'Rat za Partizan' - Može li biti pobednika?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.09.2016.
09:36
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan u sredu bi trebalo da dobije novog predsednika i članove Upravnog odbora, a čak i ako se to dogodi, postavlja se pitanje šta "rat za fotelje" donosi dobro crno-belima.

partizan.rs/Sportske.net
partizan.rs/Sportske.net

Povezane vesti

Vanredna Skupština Fudbalskog kluba Partizan zakazana je za 17 časova u Sportskom centru "Partizan - Teleoptik" u Zemunu gde bi delegati posle dva neuspešna pokušaja konačno trebalo da izaberu novog predsednika kluba iz Humske.

Kada bismo želeli da se prisetimo svega što se u prethodnih osam meseci dešavalo teško da bi nam za to bio dovoljan jedan članak pošto se borba za predsedničku fotelju u klubu iz Humske pretvorila u pravi rat.

Sednica zakazana za kraj aprila nije ni održana, a 24. maj 2016. godine ostaće upamćen kao jedan od najcrnjih datuma u istoriji FK Partizan jer se okupljanje delagta umalo nije pretvorilo u "Kozačku skupštinu".

Zbog toga ne treba da čudi što je dan uoči trećeg pokušaja da se Skupština održi i sam ministar Unutrašnjih poslova pozvao članove Skupštine FK Partizan da policiji ne prave nepotreban posao.

Kakav scenario može da se očekuje na današnjoj Skupštini?

Situacija je takva da niko sa sigurnošću ne može da tvrdi ko će iz predsedničke trke izaći kao pobednik, a pravo je pitanje može li Partizan da dobije u ovakvim okolnostima.

Logika kazuje da aktuelno rukovodstvo ne bi ni zakazivalo izbornu Skupštinu da nije obezbedilo većinu koja će podržati Milorada Vučelića ali nikako ne treba odbaciti mogućnost da Nenad Bjeković i opozicija odnesu pobedu ukoliko se uopšte pojave u "Zemunelu".

Pisali smo već ko su delegati koji imaju pravo glasa i o tome da petorica predstavnika navijača neće učestvovati u biranju novog predsednika jer žele da ostanu neutralni.

Opozicija je i ovde ukazala na nepravilnosti pošto je aktuelno rukovodstvo, navodno, na nezakonit način "korigovalo" spisak delgata i zamenilo 12 imena. Zbog toga su Nenad Bjeković i njegove pristalice podneli tužbu Upravnom sudu.

Posle svega rečenog ostaje nam da se osvrnemo na podatak da Partizan u datom momentu, prema rečima visikog funkcionera kluba, duguje 17 miliona evra (nikom nije jasno kako) i da će novi predsednik, ukoliko uopšte bude izabran, morati da zasuče rukave i učini sve da zaustavi dalju degradaciju velikog kluba.

Kada uzmemo u obzir sva dešavanja vezana za izbornu Skupštinu, čini se da će u ovom "ratu za fotelje" jedini gubitnik na kraju biti Partizan i iskreno se nadamo da će nas Milorad Vučelić ili Nenad Bjeković oštro demantovati delima, jer bi u tom slučaju ljubitelji crno-belih boja bili najzadovoljniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Diablo
Wednesday, 14.09.2016
14:03

Partizan gubi kako god.Ma samo mi derbi u subotu da dobijemo!!

avatar
Wednesday, 14.09.2016
10:22

Jedno sam siguran da Partizan nikako nece pobediti , ali njhovi dzepovi hoce.

avatar
noname
Wednesday, 14.09.2016
09:57

ako bi birao izmedju politicara i bivseg sportiste uvek bi izabrao sportistu.n Ustvari, izmedju politicara i bilo koga(cega) drugog bi uvek izabrao ovo drugo!

avatar
Wednesday, 14.09.2016
09:41

Rak za Partizan, a rat tompusa 00:07:19

avatar
KO!
Wednesday, 14.09.2016
14:14

morao si da vratis to ime haha

avatar
Wednesday, 14.09.2016
16:32