Rivali Partizana - Asteras jedina nepoznanica, o Englezima i Turcima sve znamo

Autor: Đorđe Đokić
petak 29.08.2014.
14:53
Izvor: Sportske.net

O Totenhemu i Bešiktašu verovatno svi znamo sve. To dovoljno govori i o težini rivala koje su iz prva dva šešira dobili crno-beli. Asteras je nepoznanica.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Totenhem svakako ne treba posebno predstavljati. Tim koji je prošle godine prodao Bejla i uložio više od 100 miliona funti u kupovinu novih igrača svakako je jedan od prvih favorita za osvajanje Lige Evrope ove godine, a ne samo za prolaz grupne faze.

Poketino još uvek slaže kockice, možda se i pojačaju do kraja prelaznog roka i svakako su ozbiljan rival i u Engleskoj za neku od top 4 pozicije. Ono što može biti dobra vest za Partizan je da engleski klubovi ne vole Ligu Evrope kao takmičenje i da često, pogotovo jer su utakmice četvrtkom, izvode slabije timove kako bi najboljih 11 čuvali za Premijer ligu koja je svakako za njih važnije takmičenje.

Partizan svakako nema šta da izgubi u duelu sa Totenhemom, može samo da dobije, pre svega mladi igrači Partizana mogu da dobiju priliku da vide gde su protiv jednog od najboljih timova u Engleskoj. Ukoliko se dobro pokažu, cena će rasti što je dobro i za klub i za njih same.

U Ligi Evrope su za plasman u grupnu fazu savladali AEL iz Limasola, lako u obe utakmice. Prošle sezone su ispali u osmini finala od Benfike, kasnijeg finaliste ovog takmičenja.

Bešiktaš ste videli protiv Arsenala u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U Turskoj su zaslužili pobedu, u Engleskoj im nije sviran penal koji bi možda preokrenuo tok utakmice. Arsenal je svakako bolja ekipa, ali im je trebala i mala doza sreće da izbace odličnu ekipu Bešiktaša. To dovoljno govori o snazi ovog rivala Partizana u grupnoj fazi.

U Istanbulu, pred 76.000 vatrenih navijača biće veoma teško bilo kom klubu na planeti da izvuče dobar rezultat. Turci su bučni, vole svoj klub, a pri tom Bešiktaš kao što smo rekli ima kvalitet i zna da iskoristi tu podršku.

Bili su treći prošle godine u prvenstvu. Sa klupe ih predvodi Hrvat Slaven Bilić. odličan trener i sjajan motivator. Nemaju mnogo stranaca, prva zvezda je pridošlica iz Čelsija Demba Ba, ali je konce protiv Arsenala vukao Kanađanin Hačinson bivši igrač PSV-a.

U svakom slučaju, odlična ekipa protiv koje Partizanu neće biti nimalo lako.

Asteras je nepoznanica. Predstavili smo ga u drugom tekstu i više o njima možete pročitati OVDE. Sudeći po igrama u kvalifikacijama, nisu nimalo naivna ekipa iako mi često sa nipodaštavanjem gledamo na grčki fudbal.

Koliko može Partizan u ovoj grupi po vama?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke