Rešena nedoumica - Lijanku poziv u mladu reprezentaciju!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 11.04.2016.
13:22
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Brazilac srpskog porekla Lijanko Vojnović dobiće poziv u mladu reprezentaciju Srbije, a šansu da zaigra za "Orliće" imaće već krajem maja i početkom juna na turniru "Valerij Lobanovski".

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Defanzivac Sao Paula Lijanko Evanđelista Vojnović napravio je prethodne nedelje pometnju svojim objavama na "Tviteru" pa je postavljeno pitanje da li se oprostio od srpske reprezentacije.

Ubrzo je sam fudbaler na pomenutoj društvenoj mreži objasnio da ostaje veran Srbiji, potvrda je stigla i od zvaničnika srpske kuće fudbala, a u ponedeljak je selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić najavio da će Vojnovića pozvati u nacionalni tim.

Mladu selekciju reprezentacije Srbije od 31. maja do 4. juna očekuje učešće na turniru "Valerij Lobanovski" u Kijevu i to će biti prilika da Lijanko Vojnović debituje za tim uzrasta do 21 godine.

"Gledao sam ga u dresu omladinske selekcije, ima potencijala i zaslužuje šansu. Dobiće poziv za mečeve u Ukrajini" rekao je selektor Tomislav Sivić za sajt FS Srbije.

"Orliće" u Ukrajini očekuje učešće na prijateljskom turniru na kome će, pored selekcije domaćina učestvovati još i reprezentacije Austrije i Izraela. Biće to poslednja provera za mladu selekciju pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"U zavisnosti od potreba 'A' reprezentacije, učinićemo sve da u Ukrajinu odemo sa najjačom reprezentacijom. Minula provera protiv Holandije pomogla nam je da se neke stvari iskristališu, a ukoliko bude bilo potrebe, proverićemo i neke nove igrače koji svojim igrama zaslužuju poverenje" zaključio je Sivić.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u septembru igra odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a protivnici će joj biti selekcije Italije i Republike Irske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shampi po manjini!
Monday, 11.04.2016
14:05

te hoce te nece. dodji u zvezdu na letu da se okupas u kvalifikacijama za ls.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 12.04.2016
15:24

Lepo bi bilo da dođe ili u Partizan ili u Zvezdu, ali nerealno je to, ovo je dobar potez FSS da su ga zvali za u21 repku, ovako će verovatno prihvatiti da igra i dalje za nas.

avatar
Shampi po manjini!
Tuesday, 12.04.2016
15:35

Partizan da. za njih ne!