Robi: "U Zvezdi sam bio poštovan, u Hrvatskoj osporavan"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 16.10.2016.
11:52
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Selektor fudbalske reprezentacije Azerbejdžana Robert Prosinečki osvrnuo se na igračke dane u razgovoru za "Večernji list" i priznao da je najlepšte trenutke proživeo dok je nosio dres Crvene zvezde.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

"Veliki Žuti" oduvek je bio poznat po tome što nema dlake na jeziku, pa se nikada nije ilibo da kaže ono što misli i to na vrlo jednostavan način koji svako može da razume.

U momentu kada sa selekcijom Azerbejdžana beleži sjajne rezultate u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji Robert Prosinečki ponovo privlači pažnju hrvatske javnosti, pa je tako u intervjuu za "Večernji list" govorio o svojoj prošlosti i budućnosti.

Podrazumeva se da je dobar deo razgovora bio posvećen delovima igračke i trenerske karijere koju je "Veliki Žuti" proveo u najvećem srpskom klubu. Kada govori o Crvenoj zvezdi Robert Prosinečki to čini biranim rečima bez straha šta će na to reći hrvatska javnost.

"Nema tu priče. Tamo sam se afirmisao kao igrač. Iz Zvezde sam otišao u Real, najveći klub na svetu. Sa Zvezdom sam osvojio Ligu šampiona, koju neki klub na ovim prostorima verovatno više nikada neće osvojiti. Dali su mi šansu kao treneru. To je moj klub kojem sam jako puno dao. Možda to nekome neće odgovarati, ali ja ne mogu govoriti drugačije" kaže Prosinečki.

Selektor Azerbejdžana podvlači da je najviše problema u karijeri imao braneći boje zagrebačkog Dinama, što nije bio slučaj sa Crvenom zvezdom.

"Ja sam najviše problema imao u Dinamu. Kao klinac sam otišao. Uvek sam bio u problemu. Nisam to izmislio" ističe Robi i dodaje,

"U Zvezdi sam kao igrač i trener bio poštovan. Tamo sam doživeo najlepše trenutke u karijeri. Ne mogu reći nešto drugo, ne libim se to reći... Sada me stalno zovu, čestitaju. Verujem da im je drago zbog mog uspeha. Kada sam bio igrač nisu me u Hrvatskoj cenili kao tamo. To je logično jer sam tamo igrao najbolji fudbal. Puno sam više ovde bio osporavan" zaključuje Prosinečki.

Robert Prosinečki je sa Crvenom zvezdom ostvario najveći uspeh u karijeri osvojivši titulu prvaka Evrope 1991. godine, a kao trener je crveno-bele predvodio od 2010. do 2012. godine i stigao do trofeja u domaćem Kupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Branislav
Sunday, 16.10.2016
15:01

Mislim da je vreme da se zahvalimo Grofu na saradnji. Čovek je počeo da se gubi.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 16.10.2016
18:56

Sva sreca pa tebe niko ne slusa

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 17.10.2016
13:41

Trebera koji je imao 2 pobede u 3 derbija,i u trecem primljen gol u zadnjem minutu,koji je imao +32,koji i sad ima +6 sve to sa bukvalno 0 evra za pojacanja,ljudi ulazu desetine miliona evra pa ne udju u evropsko takmicenje a vi nezadovoljni sto smo sampioni i sto smo dosli do zadnjeg koraka u kvalifikacijama,treba da se vrati vreme kad smo bili treci?eh zivote valjda ce se opametiti

avatar
Branislav
Sunday, 16.10.2016
23:13

Sva sreca pa podrzavas trenera koji nas je zbog njegovih pojacanja udaljio iz Evrope.

avatar
Krešimir Prvi
Sunday, 16.10.2016
13:49

kao prvo ovo je dio velikog intervjua u kojem je nahvalio Hrvatsku repku,igrače i rekao da je uzivao svuda OSIM u Dinamu,a igrao je za jos 3 hrvatska kluba vi samo dio gdje hvali Zvezdu..Ali ok tako je to danas, a i normalno je sve sto je rekao pa u Zvezdi je bio igracina i zasto ne bi volio..meni je to normalno..Treba sve realno gledat, ja nisam navijač nikoga na ovim prostorima ali REALNO je da je Dinamo najveći klub, a Zvezda ima najveći uspjeh i neponovljivi,tko god to hoce osporiti nije realan i ne zna nista

avatar
i.sarajevo
Sunday, 16.10.2016
13:34

Био људина и остаје,риједак спортиста који никад о другим није никад ружно причао,,Роби много среће у даљем послу

avatar
Гроф Доктор фудбала
Sunday, 16.10.2016
13:31

Каква легенда каква Србенда.

avatar
DuskovicSRB
Sunday, 16.10.2016
12:38

Хоћемо Робија, доста се Божа показао, с тим играчима бих и ја исто толико постигао.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 16.10.2016
18:57

Nezahvalni ljudi,do pre par godina nismo mogli da prismrdimo prvon mestu sto zbog kradja sto zbog trenera a vi nezadovoljni,opet da nam se vrati to vreme c

avatar
Al(a)din
Sunday, 16.10.2016
12:26

Robi, vrati se u CZ

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 16.10.2016
12:25

Uvek si bio, jesi i ostaces legenda fudbala, prvo kao igrac, sada kao trener, ako ikad promenis profesiju, siguran sam da ces nastaviti u istom ritmu kao i do sada. Zelim ti da i kao trener ostvaris odlicne rezultate, priblizne igrackim, da osvojis mnogo trofeja i priznanja.n Zvezda je institucija i shodno tome, ponasa se korektno sa svojim legendama, kao sto i zasluzuju. Ti si, Roberte, jedna od mnogih Zvezdinih legendi i uvek ces biti dobrodosao u nas klub, bilo na tribini, terenu ili u klupskim prostorijama.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Sunday, 16.10.2016
12:11

Nije Zvezda slučajni daleko najveći klub od svih klubova u regionu. Bravo i tebi Robi što imaš onu stvar da to otvoreno kažeš onima što mrze Zvezdu najviše na svetu.