Šampion pao u Novom Pazaru!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.04.2015.
17:25
Izvor: Sportske.net

Branilac titule doživeo je u Novom Pazaru drugi prvenstveni poraz u tekućoj sezoni pošto je nakon velikog broja promašenih prilika domaćin zasluženo stigao do istorijske pobede nad Crvenom zvezdom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri Novog Pazara vezali su treću uzastopnu pobedu u prolećnom delu sezone pošto su na domaćem terenu, bez prisustva gledalaca, savladali aktuelnog šampiona Srbije.

Domaćin je pametnom igrom zasluženo slavio nad Crvenom zvezdom rezultatom 2:1 (1:1) stigavši tako do istorijske pobede nad najtrofejnijim srpskim klubom!

Golove pogledajte OVDE!

Novi Pazar (4-1-4-1): Zečević; Đorđević, Vuković, Tintor, Kostić; Jevtović, Pavlović, Radivojević (od 63' F. Arsenijević), Matos (od 78' Rusmir), Mijić; Kecap (od 88' Falkao)

Crvena zvezda (4-4-2): Rajković; Cvetković (od 86' Avramovski), Pavićević, Lazić, Anđelković; Kovačević (od 78' Bosančić), Stojanović (od 71' Orlandić), Katai, Lazović; Parker, Jović

Osmi međusobni susret koji su fudbaleri Novog Pazara i Crvene zvezde odigrali u okviru 21. kola Jelen Superlige igran je pred praznim tribinama zbog kazne koju je klub iz grada na Jošanici dobio u završnici prvog dela sezone.

Prvo poluvreme može se podeliti u dve celine, period od prvih 15 minuta tokom kojih je dominirao domaćin i ostatak prvog dela koji je protekao u znaku Zvezdine dominacije.

Fudbaleri Novog Pazara iskazali su već na startu nameru da agresivnom igrom pariraju crveno-belima što im se vrlo brzo isplatilo. Prvi udarac ka golu Predraga Rajkovića domaći su uputili u 6. minutu posle greške Darka Lazovića kada je Vladimir Radivojević tukao po zemlji ali je kapiten crveno-belih dobro intervenisao.

Igrao se 15. minutu kada je dubinska lopta nakon prekida napravila problem Darku Lazoviću koji pod pritiskom Admira Kecapa ispada iz igre i omogućava domaćima da uđu u šesnaesterac posle čega Predrag Pavlović pogađa za vođstvo Novog Pazara od 1:0!

Nisu se domaći ni poradovali kako valja a Zlatko Zečević je već morao da vadi loptu iz mreže.

Loša postavka u odbrani koštala je domaće izjednačujućeg gola koji je postigao desni bek Crvene zvezde Miloš Cvetković. Rezantnim udarcem po zemlji Cvetković je postigao prvenac i 30 sekundi nakon gola Novog Pazara vratio Zvezdu u meč poravnavši rezultat na 1:1!

Nakon dva pogotka viđena u 15. i 16. minutu terenska inicijativa lagano je prelazila na stranu Crvene zvezde. Samo jednom je Novi Pazar do odlaska na odmor zapretio preko Bruna Matosa ali je zato Zvezda propustila više dobrih prilika.

Nepreciznost Luke Jovića u odlučujućim momentima koštala je crveno-bele sigurnog vođstva na poluvremenu a najbolje prilike mladi napadač propustio je u 37. i 42. minutu kada je sa ivice peterca prvo pogodio Zečevića a onda prebacio okvir gola.

Dva promašaja Luke Jovića "presekao" je "pokušaj" Džošue Parkera koji se ne može ni nazvati pokušajem, imajući u vidu da ga je lopta u 40. minutu pogodila u nogu nakon centaršuta Darka Lazovića.

Već u uvodnim minutima drugog dela igre usledila su nova uzbuđenja na obe strane. Prvo je Crvena zvezda propustila dve dobre prilike u 47. i 56. minutu a onda je Marko Jevtović iz prekida umalo savladao Predraga Rajkovića.

Nedugo nakog udarca veznog fudbalera Novog Pazara Aleksandar Katai kreće u slalom kroz odbranu domaćeg tima, izlazi sam pred Zlatka Zečevića, ali onda šalje loptu nebu pod oblake!

Kazna za Zvezdine promašaje usledila je već u sledećem napadu. Korner sa leve strane pravi pometnju u odbrani gostujućeg tima, lopta najpre pogađa u ruku jednog od igrača Crvene zvezde a zatim i Savo Pavićević vuče protivničkog igrača prilikom šuta pa sudija Glođović pokazuje na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Marko Jevtović u 70. minutu igre kada domaći stižu do prednosti od 2:1!

Odmah nakon primljenog gola trener gostujućeg tima Nenad Lalatović promenama pokušava da pokrene svoju ekipu ali crveno-beli nikako nisu uspevali da povežu svoje redove.

Desetak minuta pre kraja Marko Jevtović "makazicama" pokušava da stavi tačku na trijumf Novog Pazara ali Džošua Parker glavom otklanja opasnost i ostavlja šampiona u životu.

Jalova inicijativa gostiju nije dala rezultat pa je na kraju, posle 95. minuta igre, Novi Pazar savladao Crvenu zvezdu i sapleo klub iz Ljutice Bogdana u šampionskoj trci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke