Ruski mediji stavili "Grofa" u prvi plan

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.08.2017.
11:18
Izvor: Beta, Sportske.net

Čitajući ruske medije videli smo i čitavu stranu koja je posvećena Miodragu Božoviću i utakmici Crvene zvezde i Krasnodara u Krasnodaru.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Trener fudbalera Arsenala iz ruske Tule Miodrag Božović ocenio je da Crvena zvezda i Krasnodar imaju podjednake šanse za pobedu u večerašnjoj prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evropa i da ruski tim nije favorit bez napadača Fjodora Smolova.

"Mislim da su šanse 50:50. Možda bi domaćin imao veće šanse ako bi u timu bio Smolov. Taj napadač može da reši utakmicu. Ali, u ekipi Krasnodara ima još igrača koji mogu da postignu gol, Klason, Vanderson, Žoazinjo, Pereira... Sve zavisi koji tim će izvesti trener. Ali, bez Smolova, ne mogu nazvati Krasnodar favoritom", rekao je bivši trener Zvezde za ruski list Sport Ekspres.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju danas od 19 časova u Rusiji protiv Krasnodara prvu utakmicu plej-ofa za Ligu Evropa.

Božović je otišao iz Zvezde u maju, posle poraza od Voždovca, posle kojeg su crveno-beli izgubili šanse za titulu. On je sa Zvezdom osvojio titulu u sezoni 2015-2016.

Božović nije želeo da odgovori na pitanje kakav bi učinak Zvezda imala u ruskom prvenstvu, već je rekao da bi sigurno bila medju prvih 10. On je dodao da je Zvezda u dobroj seriji u Super ligi Srbije sa svih pet pobeda i jednim primljenim golom.

Upitan koji igrač Zvezde je najopasniji za Krasnodar, Božović je naveo Ričmonda Boaćija, ali je rekao i da beogradski tim ima jak vezni red.

Božović je naveo da je Zvezda angažovala dobrog trenera Vladana Milojevića, koji je brzo našao zajednički jezik sa ekipom. 

Trener Arsenala iz Tule rekao je da Zvezdina igra često zavisi od protivničke, koju stručni štab uvek dobro analizira.

"Mislim da će se Zvezda koncentrisati više na odbranu i na brze kontranapade. Takvu taktiku koriste timovi koji igraju na gostujućim terenima", dodao je Božović.

Upitan ko će braniti za Zvezdu, Božović je rekao da misli da će na golu biti novi golman Milan Borjan.

"Najverovatnije će on braniti. On ima i kanadsko državljanstvo, odigrao je 37 utakmica za reprezentaciju. Kada sam radio u Zvezdi, branio je za bugarski Ludogorec. On je iskusan golman", naveo je Božović.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 17.08.2017
17:31

Iskreno Grof ovu Zvezdu ni ne poznaje jer ono sa njim je bila neka druga Zvezda i drugaciji stil igre.

avatar
Prdonja
Thursday, 17.08.2017
12:51

Grofe spijune :D