Šampion 'pali motore' - Ko su prekobrojni?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.06.2016.
10:43
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Miodrag Božović doputovao je u Beograd i spreman je da u ponedeljak obavi prozivku igrača pred početak priprema, a poznato je i koji igrači mogu da spakuju kofere.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Samo tri nedelje proteklo je od poslednje takmičarske utakmice koju su fudbaleri Crvene zvezde odigrali u domaćem šampionatu u sezoni 2015/2016, a trener Miodrag Božović već je stigao u Beograd i spreman je da ponovo okupi ekipu.

Šampion Srbije u ponedeljak "pali motore" i počinje sa pripremama za novu sezonu u kojoj će posle devet godina pauze Crvena zvezda igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U prethodne tri nedelje Zvezda je angažovala trojicu novih igrača, a očekuje se da u danima koji slede ekipu pojačaju još Andrija Luković i Uroš Đurđević, dok se sa igračima poput Gelora Kange i Đalme Kamposa i dalje pregovara.

Izvesno je i to da će u danima koji slede pojedincima biti uručena ispisnica, dok će perspektivni fudbaleri koji trenutno ne mogu da se nose sa iskusnom konkurencijom biti prosleđeni na pozajmice.

Pođimo od pozicije čuvara mreže gde crveno-beli imaju tri opcije, s tim što Damir Kahriman treba da produži ugovor, dok će Nemanja Supić dobiti novi na još godinu dana. Sa pozajmice iz Bežanije vraća se Filip Manojlović.

Najviše "gužve" biće u defanzivnoj liniji gde za dve štoperske pozicije konkurišu sedmorica igrača, ali je izvesno da dvojica otpadaju već u startu, a u pitanju su Brazilac Edson da Silva i mladi Miloš Stojanović koji će biti prosleđen na pozajmicu.

Levom beku Dušanu Anđelkoviću krajem meseca ističe ugovor i on će biti slobodan u izboru nove sredine, baš kao i vezni fudbaler Saša Stojanović koji se nalazi u identičnoj situaciji.

Pred početak priprema Miodrag Božović je obavestio klupske čelnike da na Džošuu Parkera i Bruna Matosa ne računa i toj dvojici stranaca Zvezda će pokušati da nađe nove klubove.

Ostaje još nejasno kakav je status napadača Predraga Sikimića i Petra Orlandića jer iskusnijem ističe ugovor i razmatra se produžetak saradnje, dok je bivši centarfor Zete i Hapoela iz Tel Aviva iskoristio priliku u završnici sezone i dobrim partijama bacio Božovića i saradnike u dilemu.

Sutrašnja prozivka zakazana je za 11 časova na stadionu "Rajko Mitić", a od 27. juna ekipa će se preseliti u Sloveniju na centralni deo priprema za sezonu koja sledi. Generalna proba zakazana je za 5. jul i protivnik će biti slovačka Žilina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
odjava
Sunday, 12.06.2016
19:22

auuu isti ste kao i komsije iz humske . strasnoca.

avatar
i.sarajevo
Sunday, 12.06.2016
18:48

kako je to ruzno,otrcana fraza ,,,,kaze neki jede zivu djecu,,ruzno djeca su bogatstvo cija god bila

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 12.06.2016
17:25

Nije dobro sto Grof jos uvek nema tim koji zeli.

avatar
PovratakraljaXXXVIII
Sunday, 12.06.2016
12:03

Zar je moguće da će novi Nemanja Vidić na pozajmicu, a Terzin Brazilac koji jede živu decu iz kluba. Ne odgovara vam ni Matos koga ste slavili jer ste ga doveli pre Partizana zbog čega mi je još tada bilo izuzetno drago :D

avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 12.06.2016
14:59

Nemanja Vidic je jedan jedini , da bi neko bio i blizu kao on morace da bude ubica i da stvarno jede decu i ljude u odbrani a ja mislim da mi nemamo nekog takvog , niti cemo imati.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 12.06.2016
17:27

I Vidic je bio na pozajmici u Spartaku iz Subitice. Ne znam sta je tu cudno.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 12.06.2016
11:55

Šampion Srbije pali motore i sprema se da put do Evrope preore.