odgovornosti. To je i velika čast, ali i obaveza.

Ja se prema svima postavljam na nekoj drugarskoj bazi, ne mogu drugačije. Ono što mi je najbitnije jeste da oni na terenu pruže ono što treba, a van terena ja sam fleksibilan'',
objašnjava Ilić.

A šta će Sale raditi kad ''okači kopačke o klin''...

''Želim da budem u fudbalu, svakako. Ali, još uvek razmišljam kao igrač, bar još ovih godinu dana, a posle toga - videćemo da li ću raditi kao trener ili nešto drugo'', zaključio je Ilić.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke