SA '-29' NA '-6': Imamo li trku u dvoje?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.04.2016.
13:57
Izvor: Sportske.net

Prvi ovosezonski poraz Crvene zvezde odložio je već viđeno šampionsko slavlje crveno-belih, a neki su sramežljivo konstatovali da je borba za titulu ponovo otvorena. Koliko je realno da Zvezda ispusti titulu?

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Nakon trideset odigranih kola u domaćem šampionatu Crvena zvezda je imala 28 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, a bod više u odnosu na Čukarički koji je zauzimao treću poziciju u ligaškom delu sezone.

Uoči početka plej-ofa bodovi su podeljeni čime je bodovna prednost već viđenog šampiona drastično umanjena, a nakon nekompletnog 33. kola Zvezda više ne može da tvrdi da je rutina deli od 27. šampionske titule premda je teško zamisliti bilo kakav drugi scenario.

Fudbaleri Čukaričkog ušli su u seriju pobeda pa su tako u prva tri kola plej-ofa nanizali pobede nad Borcem, Partizanom i Crvenom zvezdom, što je ekipu Milana Lešnjaka dovelo na šest bodova zaostatka za vodećom ekipom superligaškog karavana.

Novinari su nakon jučerašnje pobede Čukaričkog na stadionu "Rajko Mitić" upitali trenera Čukaričkog da li veruje u čudo i ludu završnicu sezone koja bi njegovom timu donela trofej, a odgovor se može tumačiti dvojako.

"Zvezda zaslužuje da bude prva i tu nema priče. A mi koji ćemo biti, drugi, treći... Idemo iz utakmice u utakmicu, za sad ide dobro. Lep je niz pobeda" rekao je Lešnjak.

Dakle, trener Čukaričkog uopšte ne veruje da je u predstojeća četiri kola moguće da njegov tim veže četiri trijumfa i sačeka da se Zvezda još negde saplete ili je po sredi poštovanje rivala i potajno nadanje u njegove kikseve.

Situacija je trenutno takva da Crvena zvezda zauzima vodeće mesto na tabeli tabele plej-ofa sa 42 boda, dok Čukarički ima šest bodova manje uz utakmicu više.

Objektivno govoreći, malo je verovatno da Zvezda u poslednjih pet mečeva dozvoli sebi još nekoliko kikseva i da Čukarički ostvari još četiri pobede ali svakako da nije nemoguće i nešto što bi se dogodilo prvi put u istoriji fudbala.

Ekipa Miodraga Božovića, ukoliko ne dođe do ubalažavanja kazne, sve preostale mečeve na domaćem terenu do kraja sezone ima da odigra bez podrške navijača, a juče smo videli na šta liči Zvezdina igra kada "Delije" ne daju vetar u leđa svojim miljenicima.

Sa druge strane, Čukarički neće izlaziti iz Beograda do kraja šampionata a već je prebrinuo najteža iskušenja na Topčiderskom brdu posle kojih je ekipa dobila dodatnu dozu samopouzdanja.

Matematika kaže da Čukarički do kraja prvenstva može da osvoji još 12 bodova, dok Crvena zvezda ima meč manje a samim tim i tri boda više u opticaju za osvajanje u odnosu na prvog pratioca.

Samo još jedan kiks Crvene zvezde mnogo bi zakomplikovao situaciju, pod uslovom da Čukarički nastavi da niže pobede, a ne treba zaboraviti da crveno-beli narednu utakmicu igraju na Vračaru protiv Voždovca i da u timu ponovo neće biti najboljeg strelca.

Sve utakmice Crvene zvezde i Čukaričkog do kraja prvenstva:

34. kolo
Voždovac - Crvena zvezda
Čukarički - Vojvodina

35. kolo
Crvena zvezda - Vojvodina
Čukarički - Radnički Niš

36. kolo
Radnik - Crvena zvezda
Voždovac - Čukarički

37. kolo
Crvena zvezda - Radnički Niš
Čukarički - Radnik

*napomena - Crvena zvezda ima meč manje zbog odlaganja utakmice u Čačku koja bi trebalo da bude odigrana 18. maja, između 36. i 37. kola

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Friday, 29.04.2016
08:31

Braćo Zvezdaši ne treba se rano radovati jer još ništa nije gotovo. Recimo, ako do kraja Čukarički izgubi dve utakmice, a Zvezda sve i s tim da partizan sve pobedi, onda titula ostaje u humskoj 1. Nikad napetiji završetak prvenstva.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 29.04.2016
02:38

Prvenstvo je reseno odavno, nema sumnje da je Zvezda ove godine ubedljivo najaci tim u Srbiji. E sad kakav je sistem bodovanja, da li je bezveze ili ne je vec druga prica.

avatar
Nani
Thursday, 28.04.2016
19:18

Plej of je klasicna glupost..ekipa koja cele sezone igra konstantno i pobedjuje pa joj se bodovi prepolove gde najvise profitiraju klubovi sa manje bodova ..glupost je jer ekipa koja je konstantno igrala dobro moze da izgubi titulu od ekipe koja igra promenljivo ali udje u formu pred kraj sezone.. sam pogled na tabelu je smejurija...zvezda ima 26 pobeda 5 neresenih i poraz a cuka ima skor 18-8-7 i zvezda im bezi celih 6 bodova sto znaci da zvezda na kraju sezone npr. sa skorom 28-5-3 i cuka sa skorom 22-8-7 imaju isti broj bodova.. pa to moze u Srbiji i nigde vise da ekipa koja je razvalila prvenstvo na kraju sto bi se reklo jedva osvoji titulu..i umesto da u novinama stoji zvezda se prosetal kloz prvenstvo stajace zvezda jedva do titule...Ova nasa drzava nije ni za Afriku.. Treba Uefa da im svima uvede jedan sistem takmicenja i cao zdravo a ne ovaj ciganluk sto rade pojedini savezi..

avatar
SAB
Friday, 29.04.2016
00:20

Bolestan nam je savez, ne pratim nas fudbal niti me interesuje, samo sam prokomentarisao ovo jer znam da necemo da gledamo bolji fudbal narednih 10 godina

avatar
Miodrag Ristic
Friday, 29.04.2016
06:35

Navijam za Partizan,ali se u potpunosti slazem sa tobom.Ovaj sistem takmicenja je teska glupost.

avatar
mibo$$$.
Thursday, 28.04.2016
18:40

Bezveze ova podela bodova

avatar
Kish
Thursday, 28.04.2016
17:01

Zvezdi treba jos dve pobede u pet utakmica! To ce i bez nogu uspeti da urade tako da nema neizvesnosti uopste. Ma kako da su nemotivisani i van forme. A da je glup sistem podele bodova, to valjda vide svi, i to ce se uskoro i promeniti. Smesni Karadzic...

avatar
Branislav
Thursday, 28.04.2016
16:52

U Beligiji je prosle god ispalo tako sto i jeste, a to je da u play off igra ona ekipa koja je tempirala formu za kraj ovog takmicenja. U ovom slucaju je Cuka. Ali na svu srecu Zvezde, imala je veliku bodovnu prednost sto ce na kraju i presuditi. Da je razlika bila manja, eto ti problema.

avatar
Velibor Malesevic
Thursday, 28.04.2016
15:57

Jeste, tako je, ako sunce nestane, dodju vanzemaljci, mrmot spakuje cokoladu a Srbija postane pravna drzava, mozda Cuka uzme titulu.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 28.04.2016
15:37

Tesko ali ne i nemoguce, u kakvoj smo formu u zadnje vrijeme pa jos i bez Vijeire.

avatar
Аполо
Thursday, 28.04.2016
14:36

Zvezda mora da se trgne, velika bodovna prednost tokom citave sezone je vidno opustila igrace nakon zimske pauze. Cukarickom svaka cast, zasluzuju 2. mesto.

avatar
Don Silvio
Thursday, 28.04.2016
15:41

Zveda pustila cuku kako bi zauzeli drugo mjesto

avatar
Don Silvio
Thursday, 28.04.2016
21:02

nisam gledao utakmicu bio sam na poslu. nCukaricki je stvarno jako dobra ekipa mislim da bi on uskoro mogao lagano u konkurenciju za titulu,prvenstveno jer je stabilan klub, kad pocne igrati evropu mislim da ce neki nasi igraci koji se nevode navijackom logikom pre izabrati cukaricki nego neki od dva Vecita

avatar
Аполо
Thursday, 28.04.2016
17:42

Salu na stranu, Cukaricki je dobra ekipa. Bice oni 2. i bez Zvezde, ali sta se Zvezda ispromasivala na toj utakmici, boze ti me sacuvaj.

avatar
Nemanja Vidic No1.
Thursday, 28.04.2016
14:28
avatar
Brat Klop
Thursday, 28.04.2016
14:02

Najveca glupost je ovaj play off.Npr zvezda ima 30 bodova vise i onda im na kraju podele te bodove,znaci onaj prvi mora duplo vise da se trudi nego ovaj drugi.

avatar
Barcelonista
Thursday, 28.04.2016
15:15

Apsolutno se slazem sa tim, ne znam koja je svrha ginut za prvo mjesto u ligi, kad uz solidnu igru i mali zaostatak na play off opet mozes zavrsit kao prvi. Teeeeski debilizam!

avatar
Brat Klop
Thursday, 28.04.2016
16:16

Bukvalno zadnjih 8 kola su bitniji nego prethodnih 30 ,tako samo mi i Belgijanci mozemo da igramo.Ne znam sta je proslom sistemu falilo 95 % liga se igra tako,ali sta bi bio nas fudbal a da nema nekih izuzetaka.

avatar
quaresma07
Thursday, 28.04.2016
16:05

Plej-of je odlicna stvar. Dobro je što ima još 7 kola sa prvom polovinom lige, ali deljenje bodova je teška glupost.

avatar
Revolt revolta
Thursday, 28.04.2016
15:50

Hteli su da naprave sistem lige kao sto su napravili Belgijanci.Jedini problem jeste sto ekipe u Belgiji prenose bode iz medjusobnih utakmica timova koji su prosli u playoff(ili playout) ,sto je po meni normalno.Izgleda kod nas nisu hteli da se cimaju toliko sa racunanjem pa ispada ovako kako ispada

avatar
Don Silvio
Thursday, 28.04.2016
15:43

Glup sistem do bola i podstice ekipe koje slabije skupljaju bodove. Prakticnu u prvom delu sezoni kad pobjedis nekog ne pobjegnes mu tri boda nego bod ipo

avatar
Shampi po manjini!
Thursday, 28.04.2016
15:37

bas zbog tog plej ofa ste i ginuli da bi imali sto vecu razliku do podele bodova!