Ruiz: ''Da mi dođe utorak...''

Autor: Beta Beta
nedelja 16.04.2017.
20:37
Izvor: Beta

Zagreva se atmosfera u Zvezdi pred 154. večiti derbi, možda i odlučujući meč u trci za titulu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbaler Crvene zvezde Džon Ruiz rekao je danas da njegov tim želi da pobedom nad "večitim" rivalom Partizanom počne plej-of Super lige Srbije.

"Svi smo svesni koliko važna utakmica nas očekuje u utorak. Ako pobedimo, vraćamo se na bodovnu razliku kao pre podele bodova u plej-ofu. Zato ćemo kao ekipa uraditi sve da osvojimo nova tri boda. Još jedna pobeda bi nam mnogo značila kako bismo u istom ritmu kao i do sada nastavili šampionat. Tokom čitave sezone smo prvoplasirani i ne vidim razlog da se to sada promeni", rekao je Ruiz za sajt kluba.
 
Ruizu će ovo biti treći "večiti" derbi.

"Igrao sam dva puta protiv Partizana i kada se setim atmosfere koja je vladala, kao i kako sam se osećao na terenu, poželim da što pre dođe utorak. To je najveća utakmica u srpskom fudbalu i čast mi je što imam prilike da budem njen deo. Tako velikom je čine navijači koji se zaista retko gde mogu videti", rekao je on.

Ruiz je zbog povrede tri nedelje proveo van terena.
 
"Nije mi bilo lako što sam bio odvojen od terena, ali sada je najvažnije da je povreda prošlost. Trenirao sam naporno, ušao sam u igru protiv Borca, a odigrao sam i jedno poluvreme za B tim. Sada je na meni da se izborim za što veću minutažu i da na terenu pomognem svojoj ekipi", rekao je Ruiz.

Iako je pažnja javnosti usmerena na derbi, posle toga se igra još šest kola, tako da duel sa Partizanom neće rešiti meč.

"Plej-of se sastoji od sedam utakmica, sedam teških utakmica. Sve ekipe koje su izborile mesto u prvih osam na tabeli to su uspele jer poseduju kvalitet. Pobeda u 'večitom' derbiju može da nam donese veliku psihološku prednost, ali posle te utakmice nas očekuje još odličnih protivnika. Moramo da budemo staloženi i sigurni u sebe do poslednjeg kola kako bismo obezbedili šampionsku titulu", rekao je Ruiz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke