Šaponjić: "Daću gol Zvezdi, pobedićemo 2:1"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.04.2015.
14:00
Izvor: Sportske.net

Najmlađi prvotimac Partizana Ivan Šaponjić uveren je da će u "večitom derbiju" uspeti da postigne gol i da će crno-beli slaviti na "Marakani".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Ivan Šaponjić rekao je danas da mu je san da postigne gol protiv Crvene zvezde i dodao da bi voleo da se predstojeći "večiti derbi" završi pobedom crno-belih od 2:1.

"Moramo prvo da dobijemo utakmicu protiv Mladosti, ali mislim da smo glavom već svi na 'Marakani'. Ako budemo imali pet bodova prednosti lakše ćemo ući u meč, pritisak će biti na njima. Mislim da ćemo osvojiti titulu ako uđemo u derbi sa pet bodova", rekao je Šaponjić.

Partizan je prvi na tabeli Superlige Srbije sa 53 boda, pet više od drugoplasirane Crvene zvezde. Izabranike Zorana Milinkovića predstojećeg vikenda očekuje duel protiv Mladosti, a 25. aprila je na programu "večiti derbi". Taj meč između Partizana i Zvezde igraće se na stadionu "Rajko Mitić".

"Naravno da mi je san da postignem gol protiv Zvezde i proslavim ga sa našim navijačima. Mislim da ću to i uraditi, a prognoziram pobedu od 2:1", naveo je Šapnonjić.

Na konstataciju novinara da bi možda bilo dobro da on postigne pobednički gol, a njegov prijatelj iz tabora crveno-belih Luka Jović da bude strelac za Zvezdu, Šaponjić je uz osmeh kratko odgovorio: "To bi bilo najbolje".

Mladi napadač Partizana je dodao da se posle svake utakmice čuje sa Jovićem, saigračem iz omladinske reprezentacije, i dodao da su već počela "peckanja" pred derbi.

"Naravno da ima peckanja. Posle pobede protiv OFK Beograda poručio mi je da malo smanjim gas. I ja sam njemu to isto rekao", kazao je Šaponjić.

Šaponjić je sezonu počeo na klupi, nije imao mnogo prilike da igra, ali je odlaskom Petra Škuletića i Danka Lazovića izbio u prvi plan. On je prošle nedelje u polufinalu Kupa Srbije protiv Jagodine postigao svoj prvi gol za Partizan, a potom je bio strelac i u utakmici protiv OFK Beograda.

"Imao sam ozbiljnu konkurenciju, morao sam da pričekam, naporno sam trenirao i radio, i evo, došlo je mojih pet minuta. Golovi mi mnogo znače zbog samopouzdanja. Kao da sam skinuo neki teret s leđa kad sam dao prvi gol i sada mnogo lakše ulazim u utakmicu", kazao je Šaponjić.

"Sad sam prvi napadač, pritisak je na meni. Moram stalno da dajem golove, ali mislim da ću to izgurati i da će navijači Partizana slaviti duplu krunu", dodao je napadač Partizana.

Sedamnaestogodišnji Šaponjić je rekao da mu najviše saveta daju kapiten Saša Ilić, kao i Stefan Babović i Nikola Drinčić.

"Oni mi non-stop daju savete, Stefan najviše. Govori mi kako da se krećem, šta sam dobro uradio, šta loše... To mi mnogo znači i mislim da ću sve to usvojiti i biti bolji i bolji", kazao je on.

Šaponjića su mnogi u poslednje vreme počeli da porede sa nekadašnjim napadačem Partizana, a sada fudbalerom Anderlehta, Aleksandrom Mitrovićem.

"Ne smeta mi, to mi prija. On je dobar igrač, dao je gol u derbiju, ima dobru karijeru, voleo bih da idem njegovim putem. Ali, želim prvo da ostavim dubok trag u Partizanu, pa ćemo onda videti šta posle", rekao je Šaponjić.

"Večiti derbi" će biti odigran u okviru 24. kola Jelen Superlige a pre toga će oba kluba odigrati još po jednu prvenstvenu utakmicu tokom predstojećeg vikenda. Crvena zvezda gostuje Voždovcu na Vračaru, Partizan dočekuje lučansku Mladost u Humskoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke