"Samo u Srbiji Lazovića smatraju veteranom"

Autor: Beta Beta
subota 04.10.2014.
15:41
Izvor: Beta

Strateg Partizana Marko Nikolić izneo je svoje mišljenje vezano za nedavnu odluku selektora Srbije Dika Advokata da u reprezentaciju ponovo pozove Danka Lazovića.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana Marko Nikolić kazao je danas da je fudbaler tog kluba Danko Lazović zaslužio poziv u reprezentaciju Srbije i da je na igraču da odluči da li će se odazvati selektoru.

"Mislim da je više nego zasluženo dobio poziv i da je to pametan potez selektora. Znam da Danko ima želju, da je to prisutno kod njega, a njegova je privatna stvar da li će se odazvati pozivu, on to treba da odluči", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.

Selektor Dik Advokat uvrstio je Lazovića na spisak od 25 igrača za kvalifikacione susrete sa Jermenijom i Albanijom, iako se 31-godišnji Lazović pre više od tri godine oprostio od reprezentacije.

Nikolić je rekao da mu je zadovoljstvo što je Lazović dobio poziv jer je potpuno sazreo kao fudbaler.

"Ako kvalifikacije budu uspešne i uz dobru sezonu Partizana, mislim da to može da bude jedna lepa kruna karijere za Lazovića. Mislim da je Danko možda u najboljim, najzrelijim godinama svoje karijere. Sazreo je potpuno kao igrač i ličnost, spreman je da pruži ono najbolje što može", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Partizan ima mnogo igrača koji mogu da doprinesu reprezentaciji.

"Ne volim da se mešam drugima u posao, kao što ne bih voleo da se neko meni meša u posao. Ubeđen sam u to, ako se uklapaju u planove selektora, ne samo Srbije, igrači Partizana mogu da odgovore zahtevima", rekao je trener crno-belih.

Nikolić je istakao da u reprezentaciji treba da igraju najbolji, bez obzira na to koliko godina imaju.

"Određena statistika govori o tome da sve reprezentacije koje su pravile velike rezultate i svi klubovi koji su osvajali velika takmičenja, sa retkim izuzecima, imali su prosek starosti blizu 30 godina. To su igrači u najboljim godinama svuda u svetu, samo kod nas se to smatra veteranom", rekao je Nikolić.

Reprezentacija Srbije će sledeće nedelje početi učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pošto će se 11. oktobra sastati sa Jermenijom, a tri dana kasnije sa Albanijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke