Regionalna liga - Šta kažete na Terzićevu ideju o ''lepih šest zemalja''?

Autor: Darko Mitrović
subota 31.12.2016.
12:17
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Pred kraj godine, Crvena zvezda je iznela i svoj stav u vezi formiranja Regionalne lige koja se već mesecima najavljuje, ali čija je realizacija pod velikim znakom pitanja.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Nedavno je i novi predsednik UEFA Aleksander Čeferin demantovao pisanja medija u regionu kako će Regionalna liga startovati od 2018. i kako će UEFA ''odrešiti kesu'' za to takmičenjem, ali spekulacije i dalje ne prestaju.

Pojedini hrvatski klubovi su sa negodovanjem dočekali ideju da se formira nekakva 'Ex-Yu' liga, a i navijači Crvene zvezde su protiv toga.

Sa stavom svojim pristalica slažu se i u upravi Zvezde, pa su na prednovogodišnjoj konferenciji za novinare izneli predlog o Regionalnoj ligi - bez hrvatskih klubova.

''Zašto mora liga da sadrži samo zemlje bivše Jugoslavije? Zašto Crna Gora, Srbija, Makedonija, Bugarska, Rumunija i Grčka ne formiraju ligu? Lepih šest zemalja, i ima razloga zašto baš one. Time i se ukrupnilo tržište'', objašnjava generalni direktor Zvezdan Terzić.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović pojasnio je da se još uvek ne radi o zvaničnom stavu kluba, ali je i on skeptičan kada je realizacija najavljivane lige u pitanju.

''Postavlja se pitanje sa stanovišta sportskog, da li nam je ili ne potrebna kvalitetanija liga. Svakako da jeste, ali može da se upostavi i na prostoru koji obuhvata i druge zemlje.

Imamo povoljan trenutak, koji se tiče našeg kluba jer ipak spadamo u one velikane koji imaju isksutva i čija se reč u regionu sluša., Iskoristićemo tu mogućnost da pronađemo najbolje sportsko rešenje, ali uz zaštitu interesa srpskog fudbala.

Formiranje regonalne lige doveli bi do ugrožavanja centara fudbala širom Srbije, a mi kao klub osećamo odgovornost da se to ne desi'', izjavio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 02.01.2017
04:21

Regionalna liga je veoma kompleksno pitanje. Verovatno bi donela veće interesovanje za regionalni fudbal, ali i neke, pre svega bezbednosne, pa i političke probleme. S druge strane, u košarci, u kojoj je na evropskom nivou organizacioni haos, takva liga je podigla kvalitet klupskog takmičenja i interesovanja publike za košarku i domaće klubove. Mislim da bi bilo dobro krenuti od nekog eksperimentalnog regionalnog takmičenja, mladih timova na primer, da se prvo umire negativne navijačke strasti. Mislim da bi liga trebalo da ima 14 klubova, Olimpija, Dinamo, Hajduk, Željezničar, Borac Bl, Zvezda, Partizan, Vojvodina, Budućnost, Vardar, Steaua, jedan Mađarski, jedan Bugarski...

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Wednesday, 04.01.2017
13:39

* madjarski, bugarski

avatar
Anderton
Sunday, 01.01.2017
14:40

Rumunija, Bugarska, Srbija..protiv sam bilo kakve lige sa Hrvatima, Slovenci imaju jedan i po klub, a Makedonci imaju klubove sa kojima kada igraš nisi načisto u kojoj si državi (Škendija)..Bosna ima svojih problema, to bi se prenelo na fudbal bojim se.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 31.12.2016
20:07

Идеја је начелно добра, али тешко остварљива. Не видим зашто би Румуни и Грци то прихватили.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 31.12.2016
16:41

Dobra ideja,samo sto ne verujem da bi grcki klubovi prihvatili,a makedonski ne bi sigurno igrali ligu sa grckim zajedno,ukoliko oni ucestvuju.Moguci participanti Srbija,Crna Gora,Bugarska,Rumunija,Madjarska.

avatar
jv
Saturday, 31.12.2016
14:38

Odlicna ideja, bila bi kvalitetnija, i nasi najbolji timovi bi imali dostojne protivnike,pa bi ograci vise napredovali i kase bi bile punije.

avatar
Saturday, 31.12.2016
14:31

Terzić je ŠMEKER! Samo što bih se ja založio za jedan eksperiment pre toga: TURNIR 4 NACIJE: Srbija, Rumunija, Bugarska, Grčka.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Saturday, 31.12.2016
15:38
avatar
Petar Petar
Saturday, 31.12.2016
16:41

U kom smislu smeker? Kao fudbaler? Kao predsednik FSS-a? Kao vlasnik OFK-a? Ili kao glavni u Zvezdi? Smekercina je u svakoj od ove cetiri uloge bio, stvarno. Da ne rezimiramo kako se je koja od njih zavrsila. Smekerski, nema sta. Ja bih to nazvao drugacijim imenom, ali.... ne ide, praznici su.

avatar
prim dr
Saturday, 31.12.2016
14:20

Ako bi se napravila liga na nivou Balkana bila bi to jaka liga Zvezda, Partizan, Olimpija, Maribor, Dinamo, Hajduk, Videoton, Ferencvaros, Ludogorec, Levski, Kluz,steaua, Pao, Olimpijakos..

avatar
Saturday, 31.12.2016
16:09

pazi druze sve ekipe koje si naveo su jake sem Zvezde i Partizana, dobro i Hajduk ...ali svi ostali igraju redovno evropu godinama.

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 31.12.2016
14:07

Kažem da Terziću nije mesto u fudbalu, a zvezdi u prvih 6 liga u Srbiji.

avatar
Dragan78
Saturday, 31.12.2016
13:56

Ajmo prvo ovako...izostavimo politicka sranja i gledajmo samo iz sportske strane!nKome smeta regionalna liga ex yu zemalja? Zbog cega?nMoje je misljenje, treba ipak podrzati prvobitni predlog.nSportski pozdrav iz Slovenije

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 31.12.2016
14:16

Ne! Ako ništa drugo samo iz principa ne bih ulazio ni u kakvu ligu sa bivšim članicama Jugoslavije samo zato što ste želeli da izađete iz nje. Nadam se da vam je sad lepo bez nas pa eto vam pa se sami igrajte. Jedino bih klubove iz Slovenije, Hrvatske, BiH, CG, Makedonije i Grčke prihvatio ukoliko bi te države prihvatile srpsko državljanstvo, zakone Srbije ma kakvi bili tj. kad bi bili jedna država-Srbija, veru biste mogli da zadržite po volji ali bi klubovi iz tih 6 lepih zemalja morali da krenu iz poslednje srpske lige da bi došli do SL. I onda ne bismo ni imali problema sa UEFA-om, ne bi mogli da nam zabrane da igramo zajedno.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Sunday, 01.01.2017
19:21

Tebi srecna NG, a o tom pacijentu i svima njemu slicnima ne treba ni slovo da se napise, oni ni toliko ne zasluzuju jer nemaju nikakvu vrednost!

avatar
ipak smo mi PRVI
Saturday, 31.12.2016
20:37

Pa po tvome netrebamo igrati ni LŠ ni LE jer su vecina drzava iz koji poticu klubovi bili za razbijanje juge.Iste te drzave su i bombardovale SRB.pa netrebamo ni sa njima igrati.Takvima ko tebi treba zabraniti pristup netu i poslati na goli otok jer jedino tamo od vas moze biti neke koristi.Prestanite vec jednom siriti mrznju.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Saturday, 31.12.2016
15:37

Kome su smetali Srbi u sloveniji i hrvatskoj pre 25 godina? Ljudski pozdrav iz Srbije

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Saturday, 31.12.2016
13:30

Apsolutno podrzavam ovakvu ideju cak i ako je (a jeste) tu rec samo o nekakvom glasnom razmisljanju i najavi, odnosno tek (o) dobroj IDEJI (ima J:-D) koja je jos dosta daleko od realizacije jer ovakva prica nema alternativu (Bugari su tu pomalo uljezi, ali dobro, oprastamo)- jos kad bismo nekako uspeli da tu ubacimo Kipar i Moldaviju, to bi bio posao!

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 31.12.2016
14:26

Sto Moldavija? Nije da imam nesto protiv njih al nekako mi se ne uklapaju tu.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Saturday, 31.12.2016
15:36

Zato sto nam treba paran broj, a hocu da imam i Kiprane u toj ligi i da na taj nacin spojimo sve pravoslavne zemlje jugoistocne Evrope.

avatar
Komreolne
Saturday, 31.12.2016
14:49

ma da Grci su uveliko za pa i Rumuni da se krljaju po poljima sirom Balkana gde prebijene kinte nema

avatar
Lazar Grobar
Saturday, 31.12.2016
13:22

Napokon i ovaj Terzić da kaže nešto pametno.