Saopštenje unosi zabunu - Ko su stranci i koliko ih može biti u protokolu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.07.2016.
10:15
Izvor: Sportske.net

Odluka Izvršnog odbora FS Srbije vezana za broj stranaca koje će Superligaši moći da koriste u nastupajućoj sezoni napravila je novu zabunu ili se bar nama tako čini.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Na Trećoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije održanoj u Saroj Pazovi u utorak se glasalo o broju stranaca koje će superligaši moći da koriste u nastupajućoj sezoni.

Zvanično saopštenje Fudbalskog saveza Srbije je izuzetno šturo i zbog toga nastaje zabuna oko toga koliko će stranaca moći da se nađe u protokolu jednog kluba na superligaškim mečevima.

"Izvršni odbor doneo je, takođe, odluku da klubovi u narednoj sezoni mogu u zapisniku - protokolu da imaju šestoricu stranih igrača koji nemaju zvanično državljanstvo Republike Srbije" navodi se u saopštenju FS Srbije.

Možda je samo nama ovakva konstatacija sporna, ali se iz priloženog izvodi zaključak da superligaši u protokolu mogu da imaju šestoricu stranaca i da u strance spadaju i igrači sa pasošima bivših republika SFRJ!

Tokom prethodne sezone na snazi je bilo pravilo "4+2" odnosno četvorica stranaca i dvojica igrača sa pasošima republika članica bivše SFRJ.

Da li je sada omogućeno da se u protokolu nađu šestorica stranaca plus dvojica igrača sa pasošima bivših republika stare Jugoslavije ili je prosto odlučeno da su svi stranci jednaki i da ih može biti šestorica u protokolu ostaje nam da vidimo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Wednesday, 13.07.2016
23:24

Sta nije jasno? 6 stranaca bez obzira na pasos. Svi koji nemaju srpski pasos su isti

avatar
babaroga
Thursday, 14.07.2016
09:15

I ja sam tako razumeo

avatar
i.sarajevo
Wednesday, 13.07.2016
19:31

u kulturnim i normalnim zemljama svako je stranac ko nema pasos te zemlje u kojo boravi ili radi,,,,pa i ovaj nakaradni clanak ,,,zna se ko nema pasos srbije stranac je sto je normalno,,,a koliko ce ko imati stranaca stvar kluba moze imati ako zeli tristo samo za tu utakmicu u protokolu mogu biti sestorica,,,a ovo pravilo je bilo i ranije cetiri plus dva sta su ona dva nego stranci zato ih treba posteno strpati u kos stranaca sto i jesu te gluposti imaju samo kodnas da neko nije tvrdji stranac jer nam je komsija gluposti

avatar
CZYNWA
Wednesday, 13.07.2016
14:59

Fibel, Micel, Donald, Le Talek, Ruiz, Kanga, Mouce i Orlandinjo ce bit u prvom timu; Luco i Hugo odlaze za neke solidne pare; Edson, Parker i Matos nemaju sta da traze u timu, a: Babunski, Jovovic i Avramovski na dvojnu registraciju ili sestomjesecnu pozajmicu, mada je za mene Babun bolji od pola igraca na koje se racuna, ali Grof ocigledno ne vidi tako :-)

avatar
Borivoje Sorak_fb1
Wednesday, 13.07.2016
14:48

a sta u kvalitetu donose ogranicenja?

avatar
sakimaki
Wednesday, 13.07.2016
14:31

Ja bi jedno pravilo samo promenio i to je da Transfer iz zemlje tek od 27 godine je dozvoljeno za Nase drzavljane pa da vidis koju bi ligu opet imali

avatar
Yeti Sumadinac
Wednesday, 13.07.2016
22:39

Pa ajde uradi pa ces da vidis najekspresnije izbacivanje FSS iz UEFA I FIFA. Kako samo strasno lupate a jos grdje ste neobavesteni.

avatar
Wednesday, 13.07.2016
12:26

NAJ JEDNOSTAVNIJE OBJAŠNJENJE , KOLIKO TREBA zvezdi TOLIKO JEDOZVOLJENO

avatar
bobar84c
Wednesday, 13.07.2016
12:25

Bice ih koliko nam treba ende!

avatar
Povratak kralja XLI
Wednesday, 13.07.2016
11:29

Promenom pravila sa 4+2 na 6 stranaca u mnogome je zaštićen interes srpskog fudbala ali ne do samog kraja. Ako želite da donesete pravilo koje je u potpunosti u interesu srpskog fudbala ono treba da glasi: Svaki klub može u protokolu da prijavi 6 igrača koji nemaju pravo da igraju za reprezentaciju Srbije. Šta srpskom fudbalu znači što neko ima srpski pasoš ako je izabrao da igra za drugu reprezentaciju tj. ako nema pravo da igra za reprezentaciju Srbije? Bukvalno ništa, e zato treba hitno promeniti ovo pravilo da važi od sezone 2017/18 kako je i red da se donose pravila za bar jednu sezonu unapred (a ne tekuću) zbog regularnosti takmičenja. Inače za ove što misle da spinujem ovo ne odgovara Partizanu zbog Marka Jankovića koji igra za Crnu Goru.

avatar
Yeti Sumadinac
Wednesday, 13.07.2016
14:50

Nek sam doziveo nesto suvislo i normalno od tebe i nezadojeno mrznjom protiv Zvezde. Jedino sto se ne slazem sa tvojim stavom. Mislim da interesi klubova moraju biti ispred interesa reprezentacije jer bez jakih klubova reprezentacija je koka. Poenta u broju stranaca je da mozes da ih imas ako ti trebaju kao kad igras na tri fronta( nadam se da je Partizan naucio lekciju ) ali nigde ne pise da moras. Za Partizan stvarno ne mogu da kazem kakva su pojacanja doveli dobra ili losa jer ne pratim isti ali ti mogu reci da pojacanja koja je dovela Zvezda stvarno to i jesu i vreme ce pokazati i ujedno ko god bude hteo da pobedi Zvezdu morace junacki da ore. Po meni kada igraci moraju tako i toliko dobro da igraju da bi nekoga pobedili to podize nivo fudbala u jednoj zemlji. Poenta dovodjenja i broja stranaca je da se podigne kvalitet ekipe i na njima zaradi vise nego na nekom neafirmisanom klincu. I to srpski fudbal i klubove gura gore i napred.

avatar
dejanera2
Wednesday, 13.07.2016
16:54

A sta srpskom fudbalu znaci ogranicenje broja stranaca? Ko se tu stiti i po koju cenu? Treba ukinuti zabranu o broju stranaca! Neka svako ima koliko mu treba ili koliko misli da mu treba! Zar nije bolje da konkurencija bude veca i da se domaci panjevi vise ne guraju u najvece klubove nego da idu u one u kojima ce moci da igraju? Zabranom se samo stvara moranje da se kupi i ono sto valja i ono sto i nije bas za prvi tim jer ako ga ne kupis sam uzece ti ga konkurent a kad zabrane nema onda placas koliko igrac vredi pa ako nece da ti ga proda npr. Rad (zato sto te ucenjuje cenom i nemogucnoscu da na trzistu nadjes takvog) ti kupis stranca i bas te briga!

avatar
Wednesday, 13.07.2016
10:56

Ne, nema tu nikakve dileme, izjednaceni su svi sa stranim drzavljanstvom, odnosno svi oni koji nemaju nase, nema vise nikakve razlike izmedju njih- nadam se samo da nece proci onaj drugi predlog, ali mislim da je i za ovo kasno, a ako nije, onda moze da se promeni jos mnogo stosta pa recimo i broj klubova tako moze da bude redukovan na 14!

avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 13.07.2016
11:23

Uslovna licenca=uslovan broj stranaca.

avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 13.07.2016
15:57

Biće 'zarad dobiti srpskog fudbala'.

avatar
Wednesday, 13.07.2016
12:28

Samo da ne bude nekog naprasnog smanjenja ili modifikacije pravila posle ovoga kad im (uskoro) vise ne budu trebali onoliki stranci:-D:-D

avatar
Burazer
Wednesday, 13.07.2016
10:32

Странаца може бити колико Црвена Звезда каже.

avatar
Goran Dunja Prekajski
Wednesday, 13.07.2016
12:00

Pa normalno..naj veci klubovi o svemu odlucuju..

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Wednesday, 13.07.2016
10:30

Haha, ladno sam im na njihovom zvaničnom sajtu u prvom timu nabrojao 12 stranaca! Prešao se Blokeza prezidente, očekujem u narednih par dana novu odluku sa 10+3 stranca :D

avatar
Wednesday, 13.07.2016
11:14

Kakvih bre 12, imaju cak 16 stranaca (Micel, Fibel, Ibanjez, Vijeira, Donald, Le Talek, Edson, Mates, Babunski, Avramovski, Jovovic, Orlandic, Kanga, Ruiz, M(o)uce, Parker) ako ne i svih 17 stranaca jer sam citao da Supic ima samo drzavljanstvo BiH, ali mislim da to nije tacno.

avatar
Wednesday, 13.07.2016
15:19

* MatOs: Micel, Fibel, Ibanjez, Vijeira, Donald, Le Talek, Edson, Matos, Babunski, Avramovski, Jovovic, Orlandic, Kanga, Ruiz, M(o)uce, Parker

avatar
Wednesday, 13.07.2016
13:57

I ja se slazem se tobom, a(li) mislim da poseduje nase drzavljanstvo.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 13.07.2016
13:13

Mislim da Supić ako nema državljanstva, dobio bi ga on relativno brzo za 1 mesec maksimalno, jer je Srbin iz BiH, a za ostalo se slažem.

avatar
Aleksandar Karni Spasojevic
Wednesday, 13.07.2016
11:53

Ovo je postenije od drzavljanstva koje se delilo kako kome zatreba, dobijali su ga igraci koji nisu ni sezonu sastavili u nasem fudbalu, sto se mene tice ogranicenja ne treba da postoje stitimo mlade igrace koji odlaze iz zemlje pre i nego odigraju zvanicnu utakmicu u nasoj ligi, mladi odlaze, za strane igrace postoje ogranicenja tako da nam u ligi igraju igraci koje niko van zemlje nece. Ovo novo pravilo je ispravno po cemu neko sa Crnogorskim ili Bosanskim drzavljanstvom se isto tretira kao Srpski igrac.