Rezime sezone - "Večiti" i sudijske greške!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.05.2015.
18:51
Izvor: Sportske.net

U svetlu poslednjih dešavanja vezanih za sudijske greške koje su indirektno uticale na borbu za trofej u Jelen Superligi predstavljamo vam spisak grešaka na štetu i u korist dva naša najveća kluba.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Tekuća fudbalska sezona ušla je u samu završnicu pošto su za vikend na programu bile utakmice 26. kola. Četiri kola pre kraja domaćeg šampionata Partizan se nalazi na korak od titule koja je prošle godine završila u vitrinama Crvene zvezde.

Crno-beli su za vikend preskočili jednu od najtežih prepreka na putu ka tituli pošto su u Novom Sadu savladali Vojvodinu rezultatom 0:4. Upravo je detalj sa meča na "Karađorđu" bio povod za nova talasanja u srpskom fudbalu na koja smo navikli godinama unazad.

Nedosuđen penal za Vojvodinu pri vođstvu gostiju rezultatom 1:0 izazvao je reakciju FK Crvena zvezda koji je u nedelju uveče izdao saopštenje a u ponedeljak je održana i vanredna sednica Upravnog odbora.

Kako su sudijske greške sastavni deo fudbalske igre ne želimo ovim tekstom da omalovažavamo bilo čiji rad već da uvidom u dokumentaciju Sudijske komisije konstatujemo previde koji su se u dosadašnjem toku sezone dešavali na mečevima "večitih rivala".

Po šest puta su od početka sezone arbitri na mečevima Crvene zvezde i Partizana bivali sankcionisani zbog grešaka ali je interesantno videti kada je 'pomagano' "večitima" a kada su oni bivali oštećeni.

Hronološkim redom to izgleda ovako:

4. kolo

Rad - Partizan 0:4
* Partizan je na Banjici oštećen za penal a sudije Bojan Nikolić i Zoran Široki kažnjeni su zbog tog propusta

5. kolo
Napredak - Crvena zvezda 0:0
* Sigurno se sećate duela na stadionu "Mladost". Zvezda je oštećena za penal zbog čega je suspendovan sudija Dejan Santrač



10. kolo
Crvena zvezda - Donji Srem 1:0
* Glavni arbitar je poništio regularan gol Darka Spalevića na asistenciju pomoćnika Marka Dimitrijevića koji je nakon toga suspendovan



11. kolo
Rad - Crvena zvezda 1:2
* Pri rezultatu 0:0 sudija Vlado Glođović nije isključio levog beka crveno-belih Nikolu Mijailovića koji je laktom udario protivničkog igrača

12. kolo
Crvena zvezda - Čukarički 0:0
* Pomoćni arbitar Jovica Milan morao je na hlađenje zbog više loših odluka u situacijama kada je "mahao" nepostojeće ofsajd pozicije igrača gostujućeg tima

13. kolo
Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:0
* "Mahač" Srđan Milutinović nije signalizirao ofsajd poziciju ugrača koji je kasnije oboren od strane Bogdana Planića koji je zaradio crveni karton



16. kolo
Partizan - Voždovac 3:3
* Pomoćnik Nenad Đokić suspendovan zbog toga što nije signalizirao prekršaj pre Partizanovog trećeg (izjednačujućeg) gola



17. kolo
Partizan - Radnički Niš 0:0
* Na pauzu je otišao pomoćni sudija Vladimir Čađenović koji je signalizirao ofsajd a glavni arbitar poništio je regularan pogodak Partizana



18. kolo
Crvena zvezda - Vojvodina 3:0
* Zbog dva priznata gola iz ofsajda suspendovan sudija Vladimir Jovanović



22. kolo
OFK Beograd - Partizan 1:3
* Gosti došli u vođstvo nakon ofsajd pozicije koju nije signalizirao pomoćnik Srđan Kaurin



24. kolo
Crvena zvezda - Partizan 0:0
* Pomoćnik Danilo Grujić nije signalizirao penal za crno-bele nakon starta Vukašina Jovanovića nad Gregorom Balažicem



26. kolo

Vojvodina - Partizan 0:4
* Glavni arbitar Dejan Dimitrijević suspendovan zbog nedosuđenog penala za domaćina pri vođstvu crno-belih od 0:1



Taksativnim navođenjem grešaka koje su se dogodile na mečevima Crvene zvezde i Partizana dolazimo do zaključka da su protivnici "večitih" oštećeni čak sedam puta. Protiv Zvezde su oštećeni Donji Srem, Rad, Čukarički i Vojvodina, dok su protiv Partizana oštećeni Voždovac, OFK Beograd i Vojvodina.

Aktuelni šampion oštećen je dva puta, u Kruševcu i Kragujevcu, dok su sudije tri puta oštetile crno-bele, jednom čak u "večitom derbiju".

Sve navedeno implicira da su sudije više grešile na štetu protivnika Crvene zvezde i Partizana a ako ćemo korektno aktuelni šampion je više puta "poguran" od strane sudija pa ostaje nejasno na osnovu čega čelnici Crvene zvezde donose zaključke kada konstatuju da su crveno-beli žrtva nepravdi?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 07.05.2015
18:08

Tekst je odlican,ali nepotpun. Nedostaju ostali timovi lige. Kad bi videli koliko su oni puta osteceni svima bi bilo jasno da su veciti samo prosek. Zamislite sta bi o losem sudjenju ove i zadnjih godina mogli reci Vojvodina,Sloboda ili Donji Srem. Kad na ovo sve dodamo ocajan fudbal jasno je zasto smo na fudbalskim marginama.

avatar
D.Green4 Black&White
Wednesday, 06.05.2015
00:04

Nema se ni malo dostojanstva :) Uzas :) Ne mogu da priznaju da smo bolji vec duzi niz godina :)

avatar
Аполо
Tuesday, 05.05.2015
22:12

Nova faza u istoriji vecitih... Dosli smo dotle da se pravdamo sudijama sto blizanci vise nisu ni nalik na ono sto su nekad bili. Verovatno je i sudija kriv sto Babovic promasi ceo gol sa 4m, Grbic sa 2m, Jovic iz peterca prebaci preko precke itd. Sudije nisu problem, bice sankcionisane, zamenjene ali sta cete vi? Kako cete vi podici svoj kvalitet igre? Mazanja ociju sa nekim skroz irelevantnim stvarima samo da se ne bi pricalo o (ne)kvalitetu domaceg fudbala, a ruku na srce u pripremnim utakmicama u predsezoni mnoooogoo bolje su odigrali klubovi poput Jagodine, Cukarickog, Vojvodine sa Rubinom iz Kazanja, i klubovima iz tog ranga za koje veciti pricaju kako su smesni a onda od takvih klubova primaju po 3-4 komada. Sve u svemu zalosno!

avatar
mileta
Tuesday, 05.05.2015
20:37

U greskama 5:3 za Zvezdu.Bar u necemu oni vode. :D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 06.05.2015
08:42

Mileta, ko je od zvezdinih igraca ovog proleca skrivio penal protiv Vose?

avatar
Bata
Tuesday, 05.05.2015
20:14

Sigurno će posle ovog,pravog teksta,uslediti novi upravni odbor i nova saopštenja

avatar
The Real Man
Tuesday, 05.05.2015
19:41

hahahaha svaka vam cast za ovo!!! Ovo Lalatovicu i Terzicu na kucnu adresu!!!!

avatar
Karavuk Dino
Tuesday, 05.05.2015
19:34

Čestitke Novinaru za hrabrost i izrečenu zadnju konstataciju!!!

avatar
mileta
Tuesday, 05.05.2015
20:37

Ovo je jutros objavio neki novinar iz Vecernjih novosti.Svaka mu cast,ali daj boze da ne izgubi radno mesto.

avatar
Gorann
Wednesday, 06.05.2015
15:11

Ok sto se tice ponistenih golova, penala i ofsajda. Koliko su Partizanovi protivnici osteceni zbog nedosudjenih faulova, nepokazanih kartona, nedosudjenih kornera i pogresno dosudjenih auta?

avatar
sashki
Tuesday, 05.05.2015
19:25

Kakav bre pen u derbiju vuce ovaj njega a ovaj drugog, samo sto je pri padu igraca partizana snimala sa ledja da je bilo sa druge strane videlo bi se obostrano vucenje. A ni blizu lopte, nije ptica da poleti, da ga ovaj nije oborio na zemlju nebi mu se ukazala prilika za gol posle toga :))))

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 05.05.2015
19:15

tako je, braca blizanci zasticeniji i od belih medveda i tu su u rangu Barse i Reala koji su malo zasticenjiji u svojim ligama...