Šampionska hrabrost - Rajković će opet šutirati penal?

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.06.2015.
11:38
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Atmosfera se polako zagreva, naši ''Orlići'' već sutra igraju polufinale Svetskog prvenstva, a sjajni golman Predrag Rajković neće ni ovoga puta bežati od odgovornosti, ako bude trebalo da izvodi penal.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Sreda, 9 časova i 30 minuta, Srbija - Mali, polufinale Svetskog U20 prvenstva na Novom Zelandu. Jedva čekamo!

O našem narednom protivniku, koga svi odlično pamtimo iz grupne faze takmičenja, mogli ste da se podsetite OVDE, a sada da se posvetimo našem junaku iz prethodnih mečeva, pogotovo iz četvrtfinalnog dvoboja sa Amerikancima - golmanu Predragu Rajkoviću.

On je veliki, neprocenjivi adut Srbije na ovom takmičenju. I kada našem timu ne ide u napadu, on svim svojim saigračima uliva ogromnu sigurnost i nemerljivo doprinosi istorijskim rezultatima Paunovićevih ''Orlića'' na ''Mundijalitu''.

U iščekivanju sutrašnje utakmice, njegov trener u Crvenoj zvezdi Srđan Maksimović, koji ga, naravno, odlično poznaje, poručio je u izjavi za ''Alo'' da od popularnog ''Rajka'' možemo da očekujemo da opet izvede penal, ako se za to ukaže prilika.

''Neće taj bežati od odgovornosti! Rajko pokazuje neverovatnu zrelost, izuzetnu hrabrost i mentalnu snagu. U presudnim trenucima preuzima odgovornost, a to je odlika samo najvećih.

Nisam iznenađen što je uzeo da šutira penal protiv Amerike. Promašio je, ali je posle 10 sekundi odbranio penal! To ne mogu ni mnogo veći seniorski golmani na top nivou'',
izjavio je Maksimović.

Uz Rajkovića, Maksimović je izdvojio još trojicu naših igrača.

''Rajković uz Živkovića, Sergeja Milinkovića-Savića i Gaćinovića spada u igrače ekstra klase, one koji prave razliku. Svi momci su na visokom nivou, ali ova četvorka je čudo'', smatra Maksimović koji je već rezervisao Rajkovićev i manojlovićev dres sa Svetskog prvenstva..



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 16.06.2015
23:32

RAZLOG! je sto se golman dovoljno trosi i fizicki i psihicki time sto brani i sto mora da se fokusira i skoncentrise na to da zaustavi sut protivnika, sve ostalo je distrakcija i smetnja obavljanju primarnog zadatka.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 16.06.2015
11:39

Mozes da sutiras, ali da budes tek jedanaesti po redu, nema problema.

avatar
Marko Djordjevic 035
Tuesday, 16.06.2015
12:46

Sutirace opet 5 ili 6, tebi u inat. :)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Tuesday, 16.06.2015
13:06

Zasto meni u inat, nemoj to gledas klupski, covek je ipak golman.

avatar
Marko Djordjevic 035
Tuesday, 16.06.2015
12:46

Sutirace opet 5 ili 6, tebi u inat. :)