Ristić prelomio: "Mogu da igram beka"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 08.08.2016.
17:18
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Jedan od najzapaženijih pojedinaca u ekipi Crvene zvezde tokom duela sa lučanskom Mladosti Mihailo Ristić otkrio je na čemu će sve morati da poradi kako bi se što bolje uklopio na novom mestu u timu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Mladi fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić lagano se privikava na novu ulogu u prvom timu pošto je sa pozicije u veznom redu prekomandovan na levog beka.

Još u prethodnoj sezoni Mihailo Ristić odigrao je nekoliko utakmica kao levi bek, a nakon odlaska Dušana Anđelkovića i Luisa Ibanjeza jasno je da će se sa Stefanom Miloševićem boriti za mesto kraj leve aut linije.

"Gde je Ibanjez stao, ja sam nastavio, makar što se tiče asistencija. Međutim, postoji više segmenata igre, nije sve u ofanzivi. Mislim da pozadi nisam bio dobar i da mogu mnogo bolje" kaže Ristić.

Novopečeni levi bek crveno-belih preuzeo je odgovornost za greške u duelu sa lučanskom Mladosti i ne krije da ga čeka još dosta posla ne bi li se na najbolji način uklopio u defanzivnu liniju.

"Shvatam gde grešim, to je najbitnije. Polako se privikavam, svi znaju koliko sam bio tvrdoglav po tom pitanju, ali u glavi sam prelomio da mogu da igram beka, i trudim se da se fokusiram, da što više informacija upijam, kao i saveta" istakao je Ristić.

Narednu priliku za dokazivanje Mihailo Ristić će imati u sredu kada Crvena zvezda dočekuje Voždovac u okviru četvrtog kola Superlige Srbije.

"Paklen je tempo, igramo svaki treći dan, ali tako i treba da bude u Zvezdi. Mislim da nam je potrebno još utakmica, kao i prethodne sezone, da uhvatimo formu. Za sada nam dobro ide, na prvom smo mestu, ali još nismo u top formi" zaključuje Ristić.

Crvena zvezda nakon tri kola u domaćem šampionatu zauzima vodeću poziciju na tabeli sa sedam osvojenih bodova, a duel sa Voždovcem na programu je u sredu od 20.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
soru
Tuesday, 09.08.2016
00:38

bices ti i golman kako je krenulo al opet ces slabo igrati moj mico...

avatar
Povratak kralja XLI
Monday, 08.08.2016
23:03

Ja već odavno više ne odgovaram na vaše komentare iako bi mogao da vas razbijem u diskusiji jer je istina na mojoj strani ali ne želim da vam poklanjam to dragoceno vreme već vas samo ignorišem, čitam i smejem vam se.

avatar
Monday, 08.08.2016
21:21

Mihailo, Mihailo... PRIZEMI SE još i pogledaj stvari još realnije. Prvo, ti nemaš brzinu za beka itu si limitioran. Drugo, ti ne znaš osnovna tehniočko-taktička sredstva: ČEONI NAPAD i BOČNI NAPAD i to moraš da naučiš i usavršiš do perfekcije. Treće, dokaži se kao bek a onda ide sledeća faza: ZADNJI VEZNI (defanzivni). To je tvoje mesto. SREĆNO!

avatar
mmmm
Monday, 08.08.2016
22:37

On je kroz karijeru igrao kao ofanzivni vezni

avatar
Tuesday, 09.08.2016
23:29

Znam da je igrao ofanzivnog veznog. Ali, trener i uprava napraviše ovakav sportsko-poslovni potez i u interesu igrača i u interesu kluba. I to pozdravljamo. BOLJE JE DA U ZVEZDI IGRA BEKA NEGO U SURDULICI PAKERA...

avatar
Branislav
Monday, 08.08.2016
19:06

Da, ali dosta ispada decko u odbrani. Sve duge lopte preko njega dolaze do napadaca.

avatar
Povratak kralja XLI
Monday, 08.08.2016
19:04

Ako je Ristić za Neci Ronaldinjo, a igra levog beka to znači da mu je trener Retardinjo :D

avatar
chaki
Monday, 08.08.2016
18:59

Ko ce prvi komentarisati nego grobar tj kralj,ti si komedija covece

avatar
Povratak kralja XLI
Monday, 08.08.2016
17:52

Možeš samo za zvezdu i samo u SL/Kup Srbije gde ti se za start na nogu protivnika ne sudi penal (za Napredak), gde te niko ne napada kad centriraš (Mladost), tu možeš sigurno.

avatar
bobar84c
Monday, 08.08.2016
18:12

Hehe ali za necu je ronaldinho.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Monday, 08.08.2016
19:02

Sto ga igraci partizana pustaju :(