Repriza sa Malte - Dobro je samo što Zvezda ide dalje!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.07.2016.
22:24
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije plasirao se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona nakon još jednog trijumfa nad Valetom, ali navijači Crvene zvezde imaju dosta razloga za zebnju pred dvomeč sa Ludogorecom.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su još jedan trijumf nad Valetom 2:1 (1:1) i sa ukupnim rezultatom 4:2 obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona gde će za rivala imati bugarski Ludogorec.

Golove pogledajte OVDE!

Crvena zvezda - Kahriman, Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek, Mouče (od 65' Srnić), Kanga (od 86' Ruiz), Katai, Hugo Vieira (od 71' Sikimić)

Valeta
- Bartolo, Karuana, Azopardi (od 79' Jume), Borg, Žil, Mifsud, Brifa (od 93' Kremona), Pani, Agire, Žonatan, Romeu (od 72' Malano)

Šampion Srbije ušao je u revanš susret sa Valetom uz dve promene u startnoj postavi koje su imale za cilj čvrstiju igru u odbrani i nešto veću ubojitost u napadu, ali je na startu meča izostalo i jedno i drugo.

Prvu priliku na utakmici imao je domaćin posle prekida i udarca Tomasa Fibela ali su fudbaleri Valete ponovo prvi stigli do prednosti.

Gosti sa Malte su baš kao i pre sedam dana prvi stigli do gola i to nakon očajne rekacije Zvezdinih štopera posle kornera koji je Valeta imala u 11. minutu igre.

Francuz Tomas Fibel bio je statičan a zakasnio je i Zoran Rendulić pa je kapiten Valete Džonatan Koruana iskoristio šansu i glavom smestio loptu iza leđa nemoćnog Damira Kahrimana.

Bio je to pravi šok za fudbalere Crvene zvezde koji su u minutima nakon primljenog gola napravili još nekoliko ozbiljnih greškaka kakve bi kvalitetne ekipe sigurno kaznile ali Maltežani nisu iskoristili poklone koje im je ponudio šampion Srbije.

Najbolju priliku da stignu do dva gola prednosti gosti su imali posle još jedne loše postavke odbrane Crvene zvezde kada je Brazilac Žonatan dobio loptu u prostor i sam izašao ispred Kahrimana ali je šutirao pored gola.

Tek nakon prvog dela igre u prvom poluvremenu Crvena zvezda je počela da igra nešto bolje i da stvara šanse, a prvu je propustio Portugalac Hugo Vieira koji je posle protivničke greške na sredini terena pokušao sa 20 metara i za malo bio neprecizan.

Na isteku pola časa igre Crvena zvezda stiže do izjednačenja i to nakon sjajnog udarca Mičela Donalda koji je loptu sa leve strane povukao ka sredini terena a potom raspalio i pogodio protivničku mrežu.

Mogao je Zvezdin napadač Hugo Vieira da postigne jako atraktivan gol samo dva minuta nakon pogotka Donalda ali je lopta posle udarca "štiklom" završila na vrhovima prstiju golmana Bartola.

Do odlaska na odmor šut je oprobao i Luis Ibanjez ali je bio neprecizan pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 1:1 ali je Zvezda imala gol viška iz prvog susreta.

Micel Donald
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Ništa bolje Zvezda nije zaigrala ni na početku drugog poluvremena i može se reći da je Valeta bila bolji rival premda je svoje šanse čekala iz kontranapada.

Jalovi pokušaji domaćih na proivničkoj polovini i sijaset nepreciznih pasova u završnoj trećini terena davali su prostor Valeti za kontranapade pa su gosti u 57. i 68. minutu imali dve odlične prilike za gol.

Najpre je veteran Mifsud iskoristio lošu intervenciju Fibela i Rendulića ali je Damir Kahriman uspeo da izvadi kestenje iz vatre, da bi potom Žonatan izigrao čitavu odbranu Crvene zvezde ali je šutirao pored desne stative nemoćnog Kahrimana.

Crveno-beli su najbolju priliku pre drugog pogotka imali na isteku sat vremena igre a posle slobodnog udarca Aleksandra Kataija koji je pogodio stativu da bi na odbijenu loptu natrčao Hugo Vieira koji levom nogom tuče u spoljni deo mreže.

Sve nedoumice oko toga ko će u treće kolo kvalifikacija rešene su u 76. minutu kada rezervista Slavoljub Srnić spaja Aleksandra Kataija sa golom a kapiten smešta loptu u malu mrežu nemoćnog golmana Valete.

Bilo je već tada jasno da je Crvena zvezda obezbedila plasman u treće kolo kvalifikacija ali smo do kraja utakmice videli još nekoliko zabrinjavajućih situacija pred golom Crvene zvezde.

Golman Damir Kahriman je u završnici utakmice skinuo zicer Mifsudu a odbranio je još dva udarca sa distance čime je izrastao u jednog od najboljih pojedinaca na meču ali to svakako ne može da raduje navijače Crvene zvezde.

Izabranici Miodraga Božovića večeras su prikazali jako bledu partiju i pobeda nikako ne sme da zavara nikoga u klubu jer će za dvomeč sa Ludogorecom ekipa morati da bude na mnogo većem nivou ukoliko želi da bude konkurentna.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Ludogoreca i Crvene zvezde na programu je 26. ili 27. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

53 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
misi komad ko zec
Wednesday, 20.07.2016
10:08

Komsinka spremi se da Kahrimanu cepaju mrezu Bugari.

avatar
United_forever
Wednesday, 20.07.2016
09:34

Ljudi, jel ovo Zvezda igrala? Bez uvrede, ali ako sam dobro izbrojao, 7 stranaca u prvom timu?

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Wednesday, 20.07.2016
12:16

Da, a u izmeni da i ne pricam.

avatar
United_forever
Thursday, 21.07.2016
09:03

To je zalosno, nebitno bio partizan ili zvezda, to ce biti propast....

avatar
Boban Dojcinoski
Wednesday, 20.07.2016
17:14

Uzmi bilo koj veliki tim pa videces da je isto,to je lose za nas,vas sto mladi ne dobijaju prilike al sport je biznis.Sto se tice utakmice nisam je gledao al ako ne mozete ovi iz Malte ko iz sale da prodjete ondak djabe vam toliki stranci

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 20.07.2016
09:23

Djelujemo jako neuigrano, nisam siguran da ima dovoljno vremena do Ludogoreca da to dovedemo na kakav-takav nivo. Odbrana suplja, napad se sveo na suteve sa 50 metara i napamet centarsuteve, pasovi jako nesigurni i neprecizni. Pojacanja nikad ranije nisu stigla, tako da stvarno ne vidim opravdanja za takvu neuigranost.

avatar
jv
Wednesday, 20.07.2016
07:58

Tesko je posle ovakve utakmice uopste pricati o fudbalu, ovo nema veze sa tim. Odbrana ocajna, sa dva defanzivna vezna lopta ide presporo pa nema ritma, samim tim ni igre, Viera i Ibanjez glavom vise nisu u Zvezdi. Ovako protiv Ludogoreca nemamo nikakve sanse, u vezi nam mora igrati Plavsic, on je brz i prodoran, pa ubrza i igru. Rendulic i Lukovic nisu ni za sta, Letalek i Fibel treba da budu stoperski par. Vieru odmah prodati, dovesti napadaca ili staviti nekog klinca iz nase skole, sve je bolje od nezaintesovane persone. Sa Ibanjezom porazgovarati, ako nije spreman da da sve od sebe, odmah ga prodati. Bozovic mora da pocne da samara, neznanje je normalna pojava, ali nezalaganje je nedopustivo u Zvezdinom dresu. Brzo, agresivno i puna Marakana, to je recept za Evropu.

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 20.07.2016
01:12

Da bi se igrala Liga šampiona, tačnije da bi klub bio stabilan, mora da postoji sistem. Sistem se ne stvara preko noći, već se gradi deceniju, dve ili više. Deo sistema nisu samo igrači, stručni štab i uprava. Deo sistema su svi ljudi koji imaju veze sa klubom-od čistačice i kafe kuvarice, preko kosača trave, električara koji vodi računa o intalacijama na stadionu, kuvara koji priprema hranu za fudbalere i zaposlene u klubu, i mnogih drugih, jednostavno svi su oni sistem i od toga kako svi oni pojedinačno rade svoj posao, koliko su posvećeni i predani, zavisi uspeh kluba. Da bi sistem bio uspostavljen, moraju da postoje pravila. Da bi se sistem primio pravila moraju da se poštuju-i tako bar 10 godina da bi se to moglo nazvati stabilnim sistemom. Fudbalski klub je firma kao i svaka druga-ako ne postoji dobra organizacija i ako posao ne obavljaju stručni ljudi, firma će propasti.

avatar
neon
Wednesday, 20.07.2016
00:28

Nema to veze, forma se tempira za 3 i 4 pretkolo, tj optimalna forma mora biti tempirana za 4. pretkolo... Barem tako rade u Dinamu sve ove godine, i uvjek imamo problema u 2 i 3 sa slabijim ekipama

avatar
Boban Dojcinoski
Wednesday, 20.07.2016
17:16

videces danas kako tempirate formu :)

avatar
odzvucnika
Tuesday, 19.07.2016
23:52

sto ne igra plavsic?

avatar
Lord Bobinhooo!
Tuesday, 19.07.2016
23:18

Koliko ce ih Ludogorec unistiti niste ni svesni,dzaba lupate minuse boli istina :D

avatar
Savoa
Tuesday, 19.07.2016
23:08

Necete vi daleko.

avatar
ZoranK
Tuesday, 19.07.2016
23:01

Mene najvise nervira to sto ima previse stranaca. Pa skoro citav tim, gdje to ima??.., dajte nasim momcima sansu pa sta bude, kako me iznerviralo, sve sami stranci, sacuvaj Boze..Sad sa Ludogorecom, po meni trebace im cudo. Liga evrope premija!

avatar
pre svega SRBIJA!!
Tuesday, 19.07.2016
23:41

dovode neke strance koje placaju mnogo vise nego nasu decu koja mnogo vise vrede . posle se pitaju sto se desavaju slucajevi poput zivkovica i jos par nasih talenta.. ali sa druge strane oni gledaju njihovu korist, jer preko stranca mogu jos vise para da nestanu poput magle !!!

avatar
Steve McManaman
Tuesday, 19.07.2016
23:01

Sta reci nakon ovog dvomeca ? Gdje je odbrana ,stoperi nikako da se svrstaju , Cvetkovic kao da je dosao sa intenzivne njege , covjek je totalno dezorijentisan , Ibanjez dobar igrac ,pozrtvovan ali ne razmislja mnogo . Sredina terena ,hm ima dobrih igraca ali neuigrano ,zaista mi nije jasno sta su radili na pripremama,nikakav napredak u odnosu na prethodnu utakmicu ,Kanga ce biti dobro pojacanje . Napad u rangu odbrane ,Vieira ocigledno ima neki problem , ima zelju ali djeluje odsutan . nZasto nisu dovedeni desni bek ,napadac i jos jedan stoper? Ove utakmice su trebale posluziti za sticanje samopouzdanja. Ocekivao sam da cemo ih veceras napuniti kad oni odigrase jos gore nego na Malti . Ja sam po priprodi nepopravljivi optimista ali ovo nije dobro nikako,ipak,nadam se da ce biti bolje sledece sedmice .

avatar
Casus Luciferi 60:12
Tuesday, 19.07.2016
22:59

bice bas ludo sledece sedmice a i one posle haha!

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 19.07.2016
23:50

Hhahaha, -32 posle 30 kola, hahahahah.

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 21.07.2016
19:41

Mi smo najtrofejniji srpski klub iskompleksirani covece, a ti i tvoji drugari grobari znate kako ste dosli do sedam titula.

avatar
Casus Luciferi 60:12
Thursday, 21.07.2016
17:00

kada budete vezali nekoliko ucesca u evropi i 7 titula onda pricaj

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Tuesday, 19.07.2016
22:54

Razmontirace ih Ludogorec. Realno, znate li vi sta je Malta? Pa to treba rutinski da se prodje.

avatar
Filip MUFC
Tuesday, 19.07.2016
23:20

Trebao je i Šamrok pa šta sad?Trebala je i Voša rutinskiprotiv Velšaba pa šta sad?To što je zemlja manja ili liga slabija ne znači da su u rangu opštinske lige...To su šampioni neke države, valjdanZnaju da igraju...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Wednesday, 20.07.2016
10:54

Da da, sampioni po restoranima i benzinskim pumpama.

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 19.07.2016
23:50

Gledaj ti te tvoje jadnike iz Milana, batali nas.

avatar
chaki
Tuesday, 19.07.2016
22:54

Jel moze neko da mi kaze jel su ovi ljudi sto su dovedeni(ruiz,muce,kanga)zaista bili potrebni?Sad nam ristic,poletanovic,plavsic i ostali nece videti terena sem u nekim slabijim domacim utakmicama.Nama je prosle godine bilo sve u redu sa sredinom i napadom a mi tu nagomilali igraca za 3 tima,a u odbrani duva promaja zesca...

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 20.07.2016
09:29

Da, trebalo je da dovedemo bar jednog kavalitetnog stopera (pustili i onog jednog sto je valjao), jednog napadaca (pogotovo zbog situacije oko Vijeire) i eventualno zamjenu za Grujica ali tu bi i mogli da se pokrpimo. Umjesto toga imamo igraca sredine terena za dvije ekipe. Nista ne valja.

avatar
Tuesday, 19.07.2016
22:54

Treba jos koji stranac :) hahaha,ovo je vec mnogo i za smejanje :)

avatar
Nikola RED_DEVIL
Tuesday, 19.07.2016
22:48

Navijac sam Zvezde, sad sam gledao Ludogorec, kratko i jasno-odrace nas.

avatar
Filip MUFC
Tuesday, 19.07.2016
23:17

Gledao sam i ja, ništa specijalno.Da su dobri, jesu, ali ne treba praviti bauka od njih.

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 20.07.2016
13:00

Prebrzi, kakve kontre imaju ono je ludo, pa ako bude igrao Lukovic ili Cvetkovic pa ima da ih prolaze samo tako, pobedice nas i tamo i kod nas, onaj tempo Zvezda nece moci da isprati, jer oni samo trce i pojedinci su preopsni...nazalost je takk ali istinito...

avatar
Nemanja wfk CoNe
Tuesday, 19.07.2016
22:42

Ovom igrom nemate sta da trazite protiv Ludogoreca!

avatar
Capitano
Tuesday, 19.07.2016
22:41

Jako lose, narocito u defanzivi. Rendulic katastrofa... Tesko nama protiv Ludogoreca.

avatar
Mileee
Tuesday, 19.07.2016
22:40

Jao bre, sta je ovo!? Kakva je ovo igra! Sramota! Zgazice nas Ludogorec, smejace nam se svi!

avatar
Filip MUFC
Tuesday, 19.07.2016
23:14

Nije sramota ispasti od Ludogoreca

avatar
dusan1987
Tuesday, 19.07.2016
22:38

sta ce ludogorec da nam napravi, kakva katastrofa od odbrane,prepisava ih igrac od 40 godina, terza ovako se ne pravi tim ali cenim da ce biti rasprodaja ubrzo mada sad niko za huga nece dati ni sto eura. Valjda ce shvatiti ovi mozgovi iz uprave da se ovako ne moze raditi, bez jake selekcije domacih igraca i dva-tri dobra stranca nema nam hleba, donaldu svaka cast na utakmici doktorski odigrao, sta je sa bekovima, prvi centarsut u 85 min cvetkovica,gdje su ubacivanja, vjerovatno zbog ova dva sporaca iz centra odbrane ali opet ne mogu da shvatim sta nam klub sa malte priredi veceras, mnogo e oslanjamo na individualne akcije koje nam nece prolaziti protiv boljih timova i naravno prekidi moraju vise da se vjezbaju i odbrana i napad jer je to vrlo vazan dio igre

avatar
Azrael
Tuesday, 19.07.2016
22:35

Zaista neubedljiva igra Zvezde, morace to mnogo bolje protiv Bugara.

avatar
Nikolaus
Tuesday, 19.07.2016
22:34

Prosto i jednostavno-TUGA!!!nPrvo,pa dobro majku mu jel mora toliko stranaca?nDrugo,odbranu nemamo.nTrece,Kanga veze nema.nCetvrto,Vijera ako je prodat pustiti ga da ide da ga vise ne gledam ovako bezvoljnog.nPeto,Cvetkovic i Rendulic retko dobri ljudi koji se prave da su fudbaleri.nŠesto,Srnic i Katai onakvi kakvi treba da budu,bolji od svih,sve pohvale.nSedmo,nek nam je Bog u pomoci protiv Ludogoreca.nOsmo,Liga Sampiona je nedosanjan san.Liga Evrope bi bila premija.nToliko.

avatar
сочинитељ
Tuesday, 19.07.2016
22:34

одличан наслов...одбрана катастрофална,средина има вољу али потпуно неуиграна,не могу да саставе пар додавања,напад не постоји (да ли ћемо икад играти са 2 нападача),тачно је да је рано за било какве критике због почетка сезоне али ако се нешто не промени из корена против бугара ћемо доживети катастрофу...мислим да за овакве утакмице треба форсирати нашу децу (срнић,плавшић,ристић,илић па чак и бабунски),немају искуства али ће гинути,јер знају да су им ове утакмице животна шанса за трансфер у богатији клуб

avatar
Tuesday, 19.07.2016
22:34

Izbegnuta jedna od najvecih sramota u novijoj istoriji naseg fudbala... Cirkus crveni... :)

avatar
Petar Centrih
Tuesday, 19.07.2016
23:47

zahvaljujuci konobarima iz Irske moramo da izgubimo od invalida da bi bila veca sramota od vase! :)

avatar
kizito
Tuesday, 19.07.2016
22:32

Pretpostavljam da ce krenuti pljuvacina po nekim pojedincima a i Zvezdi u celini.Nemojte ljudi,sacekajte makar utorak.Pa vidi se da su igrali kao na treningu,niko se napred nije posebno isticao,odbrana ne moze biti fokusirana protiv ovakvog protivnika-sve je ovo sa 30% snage,trcanja,svega...

avatar
Kontra
Tuesday, 19.07.2016
22:31

Hahahaha euforija pobjedili Valensiju, ups Valetu ups I to u kvalifikacijama ups nema evrope sadite kukuruz da ne propada ono zemljiste jer je jesen najbolja za to jer vam tad teren prazan.

avatar
Аполо
Tuesday, 19.07.2016
22:29

Katai je igracina na kvadrat, odbrana suplja ko sir!

avatar
cukambre
Tuesday, 19.07.2016
22:28

Ako ovako igramo protiv Ludogoreca ima da nas izbace lagano.Odbrana se jako lose postavlja,mnogo lako ispadaju igraci.Organizacija napada nije dobra,mnogo se mucimo da vezemo vise dobrih dodavanja.Po meni samo Katai i Fibel za pohvalu.

avatar
Данило Бурсаћ
Tuesday, 19.07.2016
22:28

odbrana za termin u balonu, to su im najveci dometi.

avatar
Ranchello
Tuesday, 19.07.2016
22:28

Rendula i Cvele sami sebe nazivaju profesionalnim fudbalerima??? Ozbiljnu konkurenciju bi imali u ekipi Vallette! Pod hitno dovesti pojačanja u defanzivnoj liniji, jednog kvalitetnog štopera i desnog beka... Ovako nema šanse da se prođe Ludogorets!!!