Saopštenje iz Humske - Ko i zašto remeti atmosferu pred derbi?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.02.2016.
12:44
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Fudbalski klub Partizan oglasio se u utorak zvaničnim saopštenjem za javnost u kojem se konstatuje da se na maliciozan i tendenciozan načini remeti atmosfera u ekipi pred 150. "večiti derbi".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije poražen je već u prvom kolu prolećnog dela sezone što je neminovno dovelo do nezadovoljstva među navijačima, posebno ako se ima u vidu da je za predstojeću subotu zakazan "večiti derbi".

Stručni štab fudbalskog kluba Partizan moraće da nađe način da podigne moral ekipe nakon neuspeha na Vračaru, a predstavnici kluba iz Humske za to vreme upiru prstom u medije i optužuju ih za tendenciozno remećenje atmosfere u klubu pred duel sa Crvenom zvezdom.

Sve su prilike da je saopštenje rezultat napisa u jednom od dnevnih listova koji se bavi problematikom transfera fudbalskog kluba Partizan.

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celosti:

"Svedoci smo, u poslednjih nekoliko dana, medijskih natpisa, feljtona i analiza u kojima provejavaju maliciozne i tendenciozne optužbe protiv određenih aktuelnih i pre svega bivših rukovodećih struktura u Partizanu.

Ne možemo a da se ovom prilikom ne rukovodimo drevnim pravničkim pitanjem: qui bono? Kome je, dakle, od koristi da na ovako nedostojan način remeti prvi tim pred još jednu svetkovinu srpskog fudbala, jubilarni 150. večiti derbi?

Kome je od koristi da u tiražnim dnevnim novinama iznova daje na samo sebi svojstvenu ekspertizu ugovore koje su pravosudni organi i tužilaštvo u prošlosti tri puta pregledali i nisu nalazili ni jedan element bilo kog krivičnog dela?

Ko je taj ko nelegalno i kriomice iznosi ili daje naloge da se klupska dokumenta učine dostupnim medijima i pravosudnim organima, nastojeći da se predstavi kao tartifovski zaštitnik pravde i pravičnosti?

Kome je od koristi da se  ilikvidnim strukturama oko našeg Kluba nerazumnim obećanjima stavljaju u izgled neodmereni uticaj, nesvakidašnja moć u odlučivanju, neutaženi procenti i neprikosnoveni zamajac kontrole svega postojećeg – od svlačionice Omladinske škole do svlačionice nekog evropskog kluba?

Junaštvo je, govorio je Marko Miljanov, sebe odbraniti od drugoga, a čojstvo drugoga odbraniti od sebe.

Svesni ove navedene vrednosti, odgovorni pred sedamdesetogišnjom istorijom Partizana, njegovim velikanima i iskrenim poštovaocima našeg Kluba, odgovore na ova pitanja prepuštamo onima koji su za njih zainteresovani.

Istovremeno, nastojaćemo da samopregorno, časno i još energičnije branimo crno-belu instituciju od iracionalnih i loših namera jer je uvek bilo i biće najvažnije – živeo Partizan!
" stoji u saopštenju koje potpisuje FK Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neophyte
Wednesday, 24.02.2016
05:41

ljudi koji rade u partizanu i zvezdi nisu svete krave pa da niko ne sme ni da ih pipne ili napise nesto o njima. a drugo zasto nesto ne bi bilo dostupno pravosudnim organima ako nista ne krijemo?

avatar
magister
Tuesday, 23.02.2016
22:58

Gospodo, pa vi nemate pojma, pravite haos i brukate, sebe, Partizan, igrače i navijače, pa još, umesto da ćutite i pokrijete se ušima, dajete ovakve izjave. Sve što ste uradili kao nova uprava je festival gluposti i nekompetentnosti. Smenili ste dva dobra trenera, koji znaju zanat (Nikolić, Milinković), pa Drulu, koji počinje kao trener (sa spektakularnim početkom u reprezentaciji), a na putu ste da potrošite i Tomića, koji je bio super kandidat da se u jednoj ličnosti nađu trener i SD. Spremam se da više ne pišem, ne gledam, ne informišem se dok ne čujem da su otišli Vučelić i Vazura. Srećno Partizanovci.

avatar
magister
Tuesday, 23.02.2016
22:51

Kupili zadnjeg veznog (vrednost 750h), pored Jevtovića, Petrovića, Kosovića. Desnog beka igra jedva oporavljeni Vulićević i Bandalovski koji ni jednu utakmicu nije na tom mestu dobro odigrao, lako ga prolaze, nedovoljno prodoran (na štoperu, od 5 - 4 dobre). Jedini pravi play je Sale kapiten, sa preko 38, ostalo polutke (nije pronađen nijedan, valjda nam više trebao Luiz, da stavimo na led Jevtovića, kao što smo doveli Fabrisia, da stavimo na led Ćirkovića, čiji smo transfer za 1,5m sprečili). Prodat Šaponjić, ostao samo Božinov (koga mnogi, tačno ocenjuju kao poluprofesionalca, po načinu igre i ponašanju, mada je dao golove) i deca od 16 i 17g. Na krilnim, kad ode Abu, ostaju Žile (kažnjavamo ga što poštuje ugovor), Mihajlović (počinje, obećava), Stevanović (čudan, promenljiv). Ostalo su polutke.

avatar
Friday, 26.02.2016
11:40

Kosovic nije zadnji vec centralni/ofanzivni vezni.

avatar
magister
Tuesday, 23.02.2016
22:41

Odgovor na, ko je napravio atmosferu: pa VI, to svi znaju. Proizvodnjom afera. Malopre sam o štoperima. Sad zadnji vezni: Jevtović doveden pre 6 mes. kao slobodan igrač, odigrao 27 utakmica, uglavnom odlično, u julu puni 23, visok 192, u duelu skoro ko Matić, u odbrani sjajan, po gol i asistencija na evroutakmicama. Međutim, od to malo para što se ima, dovodi se Luiz, iz Švajcarske, u martu 28, do 24. vredeo 50h u Brazilu, prodat Švajc. za 500. Otad mu cena pada, za poslednju godinu i po nije dao gol ni asistirao. A onda mi došli. Na transfermarketu (stranci) procena danas: Jevtović 800h, Luiz Everton 750 (zato što nas tolko košta).

avatar
Branko Veljkovic_fb
Tuesday, 23.02.2016
21:01

Nisam ziv sta ce sa nama biti u Subotu,ne pamtim da je nekada Partizan imao slabiji tim.

avatar
magister
Tuesday, 23.02.2016
20:21

Štoperska linija ove uprave: pustili Iliča, rep. Slovenije, skoro džabe ili džabe, zaustavili prodaju Ćirkovića za 1,5m, a onda grejao klupu do pred kraj. Kad je odigrao par dobrih utakmica, sad odstranjen, daće ga džabe. Štoperi koje ste izmislili: Fabrisio, Ostojić, Balažic, među najgorima u ligi. Poslednjih par utakmica Drulović otkrio tandem Bandalovski Ćirković, on oteran, Bandalovski vraćen na poziciju na kojoj je slab, Ćirković u autu.

avatar
magister
Tuesday, 23.02.2016
20:18

Halo, Partizan, imali tamo još uvek nekog normalnog? Šta radite danima. SD izlazi s pričama o bombama, a predstavlja 16 i 17 god našu decu i povratnike, govori o katancu, a čekamo desetak miliona od EL, Partizan se nije štitio ugovorima o školovanju, a onda, kad neko neće da potpisuje pravi prljave kampanje. Šta me briga, šta nas briga kakav je Jovica Živković. Da umeju da vode politiku kluba, za njega nikad ne bismo čuli. Najbolji igrači jeseni Živković, odstranjen, a poštuje ugovor, Abu, učinili mu, ne poštuje ugovor, Jevtović, nestao...

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Tuesday, 23.02.2016
20:14

Kad budemo izgubili od zvezde,sigurno ce reci da su zbog ovog izgubili...!

avatar
Sone97
Tuesday, 23.02.2016
19:25

Ovo je dokaz koliko je klub jadan. Objavljuju se istinite stvari,koje otkrivaju pravo lice Partizana a oni odmah optuzuju da to rade namerno i remete atmosferu pred derbi. Istina boli. A srpski fudbal je leglo lopovcina.

avatar
perinho 777
Tuesday, 23.02.2016
19:23

Ko se to usudjuje da kvari velicanstvenu atmosferu unutar kluba? Atmosfera je,uh,super :D

avatar
marcelo karlj
Tuesday, 23.02.2016
18:52

a sta je sad cutanje iz 2 u 1 kako drugacuje platiti zahaviju za zivkovica i 2 u 1

avatar
Sho KG LFC
Tuesday, 23.02.2016
17:22

Mene je sramota od ovog saopstenja iz humske... Dosta bre vise, ostavka, mars iz naseg Partizana svi vi ..... najveci!!! Kad krenete pred derbi da se perete saopstenjima, od cega vam je frka, ko da vas istera vise? Svasta bih napisao, ali nece mi odobriti komentar. Ostavite nas da gledamo fudbal i da probamo da uzivamo u njemu, ako je to moguce, ko je bolji nek' dobije i cao!

avatar
$$$ BRACELA $$$
Tuesday, 23.02.2016
17:20

PROCITAJTE DANAS INFORMER!

avatar
Hypation
Tuesday, 23.02.2016
17:01

Ova uprava mora da ode da ne bruka Partizan više.

avatar
Nenad Stanisic
Tuesday, 23.02.2016
16:36

Kao da je ovo pisao neki partijski komesar iz NOB-a. Doduse, i ime kluba je u tom kontekstu..... ;)

avatar
An1
Tuesday, 23.02.2016
16:02

Mene kao grobara iskreno ne doticu natpisi u novinama. Mozda ove u upravi to dotice.. Ali ja mislim da ovim prave alibi prema navijacima u slucaju da izgube u derbiju, sto ce najverovatnije da se dogodi

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 23.02.2016
15:45

Pa vi ste je poremetili sami da nema vise gde,igraci su vam pali da ne moze nize,nisu pomogli ni pop ni psiholog ni psihijatar ni demagog...i sada su vam drugi krivi?Ne moze se pokvariti ono sto je vec odavno pokvareno.

avatar
Delije Sever 021
Tuesday, 23.02.2016
15:42

Kome smeta OFK iz dva u jedan?

avatar
Poznavalac
Tuesday, 23.02.2016
15:35

ovi pocinju kao zvezda do skoro..svi su im krivi i sudije i protivnici i pisani mediji samo su oni iz uprave cvecke..zalosno je sta su napravili od najboljeg tima u zemlji za samo godinu dana..svaki srednjoskolac bi bolje vodio klub,unazadili su nas 10 godina..trebace vreme da se opet izdignemo i da prebrodimo ovu krizu u koju su nas uvukli vazura,iliev,vucelic..

avatar
Valsorim978
Tuesday, 23.02.2016
17:15

Bravo druze,kao navijac Zvezde slazem se sa tobom . .Uvek neki neprijatelji koji po pravilu nemaju nit ime,nit prezime. . Uvek su drugi krivi. . U svakom sportu ,u kome nemamo uspeha u poslednje vreme prave se izmisljeni i umisljeni neprijatelji. .Samo cu navesti primer rukometa i reprezentacije gde jos prvenstvo A OD nENADICA IZJAVA. . MNOGO BI VOLELI DA ne uspemo. .kOJI TO MNOGI. . . .Zapravo krivi su nam LOPOVI,NEZNALICE ,KVAZI STRUCNJACI. . koji vode u propast. .a ruku na srce . .busamno se i svadjamo oko sporta koji je u rangu poluamaterskog. . .

avatar
Djole Djokic
Tuesday, 23.02.2016
15:25

Ko je taj sto pise ove gluposti?

avatar
Branislav
Tuesday, 23.02.2016
15:19

Ma mi komsije remetimo. PRIZNAJEMO! Znate, uplasili smo se ovog derbija i evnetualnog smanjenja bodovne razlike na -26 :D :D :D

avatar
bobar84c
Tuesday, 23.02.2016
15:03

Kome smeta jaka ofka?

avatar
Tyrion
Tuesday, 23.02.2016
15:00

Sada vam smetaju natpisi u novinama sram i stid vas bilo pojma nemate pa krivite druge TISINA!

avatar
VojvodjaninZR
Tuesday, 23.02.2016
14:35

U nedostatku dobrih rezultata trazi se krivac medju spoljnjim svetom. Ko je taj sa strane sto remeti moj klub da ostvaruje dobre rezultate, neka se predstavi ako sme? Ko je taj menadzer Andrije Zivkovica sto ne voli Partizan, i ko je taj Oumaru sto odbija da igra za voljeni klub koji mu je oziveo karijeru? Pa kako ih nije sramota? I Zileta i Jovicu i Predraga i Oumarua i medije koji plasiraju ove price. E upravo moja, ipak treba procesljati i svoje dvoriste u potrazi za krivcem. Probajte. Iznenadicete se kad budete shvatili da ste to vi. Mi smo to odavno shvatili, na vas je dosao red.

avatar
VojvodjaninZR
Tuesday, 23.02.2016
14:25

U nedostatku dobrih rezultata trazi se krivac medj

avatar
The Real Man
Tuesday, 23.02.2016
14:05

I meni kao partizanovcu je ovo smesno. Poremetili ste vi Partizan, ostavili nas bez 2 najbolja igraca, ali ne samo najbolja, njih dvojica pa 10 mesta prazna, pa onda moze neko treci!! Zamena naravno nije dovedena! Kao sto sam napisao pre mesec dana, Iliev prodaje maglu, jak je samo na recima!! Bolje da je cutao i radio svoj posao, dovodio pojacanja, a ne da se svaki dan provlaci po novinama i pise saopstenja!! Velika bruka za bivseg fudbalera Partizana, koji bi valjda trebao da voli Partizan! Promovise neke klince d 16 godina jer je nesposoban da nadje pravo pojacanje, pa mu je ovo kao opravdanja!! Za Abua je prvo trebalo da se nadje adekvatna zamena, pa tek onda da se proda, ili ako je vec odlucio da ide to je uprava morala da zna 1. januara, a ne 20. februara!! Sumu je dovodio mesec i po dana i na kraju nista, a opisivao ga kao Zidana iz najboljih dana! Bruka!

avatar
.
Tuesday, 23.02.2016
13:59

Otkako je ova uprava došla na vlast novinari čiji je papir omašćen od bureka buše Partizan, a vi ste tek sad primetili - bravo, veoma ste napredna uprava!

avatar
quitttenkse
Tuesday, 23.02.2016
13:58

Eto, neko bezobrazan dao dokumenta pravosudnim organima...ccc Pa kakve ima veze što bi neko zaglavio zatvor zbog prevara...itd bio derbi ili ne? Šta da preda dokumenta posle derbija?

avatar
Doktor_Ijopet!
Tuesday, 23.02.2016
13:53

Toma krtica je kriv za -44 bodova razlike.