Reprezentacija je za njega SVETINJA! Opet bi zaigrao za ''Orlove''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.11.2016.
19:25
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Dok je selektor Srbije bio Siniša Mihajlović, za njega je imalo mesta među ''Orlovima'', danas nije u planovima Slavoljuba Muslina, ali...

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Ivan Radovanović bio je svojevremeno jedno od iznenađenja Siniše Mihajlovića u našem nacionalnom timu, tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014.

Momak koji od odlaska iz Partizana 2008. godine karijeru gradi u Italiji, sada je standardni prvotimac člana Serije A, ekipe Kjeva, a u zanimljivom intervjuu za ''Alo'' napravio je osvrt na period proveden u reprezentaciji Srbije.

Dvadesetosmogodišnjeg vezistu i danas boli što su ga mnogi u to vreme gledali kao na nekakvog Mihajlovićevog miljenika, a ne kao fudbalera koji je igrama na terenu zaslužio poziv u reprezentaciju Srbije.

''Reprezentacija je za mene oduvek bila svetinja. I sad je! Uvek sam rado prihvatao poziv i bio sam spreman da pružam maksimum na svakom meču i da ispunjavam sve zadatke koje mi selektor nametne'', uverava Radovanović, a onda objašnjava i zbog čega njegov reprezentativni staž nije duže potrajao.

''Sve se promenilo od onog meča protiv Hrvatske. Ljudi uvek 'znaju' ko treba da igra i uglavnom im se ne sviđa kad selektor odabere igrača za kojeg većinsko stanovništvo tvrdi da ne zaslužuje ni poziv, a kamoli da igra.

Odmah se potegnu priče o menadžerskim igračima što je nanelo veliku štetu većini fudbalera. Jednostavno te to ubije u pojam i padne ti samopouzdanje. I sam sam bio žrtva toga'',
ističe Radovanović.

Tri godine kasnije, vezista Kjeva se i ne nada previše nekom novom pozivu u nacionalni tim, ali kada bi do njega došlo, ne bi imao nikakvu dilemu.

''Ukoliko poziv usledi, rado ću se odazvati. Uvek sam tu za 'Orlove' kad zatreba. Nikad nisam ni poželeo da odem'', zaključio je Radovanović.

On je izneo i zanimljivo zapažanje da je trenutno veoma malo naših igrača iz Serije A koji dobijaju poziv u reprezentaciju Srbije, a posebno ga čudi što za Adema Ljajića nema mesta.

''On bi sa Tadićem činio neustrašiv tandem, ali nije moje da odlučujem, selektor najboje zna...'', zaključio je Radovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hajde Vise
Wednesday, 23.11.2016
18:30

Sramota sto ljajic nije pozvan on Tadic bi bili neustrasivi nego danas se samo gleda po nacionalnosti

avatar
Baxter Stockman
Wednesday, 23.11.2016
12:04

Pa kako da igra Ljajic jedan od najboljih igraca Torina, kad mora da se razigrava rezervista Alvesa Katai.

avatar
Peđa3
Tuesday, 22.11.2016
23:20

Za Ljajića je u pravu.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Tuesday, 22.11.2016
20:43

Samo nam jos ti falis...