Ruiz: "Ne žalim što sam odbio Barselonu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.11.2016.
12:03
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Kostarikanac koji je prethodnog leta stigao u redove najtrofejnijeg srpskog kluba progovorio je za zvanični sajt Crvene zvezde o svojim fudbalskim počecima, nekim manje poznatim detaljima iz karijere, ali i o aktuelnim stvarima koje su vezane za igranje n

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Krilni fudbaler Crvene zvezde rođen je 10. januara 1994. godine u Puntarenasu, ali se sa sedam godina preselio sa porodicom u San Hoze. Prvi profesionalni ugovor dobio je u Deportivo Saprisi za koji je debitovao 2011. godine, a malo je poznato da je u to vreme Barselona želela Džona Ruiza.

"Istina je da su tada evropski velikani želeli da me vide u svojim redovima. U rukama sam držao ugovor koji mi je poslala Barselona. Ipak, smatrao sam da sam premlad da odem tako daleko od svoje kuće i da potpuno promenim stil života" objasnio je Džon Ruiz.

Pomalo u šali, ali mnogo više u ozbiljnom tonu, Zvezdin Kostarikanac tvrdi da ne žali zbog svoje odluke izuzev zbog činjenice da bi ranije dobio priliku da upozna pitomca "La Masije" sa kojim se sprijateljio u Zvezdi.

"Iz ove perspektive ne mogu da kažem da je to bila loša odluka, imam još mnogo godina u fudbalu dok ne bude došao trenutak da sumiram karijeru. Za sada sam zadovoljan kako se stvari odvijaju. Možda danas žalim što nisam otišao u Barselonu samo zato što bih onda ranije upoznao Davida Babunskog koji mi je u Zvezdi postao dobar prijatelj" dodaje Ruiz.

Sa osamnaest godina Džon Ruiz se preselio u Evropu gde je potpisao ugovor sa francuskim Lilom. U periodu kada je Kostarikanac stigao u Lil svlačionicu je delio sa vrhunskim fudbalerima koji danas nastupaju u Premijer ligi.

"Osim kao osobu, iskustvo iz Evrope, posebno prvih nekoliko meseci u Lilu, promenilo me je i kao fudbalera. Igrao sam i trenirao sa fudbalerima koji trenutno nastupaju za najuspešnije timove u Evropi kao što su Eden Azar, Dimitri Paje, Džo Kol... Morao sam ravnopravno da se borima sa njima i naučio sam da pobeđujem, koliko god da je teško" objašnjava Kostarikanac.

Nakon uspešne sezone u Muskronu, solidnih partija u Ostendeu i Dnjepru Džon Ruiz je prethodnog leta dogovorio saradnju sa Crvenom zvezdom za koju je do sada upisao preko dvadeset nastupa i postigao četiri gola.

"Prošlo je dovoljno vremena da mogu da se osvrnem na svoj učinak. Nisam nezadovoljan prikazanim, ali naravno da, kao i svako, mogu mnogo bolje. Srećan sam što sam golovima i asistencijama uspeo da doprinesem ekipi. Svaki pogodak mi mnogo znači i daje motiv da i u budućnosti donasim radost navijačima" dodaje Džon Ruiz.

Što se tiče stvari koje nisu usko vezane za fudbal, poput života u srpskoj prestonici i učenja jezika, Džon Ruiz ima samo lepe reči, premda priznaje da za sada ume da izgovori samo "Dobar dan" i "Šta radiš".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Wednesday, 23.11.2016
18:58

Mogao si sad igrati sa Rukavinom. Baš šteta.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 24.11.2016
10:20

Ili sa Banetom :D

avatar
Mario Žile Stajić
Wednesday, 23.11.2016
17:25

Ko zna šta bi se desilo sa karijerama Mesija i Nejmara da si ti prihvatio ponudu Barselone .

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 23.11.2016
16:53

Vidi ljude sto ne bi ni u sta poverovali jer njima nije takav zivot... Kada je bio klinac vrlo moguce da su ga zvali iz Barse,naravno ne bi igrao za prvi tim,vec za drugi ili bi negde isao na pozajmicu,pa ako se ne varam Celzi ima preko 300 svojih igraca sirom sveta,jednostavno neko mlad ne zeli odmah tako u veliki klub jer mu je tesko da se probije

avatar
Maxa89
Wednesday, 23.11.2016
15:30

Mogao sam da predjem u Barsu,a nisam hteo. Sada igram u najjačoj ligi na svetu i boli me uvo. Oduvek je želeo da igra za neki balkanski klub. :)

avatar
Grobar Sa Juga
Wednesday, 23.11.2016
14:32

mene je upravo sad zvao Florentino Perez da potpisem za Real ali iz Fk Zarkova mi ponudili bolji ugovor

avatar
paok
Wednesday, 23.11.2016
14:00

Ajde nemoj se sprdati, tebe zvala Barsa. Otisao bi ti da su te stvarno hteli, cuj nije mu krivo.

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 23.11.2016
14:21

Jok zvala je Rnica, Smiljanica i casu Ilica. Zasto ste ljubomorni toliko ?

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 23.11.2016
18:42

Zašto si naivan tol'ko?

avatar
svojnasvome
Wednesday, 23.11.2016
18:19

Inace igrači koji prođu vasim terenima su nas trazeni poslednje dve decenije aaaaaaaa

avatar
denikv
Wednesday, 23.11.2016
17:46

jok zvala andjelkovica, milijasa, ninkovica i vijeru. zvala svojevremeno dragana cirica koliko se ja secam.

avatar
paok
Wednesday, 23.11.2016
16:32

Sta ja imam da budem ljubomoran na njega, jel mozda zato sto je kod vas. Nemam ja problem da priznam kada je neko dobar. Nemoj mi samo reci da je on vrh igrac, kod vas je odigrao tek nekoliko utakmica dobro, ostalo nista posebno. Jel vi Zvezdasi stvarno mislite da je mogao u Barsu. Za njega je Ilic izmislio fudbal, nije mogao igrati u Lilu ili gde je vec bio.

avatar
Otac
Wednesday, 23.11.2016
13:56

Ti u barseloni druze mozes samo da budes ekonom petlicima

avatar
NIKE
Wednesday, 23.11.2016
13:41

Sve dok redovno plaćaš poreze ti nisi interesantan Barcinim skautima, oni samo dovode ove što imaju radnog staža u utaji poreza.

avatar
nikola nikola1
Wednesday, 23.11.2016
13:07

Sad ce grobari da kazu da je izmislio ovo.

avatar
paok
Wednesday, 23.11.2016
16:33

Nece niko da kaze da je izmislio, mozda je bilo interesovanja ali nisu ga zvali. Jer da jesu otisao bi sto je i normalno, stavi samo sebe u tu situaciju.