'Retrovizor' jeseni debitanta u Superligi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.12.2015.
11:56
Izvor: Sportske.net, fk-radnik.com

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice sumirao je utiske i napravio osvrt na rezultate koji su ostvareni u prvom delu debitantske sezone u Superligi.

fk-radnik.com
fk-radnik.com

Povezane vesti

Jedini klub koji se u tekućoj superligaškoj sezoni prvi put našao u elitnom fudbalskom društvu naše zemlje bio je osvajač Prve lige Srbije - Radnik iz Surdulice.

Surduličani su u debitantskoj superligaškoj sezoni odigrali 22 utakmice do odlaska na zimsku pauzu, a dobri rezultati su počeli da se nižu od momenta kada je ekipu preuzeo sadašnji trener Miloš Veselinović.

Prvi deo superligaške sezone Radnik je završio na desetoj poziciji na tabeli sa 27 osvojenih bodova što je odlična polazna tačka za završnicu regularnog toka takmičenja u Superligi imajući u vidu da tim sa juga Srbije od ulaska u "plej-of društvo" dele tri boda.

Evo kako su u Radniku analizirali prvi deo debitantske sezone u Superligi Srbije:

4. septembra 2015. godine ekipa je uradila prvi trening sa sadašnjim trenerom, Milošem Veselinovićem, a nakon 5 dana je odigrana i prva utakmica u Beogradu sa ekipom Čukaričkog. Serija poraza nije zaustavljena, i nakon odigranih 9 kola, ekipa se nalazila na poslednjem mestu .

Od 4. Septembra do 16. decembra urađeno je ukupno 84 treninga, odigrano 14 prvenstvenih utakmica, 4 prijateljske i jedna kup utakmica. Bilans u poslednjih 14 prvenstvenih utakmica: 5 pobeda, 6 nerešenih rezultata i 3 poraza.

Gol razlika 19:22. Na domaćem terenu u poslednjih 7 utakmica zabeleženo je 4 pobede (Novi Pazar, Spartak, OFK Beograd, Radnički Niš)  i 3 nerešena rezultata (Partizan, Javor, Rad).

Gol razlika 11:6. Na 7 utakmica na strani je zabeležena 1 pobeda (Vojvodina), 3 nerešena rezultata (Metalac, Mladost i Jagodina), 3 poraza (Čukarički, Borac Čačak, Crvena zvezda).

Gol razlika 8:16. Od 16 primljenih, čak 9 su utakmice sa Crvenom Zvezdom i Borcem .

Ukupno gledano svih 22 kola, odbrana Radnika je najlošija u ligi sa 37 primljenih golova. Napad je na 5. mestu zajedno sa Čukaričkim.

Lista strelaca:

1. Stojanović Slaviša 8
2. Ćulum Milan 6
3. Arsić Lazar 3
4. Ovusu Samjuel 3
5. Stanković Miloš 2
6. Stojanović Filip 2
7. Đorđević Predrag 1

Po rečima šefa stručnog štaba, Miloša Veselinovića, veoma važan psihološki momenat dogodio se u utakmici protiv Metalca u Milanovcu. Radnik je imao  minus od 2 gola posle pola sata igre, ali pri kraju prvog poluvremena je tu prednost smanjio za jedan, da bi u 90. minutu uspeo da izjednači na 2:2.

To je bio početak 9 utakmica u seriji bez poraza (6 remija i 3 pobede) gde je ekipa Radnika uspela da se odvoji od zone ispadanja. Dva poraza na gostovanjima protiv Borca i Zvezde nisu mnogo poremetili igru na domaćem terenu gde je zabeleženo još 2 pobede i to protiv OFK Beograda i Radničkog iz Niša, uz jedan remi sa Radom 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke