Sa Zvezdom se popeo na ''krov sveta'', ovo je njegov dan!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.03.2015.
17:41
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Trener koji je 1991. godine predvodio Crvenu zvezdu do trofeja Interkontinentalnog prvaka u Tokiju, danas je na stadionu ''Rajko Mitić'' obeležio svoj 80. rođendan.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Svečano je danas bilo na našem najvećem stadionu, a povod je proslava 80. rođendana Vladice Popovića, čoveka pod čijim vođstvom je Zvezda u decembru 1991. godine ''pokorila svet''.

Naravno, Zvezdini navijači to znaju, Vladica Popović je bio šef stručnog štaba Crvene zvezde, kada je naš najtrofejniji klub u Tokiju deklasirao čileanski Kolo Kolo sa 3-0 i tako tituli prvaka Evrope dodao i zvanje (nezvaničnog) prvaka sveta.

Ali, Vladica Popović je Zvezdina legenda i zahvaljujući svemu onome što je u crveno-belom dresu postigao i tokom igračke karijere. On je prošao omladinsku školu Crvene zvezde i za klub iz Ljutice Bogdana je nastupao čitavih 12 godina, za to vreme osvojio četiri titule i tri Kupa. Odigrao je 491 utakmicu za Crvenu zvezdu, što ga je svrstalo na 7. mesto liste fudbalera sa najvećim brojem nastupa u ovom klubu.

Naravno, takva klupska legenda se ne zaboravlja, a u ime sadašđnjih Zvezdinih prvotimaca, kapiten Predrag Rajković je Popoviću uručio uramljen crveno-beli dres sa brojem 80.

Svečanosti su prisustvovali brojni Zvezdini asovi, među njima i bivši predsednik kluba Dragan Džajić, zatim Vladimir Petrović Pižon, Zoran Filipović i mnogi drugi.

''Imao sam tu sreću da budem u voljenom klubu od svoje 15. godine, i za to vreme upoznam toliko ljudi i steknem mnogo prijatelja.

Crvenoj zvezdi dugujem sve! Sećam se jednog trenutka u mojoj karijeri kada mi je Dragan Džajić rekao 'Vladice, pratiću te dokle god bude bilo potrebe i mogućnosti'.

Ponosan sam što imam ovakvu porodicu! Mislim da ću imati još malo snage da doprinsem Crvenoj zvezdi, kao što sam radio celog života''
, rekao je, između ostalog, Vladica Popović u obraćanju prisutnima.

Naravno, ovo je još jedna prilika za podsećanje na Tokio '91i Zvezdin uspeh za sva vremena!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zico
Tuesday, 17.03.2015
18:48

nikada vise sa ovih prostora nece se pisati da je jedan tim POKORIO SVET kao ZVEZDA 91' !!!

avatar
Pera Zambula opet
Wednesday, 18.03.2015
00:17

Nikada ne reci nikada.....vremena se menjaju....sve je moguce.....Kao sto se nije mislilo da ta velika Zvezda moze da dodjeu situaciju gasenja i izbacivanja iz Evrope pa eto dosla je i u tu situaciju.....sve je moguce....samo treba verovati...

avatar
Zvezda Srbijaaaa
Wednesday, 18.03.2015
11:13

vi da ste u nasoj situaciji ugasili bi se davno.Tadic Dacic Dodik i ostale da nenabrajam dosli na vlast napravili Tole ligu hapsili najvecu legendu Srpsog fudbala Dragana Djajica,nezaboravi,najbolji nas fudbaler svih vremena mada imamo mi takvih legendi puno,Piksi,Dejo Sinisa,Deki Stankovic,VIdic,Jugovic,Robi,itd...tako da gore navedeni navijaci malog kluba a tada na vlasti i najveci drzavni funkcioneri su pokusali da uniste ono sto se nemoze unistiti,jer Zvezda je institucija sa puno vernih navijaca koji i u natezim trenutcima za klub dolaze na marakanu u velikom broju.hteli su da skinu kompleks koji nosite u sebi zadnjih 70 godina.tako da samo se ti nadaj kako ce se Zvezda ugasiti.pa kad bi se ugasila Zvezda sta bi bilo sa vama mucenici jedni.ima vas na stadionu JNA 3000 na utakmici jedva.i to sad u vreme kad ste najmocniji od kada postojite...hahhahaaahhah