''Ratnički Partizan'' - I Leonardov naslednik na terenu u Humskoj!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 03.10.2016.
11:18
Izvor: Beta

Sjajno raspoloženje među fudbalerima Partizana posle još jedne pobede u domaćem šampionatu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Uroš Đurđević rekao je danas da je srećan zbog prvog gola u prvenstvu, da mora da se dokazuje golovima, kao i da će se "novi, ratnički" Partizan boriti za svaku loptu, što publika već prepoznaje.

Partizan je sinoć na svom terenu pobedio Mladost sa 3:1, u utakmici 11. kola Super lige Srbije, a golove su postigli Leonardo u 45. minutu iz slobodnog udarca, Uroš Đurđević u 60. minutu i Valeri Božinov u 67. minutu.

Đurđević je duplirao vođstvo lob udarcem, što je bio njegov prvi gol u prvenstvu.

"Svaki gol je lep i važan na svoj način. Ovaj pogodak mi je bio prvi u prvenstvenim utakmicama, a bio je veoma važan i za ekipu, jer se u tim trenucima lomila utakmica. (Nikola) Đurđić mi je prebacio loptu glavom, a meni je ostalo samo da utrčim između dva štopera i da lob udarcem savladam istrčalog golmana. Moram da se dokazujem golovima u svakoj utakmici", rekao je Đurđević za klupski sajt.

On je naveo da "stvari dolaze na svoje mesto" i da će kroz još žešći rad biti efikasniji.

"Samo da me zdravlje posluži. Bitno je da se i ekipa diže iz nedelje u nedelju. Za mene je važno da je ovaj gol došao posle onog promašaja u Gornjem Milanovcu u prošlom kolu o kojem se mnogo pisalo. Tada mi je lopta nezgodno odskočila i promašio sam, ali hvala bogu, taj promašaj nije imao posledice po Partizan. Biće i promašaja i loših igara, ali ovaj novi ratnički Partizan će uvek izgarati za svaku loptu, za svaki aut, za svaki korner, a publika to već prepoznaje", rekao je on.

Partizan će 8. oktobra u Beogradu igrati prijateljsku utakmicu sa bratskim klubom PAOK-om iz Soluna.

"Žao mi je što neću biti deo spektakla pošto imam obaveze prema mladoj selekciji. Siguran sam da ćemo i u toj utakmici zabeležiti trijumf, jer za mene ne postoje prijateljske i trening utakmice. Priznajem samo borbu, želju za pobedom i pokazivanje karaktera iz utakmice u utakmicu. Mislim da je to jedini ispravan put", rekao je Djurdjević

Napadač Partizana Leonardo rekao je da je srećan što je postigao novi gol, ali da je najvažnije da njegova ekipa pobeđuje.

"Zaista mi je drago što sam postigao još jedan gol i obradovao navijače Partizana. Posle mog gola ekipa Mladosti se otvorila i tada su nam se ukazale šanse za golove. Lepo je kada se upišete u listu strelaca, ali to ništa ne znači ako vaša ekipa ne pobedi na kraju. Šef (trener Marko Nikolić) uvek insistira na timskoj igri, da ne smemo da budemo sebični i da tim mora da bude taj koji je u prvom planu, kao i golovi", rekao je Leonardo.

Brazilski napadač gol je posvetio porodici. On je pre utakmice na teren izašao sa dvoipogodišnjim sinom.

"Pored navijača i saigrača, gol posvećujem svojoj porodici. Supruga me je pratila sa tribina na istoku, a dvoipogodišnji sin je sa mnom izašao na teren pred početak utakmice. Za njega je sve ovo novo, ali je bio više nego uzbuđen. Drago mi je da sam sa njima mogao da podelim ovu radost", naveo je Leonardo.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

partizan

Bugarski fudbaler Valeri Božinov rekao je da mu je drago što se vratio na teren posle povrede, pošto ne voli da gleda utakmice sa tribina.

"Najvažnije je da Partizan pobeđuje i da se zaista vidi ne samo naša želja za pobedom, već prvenstveno timski duh. Igra sa dva napadača nam svima prija i uz sjajne asistencije saigrača, u ovom slučaju Leonarda, imamo veće šanse za golove. Ipak, ovo nas ne uspavljuje. Nismo zadovoljni pozicijom na tabeli, jer Partizan mora da bude lider", rekao je Božinov, koji je postigao pet golova u prvenstvu.

U fudbalskim prvenstvima sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a Partizan je dočekuje na trećem mestu sa šest bodova manje od Crvene zvezde i četiri manje od drugoplasirane Vojvodine.

"Čeka nas još mnogo posla, a pauzu ćemo iskoristiti za dodatno uigravanje. Raduje me i utakmica sa bratskim PAOK-om u subotu i pozivam navijače da dodju. Biće to pravi fudbalski spektakl", rekao je Božinov, koji je uz Leonarda postigao pet golova u dosadašnjih 11 kola.

Kako se navodi na sajtu Partizana, fudbaler Marko Jevtović se dobro oseća posle povrede arkade i izlaska sa terena u 31. minutu. Posle ukazane pomoći na terenu Jevtoviću je na Vojnomedicinskoj akademiji ušivena arkada sa dve kopče. Posle kontrolnih pregleda očekuje se brz povratak na teren.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Calcio Nostalgija
Monday, 03.10.2016
12:45

Cim ne igra Bozinov,sve ide tecnije

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Monday, 03.10.2016
11:21

Prvo, Marku zelim sto brzi oporavak! Drugo, Leo nije napadac vec vezista izrazitih ofanzivnih karakteristika i sa njuhom za gol. Trece, odlicna fotka!