Realnost srpskog fudbala - Od trećeg mesta plasman ne znači ništa!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 21.05.2017.
10:32
Izvor: Sportske.net

To da će Partizan i Zvezda biti na prva dva mesta se zna, ali ko će u Evropu tokom leta, za to ne gledajte tabelu. Poslednjeg dana sezone ostala i nepoznanica na dnu...

superliga.rs
superliga.rs

Povezane vesti

Poslednje kolo, rešavaće se titula prvaka, mada je u Humskoj sve spremno za slavlje. Partizanu je potreban bod protiv Lučanaca i teško je zamisliti da bi mogli da izgube titulu.

Zvezda će se nadati čudu, preduslov je pobeda protiv Nišlija. Ali, i Radnički, iako je peti na tabeli igra za Evropu.

I tu dolazimo do paradoksa, Vojvodina i Mladost koji su ispred na tabeli, na trećem i četvrtom mestu, nisu u prvom pokušaju dobili licence, pa bi recimo peto mesto moglo da donese kvalifikacije za LE.

Nišlije i Kruševljani žele da se okušaju tokom leta, pa ako Radnički izgubi na "Marakani" a Napredak dobije Voždovac, pod Bagdalom će se letos igrati kvalifikacije.

Što se tiče bitke za opstanak, ostala je jedna nepoznanica, Pazarci su u PLS, a rasplet između komšija, Metalca i Borca ostaje za 16 časova. Naime, ako Borac ne izgubi u Surdulici, opstao je u ligi.

Metalac mora da dobije Pazarce što niko ne sumnja, i onda da se nada da će Radnik igrati ozbiljno do kraja, mada je motiv Čačana mnogo veći.

A onda da se malo odmorimo, mada prvenstvo i nove kontroverze kreću već sredinom jula...

Plej of:

Crvena zvezda - Radnički 18:30
Partizan - Mladost
Vojvodina - Javor
Napredak - Voždovac

Plej aut:

Čukarički - Rad 16:00
Metalac - Novi Pazar
Spartak - Bačka
Radnik - Borac

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke