Rang lista klubova - Partizan među 100, Zvezda izbrisana!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.01.2015.
19:11
Izvor: Sportske.net

Od 1991. godine Međunarodna Federacija Fudbalske Istorije i Statistike (IFFHS) objavljuje konačnu rang listu klubova za određenu godinu, a ta tradicija se nastavila i za prošlu.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Real Madrid našao se na prvom mestu liste najboljih klubova sveta oborivši rekord po broju osvojenih poena u jednoj godini sa 381 poenom. Ova lista se svake godine objavljuje na ovom sajtu, a ovaj izvor važi za renomirani u svetu fudbala.

Prošlogodišnji pobednik, Bajern iz Minhena, našao se na drugom mestu sa 276 poena, dok je treći Atletiko Madrid sa 267 osvojenih bodova.

Na četvrtom mestu našla se Barselona dok je peti Atletiko Nacional iz Kolumbije kao najuspešnija ekipa koja dolazi van Evrope.

U prvih deset su još Juventus, Arsenal, Napoli, River Plata i Salcburg.

Od zemalja bivše Jugoslavije najbolje plasirani klubovi su Dinamo iz Zagreba i Maribor koji dele 45. mesto, dok se od srpskih klubova najbolje plasirao Partizan koji deli 75. mesto sa Evertonom i Estudijantesom iz Argentine.

Ostali srpski klubovi nisu među 250 najboljih prema ovom rangiranju, Čukarički je na 273. mestu, dok je Vojvodina na 382. mestu.

Crvene Zvezde nema među najboljih 500. klubova, što dovodi do zaključka da ova organizacija nije uzimala u obzir rezultate šampiona Srbije u prethodnoj godini.

Kompletnu listu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 13.01.2015
20:20

hahahaha drago mi je što je Partizan ušao u top 100 ali realno ova lista je smešna,Partizan deli mesto sa Evertonom.Pa Everton bi i nas i Maribor i Dinamo oprao sa pola snage da se sastavi tim od najboljih igrača ova 3 tima izgubili bi ubedljivo od Evertona,a atletiko nacional u 5 utakmica sa PSGom nebi dao gola

avatar
Realan
Tuesday, 13.01.2015
21:36

E pretera ga brate! Pa sto nas Totenhem nije oprao u dve utakmice? A kad bi sastavili igrace iz ove 3 ekipe napravili bi odlican tim.

avatar
Povratak kralja BAN6
Tuesday, 13.01.2015
21:39

Zašto nas Totenhem nije pobedio toliko ubedljivo ili zašto nas nije sa pola snage pobedio u Beogradu ili je možda Everton (mnogo) jači od Totenhema?