Rajković svetla tačka Zvezdinog "evro košmara"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.07.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su težak poraz u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope a svetla tačka sramotnog izdanja u duelu sa Kairatom bio je mladi golman Predrag Rajković.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Povratak Crvene zvezde na evropsku scenu nije protekao onako kako su priželjkivali mnogobrojni navijači koji su se u četvrtak uveče okupili na stadionu "Rajko Mitić".

Pred 25.211 navijača Crvena zvezda je poražena od Kairata rezultatom 0:2 (0:1) u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope!


Golove možete pogledati OVDE!

Da će duel sa Kairatom biti jedan od onih koji će navijači želeti što pre da zaborave dalo se nagovestiti već u drugom minutu. Iskusni štoper Savo Pavićević oborio je protivničkog igrača kao poslednji igrač odbrane a poljski arbitar Bartoš Frankovski pokazao mu je crveni karton.

Već posle dva minuta igre crveno-beli su imali igrača manje na terenu a Savo Pavićević ostaće upamćen kao fudbaler koji je dobio najbrži crveni karton u istoriji evropskih takmičenja!

Samo zahvaljujući Predragu Rajkoviću crveno-beli večeras nisu pretrpeli mnogo teži poraz a pored mladog golmana po jedno poluvreme dobro su odigrala još dvojica fudbalera Crvene zvezde.

Tokom prvog dela igre Izraelac Idan Vered nagovestio je da će biti veliko pojačanje za Zvezdu, dok je u drugom poluvremenu Aleksandar Katai odigrao na zavidnom nivou.

Kairat je do vođstva stigao evrogolom iz ofsajda koji je postigao Žerar Gou u poslednjem minutu prvog dela igre. Centaršut sa leve strane napravio je problem defanzivcima domaćeg tima a kod završnog pasa evidentno je bilo da je strelac gola Gou bio najbliži Rajkoviću koji nije imao šanse.

Upravo je najbolji golman sveta u konkurenciji do 20 godina za samo dva minuta igre u drugom delu u tri navrata "vadio kestenje iz vatre" ali je u 63. minutu ponovo stavljen na vetrometini.

"Tiki-taka" akcija gostiju iz Almatija dovela je Jermeka Kuatajeva u situaciju iz koje mu je preostalo da sprovede loptu u mrežu i, ispostavilo se, postavi konačan rezultat.

Do kraja utakmice najbolju priliku za Crvenu zvezdu propustio je Džošua Parker posle dodavanja Aleksandra Kataija, ali ne treba zaboraviti da je Predrag Rajković u 76. minutu skinuo zicer Brazilcu Isaelu.

Crvena zvezda će tako u revanš susret koji se igra u Almatiju ući sa dva gola zaostatka i zaista je teško očekivati da će srpski klub uspeti da nadomesti deficit sa "Marakane".


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

92 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pepyslav
Friday, 03.07.2015
08:40

Ovo nije toliko iznenadjenje, vidi se da je Kairat finansijski jaká ekipa, sa odlicnim trenerom, i sistemom kao u Sahtjoru, zadnja linija i zadnji vezni su uglavnom domácí igraci, dok su ofanzivci tehnicki dobri igraci, uglavnom Brazilci....pokazali su da su bolji, uigraniji, sigurniji, a mislim ni da oni nisu dali maksimum...Zvezda mislim da je nespremna, crveni po mění prestrogo, ali Pavicevic je bio dovoljno neodgovoran da ga zaradi, zbog cega bi ga ozbiljna ekipa odmah kaznila...ali cak i tako, neverovatno je da se onako dodaju napadaci protivnicke ekipe u i nadomak sesnaesterca, sa onoliko prostora bi i losija ekipa dala bar gol...a Cvetkovica ne bih zvao na fudbal, pa ni da bude zamena golmanu, covek nema veze ni sa cim, bruka los igrac....

avatar
Samo CZV
Friday, 03.07.2015
04:42

Koja najezda grobara na sportske posle Zvezdinog poraza.A posle čišćenja u polufinalu ABA lige i metle u Superligi nema ih nigde,pobegoše svi.Jedva su čekali da Zvezda izgubi negde da bi mogli da leče komplekse posle traume iz sezone za nama.Sada pošto su maznuli Toletitulu u fudbalu košarka ih više ne zanima,nema više dulovih časova ljubavi...Sada se samo fudbal prati...

avatar
Aleksandar St.
Friday, 03.07.2015
12:17

pa nismo mi vi pa da pratimo sportove u kojima ima para....zanima me jel pratis vaterpolo??/

avatar
mibo$$$.
Friday, 03.07.2015
00:16

Ovo stvarno nema vise nikakvog smisla.....dno dna nemoć tuga ruglo fudbala pojedinaca na terenu i u upravi ..

avatar
Savoa
Thursday, 02.07.2015
23:44

Rajkovicu bjezi dok mozes!

avatar
Путин Делија
Thursday, 02.07.2015
23:42

ЉУБАВ СИ МИ ЈЕДИНА,ТИ СИ МОЈА СУДБИНА,БИЛО ДА СИ ПРВА ИЛИ ДА СИ ЗАДЊА ВОЛЕЋУ ТЕ УВЕК ЈА!!!!!!!!!!!

avatar
Friday, 03.07.2015
00:15

pusti ti to sine , nego , 'ocel biti doceka ispred skupstine ?

avatar
iskusna vezara
Friday, 03.07.2015
16:20

a sto da pusti? mi volimo nasu zvezdu i kad je dobro i kad je lose.. i kad pobedjuje i kad gubi.. sta je sporno?! ajde bre milence, opasulji se.. postao si kao ove maskote.. ko da ti je 12 godina..

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 02.07.2015
23:41

Nema ovo blage veze sa crvenim kartonom mi ne bi dali gol do sutra da igramo. Kairat nije bolji od Zvezde ali je naiso u nezgodnom trenutku. Kao prvo oni vec uveliko igraju prvenstvno a nasi tek dosli sa priprema. Ekipa neuigrana, imaju zelju ali nemaju snage. Ja sam siguran da ce Zvezda tamo da pobedi ali ne znam da li ce ta pobeda biti dovoljna za prolaz. Ovoj ekipi Zvezde je falilo jos 2 nedelje da zajedno rade i treniraju a mi to vreme nismo imali.

avatar
enlighter
Friday, 03.07.2015
00:11

nemas ti veze sa realnoscu, naravno da je crveni karton. Pavicevic kao poslednji igrac rusi igraca, zasluzen karton za najsporijeg igraca koji realno nema kvalitet, ali nije jedini koji nije za prvi tim...

avatar
Zvezda u srcu!
Friday, 03.07.2015
19:45

A gde je ono pocetak utakmice,karton koji moze da direktno odluci mec,nije bilo u 16-tercu,nije bio ostar start,nije bio nameran start, mada to sto si ti napisao i jeste za crveni karton ali ima i onih stvari koje se uzimaju u obzir,mada slazem se za Pavicevica naivno je odreagovao skroz al stas sad...

avatar
Aleksandar St.
Friday, 03.07.2015
12:22

jbg,nije mu ovo super liga pa da im se gleda kroz prste....

avatar
Doktor ijopet
Friday, 03.07.2015
12:19

Calm down, calm down... Mislio sam da Zvezdin poraz nema veze sa crvenim kartonom jer vecina ovde uzrok poraza bas u tome vidi. Sledeci put nemoj da repliciras na komentar koji ne razumes.

avatar
mibo$$$.
Friday, 03.07.2015
00:17

Kako neuigrana a ceo sastav iz prosle sezone sem Lazovica....

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Thursday, 02.07.2015
23:39

A sudija je specijalna prica za sebe,ofsajd dali gol,nekoliko neverovatnih stvari je svirao,Savo nije zasluzio crveni,ako je to crveni i start nad Veradom na sredini je cist crveni sa ledja,jos nekoliko ofsajda nije svirao i faula crnca iz Kairata,bio sam skoro do terena neverovatno kako se taj covek lakta..

avatar
GrCu
Friday, 03.07.2015
00:01

Vidicu cuti i ne trazi opravdanja ..koliko samo glupih komentara ti imas na ovom sajtu samo zbog tebe sam se ulogovao ..ja razumem volis zvezdu ali ti u kom li svetu zivis

avatar
Friday, 03.07.2015
13:30

ma taj mali trol je ovde jer nema pametnija posla ... koji Vidic NO.1 koji bakraci ... decko presmesan ...

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Friday, 03.07.2015
12:12

To je tvoja stvar neces ti mene da ucutkujes,nisu opravdanja nego istina,da li bilo sta od ovog nije istina sto sam napisao?ajde molim te

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Thursday, 02.07.2015
23:38

Prvo da kazem da nije Rajkovica jos 2 komada minimum bi primili,drugo da nije bilo crvenog ovoga ne bi ni bilo,ne bi nam ni prisli..Onda Parker ono da promasi ne sme,a ovako Cvetkovic,Andjelkovic,stvarno ali stvarno se iskreno nadam da ih vise necu gledati,oni su toliko losi,ali toliko da je to bolno za oci,dusa me boli kad ih gledam,ova pojacanja su trebala mnogo ranije da dodju i da budu registrovana i sigurno nas ne bi pobedili,no nije bitno,tamo jako tesko da imamo bilo kakve sanse bez svih pojacanja,Verad dobar igrac ali sam bez pomoci Cvetkovica ne moze nista,jos jednom bravo Rajko, a cvetkovic andjelkovic samo da vas ne vidim vise.

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 03.07.2015
01:59

Ne bi vam prisli da ste imali sve igrace? Jesi li to izjavio sada ? Auuuu covece ccc u kojoj si ti zabludi :)

avatar
Aleksandar St.
Friday, 03.07.2015
12:23

zbog takvih kao ti mi je krivo sto vam nisu dali jos 2 komada....

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Friday, 03.07.2015
12:13

Slobodno gledaj svoja posla,totalno si ne bitan

avatar
Аполо
Thursday, 02.07.2015
23:35

Nesto i nisam iznenadjen, ali mislio sam da cemo makar prvo kolo proci :/

avatar
RealanNis
Thursday, 02.07.2015
23:24

Sramota za srpski fudbal ali i velika lekcija. Najcrnje od svega sto Kazahstanski, Azerbejdzanski . . klubovi mogu da pronadju strance koji su za ove koje Srpski klubovi dovode IGRACINE! Toliko o skauting sluzbi i menagmentu nasih klubova.

avatar
delije sever NS
Friday, 03.07.2015
06:29

Nije problem u skautingu kod stranaca nego u -keshu :) Dovode igrace iz Rusije,napadacki trozubac im je iz Rusije,hteli su Timoscuka,sada hoce Kerzakova....pare druze,pare....

avatar
MisoG
Friday, 03.07.2015
08:12

Oni mogu da nađu solidne strance zato što obećaju to ispunjavaju , plate redovne . A kod nas , koliko samo ima tužbi bivših igrača protiv Zvezde . Ko je lud da igra za džabe u tamo nekom klubu koji je davne 91. bio prvak Evrope.

avatar
Don Silvio
Thursday, 02.07.2015
23:19

mislim da je krajnje vreme da od UEFA trazimo da nam da popust na Euro licence, pre nam je trebala samo do avgusta, sad nam nece trebati ni za avgust

avatar
Zvezda 91
Thursday, 02.07.2015
23:17

Svaka cast Rajkovicu na danasnjim odbranama i da nije bilo njegovih uspesnih intervencija Zvezda bi primila jos koji gol ali opet mislim da je mogao kod prvog gola da procita nameru protivnickog igraca da ce uputiti povratnu loptu i da je tu trebao da izadje i da je uhvati. To opet nista ne umanjuje njegove sjajne odbrane. Bozovic me je potpuno razocarao time sto je Ristica ostavio na klupi i ne vidim zasto on i Kataji ne bi mogli zajedno da igraju. Orlandicu definitivno treba dati kompas jer se on gubi u vremenu i prostoru. Covek se uopste ne otvara i ne otkriva nego je non-stop pokriven, nema ga na terenu. Za svoju visinu ni jedan vazdusni duel ne moze da dobije, znaci cist promasaj . Jovic je morao od prvog minuta da igra i mislim da je i tu Bozovic pogresio mada i po njegovom ulasku nije se moglo nista videti. Momak za te godine uopste nema eksplozivnosti niti energije. Delovao je tako kao da je on igrao od prvog minuta. Cvetkovic i Andjelkovic to su vec price za sebe. Nijedan prodor ni centarsut u toku devedeset minuta utakmice. U odbrani promaja i sa jedne i sa druge strane. Ne znaju zatvarati prostor, u duelima otpadaju kao sline. Jovanovic takodje, katastrofa... Tu opet dolazimo do trenera jer je nedopustivo da jedna gostujjuca ekipa nebitno koja stvori ovoliko sansi u drugom poluvremenu sa igracem vise. Videlo se da tu prolazi ko kako hoce ali dobro, valjda sa ovakvim kvalitetom koje Zvezda ima u odbrani ni ne moze bolje.Tuzno ali istinito. Na kraju sta reci za sudiju...Bolje nista jer mi ne bi objavili komentar.

avatar
ACACHELSEA
Thursday, 02.07.2015
23:15

Nije ovo nasa liga pa da se namesta da klub koji zasluzuje katanac da igra evropu.Gol je verovatno bio iz ofsajda ali iz tih ofsajda je zvezda dosla do evrope.Sramota Srbije.

avatar
Vladan Rajcic-Koja
Thursday, 02.07.2015
23:05

Razlika izmedju zvezde i kairata od zadnjeg susreta je u tome sto je Kairat puno napredovao i ulozio u igrace , a zvezda totalno unazadila . Ovaj crnac spic kairata , vredi vise od cele zvezdine navale ..

avatar
Srbija_
Thursday, 02.07.2015
23:04

Sta reci,tuga,Savo je dobio preostro crveni,mozda, ali pravila su jasna zadnji igrac odbrane ako faulira dobija se crveni. To sto kod nas se gleda kroz prste je druga stvar. Bez neke ideje, izraelac se vidi da ima neki kvalitet, mali Jovic se trudio,Rendulic mozda prelazna ocena,i Rajko Car na golu. Ono ostalo, ne znam bolje da ne pisem sta stvarno mislim. nJedino,ali jedino sto mozda moze da pokrene CZV je Grof. Covek je malo zalutao,da je dosao u Zvezdu neku godinu ranije kada je imala i neki tim mozda bi i uradio nesto,ali ovako. Motivator je,ima neku energiju,moze da ih natera da makar bolje odigraju u Kazahstanu. Mislim da Marakana nece videti Ibanjeza posle ovoga ...

avatar
Zvezdas od rodjenja
Thursday, 02.07.2015
23:04

Grobari kad vidim koliko se radujete pobedi Kairata ne mogu a da vam ne cestitam.

avatar
Samo CZV
Thursday, 02.07.2015
23:02

Ovo je skandal!!! SVe je uradjeno po nalogu! Ej covek dosudjuje direktan crveni karton za start koji je bio najvise za zuti.Time direktno utice na ostatak meca i na konacan rezultat.Ni to mu nije bilo dovoljno vec priznaje gol Gou i ako je bio skoro metar u ofsajdu,SKANDAL! Niko ne moze da me ubedi da sudija nije video ofsajd je se video od autokomande.Skandalozno sudjenjeee.Drugi razlog poraza lezi u cinjenici da nismo bili kompletni na ovom mecu.Sa Vieirom,Matosom i Ibanjezom bila bi druga prica.Treci razlog poraza lezi u cinjenici da smo mi jos u pripremnom periodu a oni uveliko igraju ligu.Za nedelju dana ce mo biti jos spremniji i ja verujem da imamo jos uvek sanse za prolaz.Nema predaje,napred ZVEZDO!!!!!!!

avatar
EDO
Thursday, 02.07.2015
23:41

Pomozi mu Boze...

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Friday, 03.07.2015
14:08

valjda ce da ti pomogne stvarno se nadamo..

avatar
Nemanja Vidic NO.1
Thursday, 02.07.2015
23:41

Brate moj fale Lukovic,Ibanez,Ristic,Viera i Petkovic,pa bez toliko igraca jednostavno ne moze,a crveni nije bio i ofsajd je nemoguce da nije video posto je metar ofsajd bio,no nije bitno..

avatar
Бранислав Вуковић
Thursday, 02.07.2015
22:59

Ja nzm sta se cudite,meni bi bilo cudno da je Zvezda pobjedila,i to kazem kao navijac Zvezde....Zvezda ima jednog profesionalnog igraca,tj golmana(KAPA DOLJE MAJSTORE) I 23 amaterska igraca i ja nzm kako to niko ne vidi....Kairat je nazalost preozbiljan rival za ovakvu Zvezdu,to sam i rekao kad su ih izvukli da Kairat nije nimalo naivan....

avatar
bojansamardzic
Thursday, 02.07.2015
23:07

Da nazalost, to je taj neki omjer u kvalitetu, tu smo mi negdje, ali su nasi nekako bili pod ppritiskom imena da napadnu i otuda propast. Ovaj Kairat je zasluzio mnogo oprezniji pristup i igranje na prolaz u dvomecu, nazalost to je realnost.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Thursday, 02.07.2015
22:58

Tesko je komentarisati ovu utakmicu sto zbog gresaka sudije sto zbog faze u Zvezdinim pripremama, sto zbog nemogucnosti registrovanja pojacanja ali mislim da je sustina drugi gol Kairata koji je u najbolju ruku pokazao da je za nas ekipa iz Kazakstana ozbiljna prepreka i da ovo nije kiks vec neki realan rezultat sa svim faktorima uzetim u obzir. Ja veceras nisam video da imamo neki razlog za optimizam u revansu nadam se da ce se pokazati da gresim ali to je moj stav... Sto se tice igraca i uz sve faktore uzete u obzir mislim da Cvetkovicu nije mesto u startnih 11 a ni na klupi jer je u odbrani bio katastrofalan dok je u napadu bio los, Parker losa kretnja bez lopte, velika zelja i velika sebicnost zbog cega ne zasluzuje mesto u prvih 11, ostali su ok... Orlandicu ne moze da se sudi na osnovu ove utakmice kao ni Risticu koji je realno bio ocajan tih 20 min sto je odigrao...

avatar
Dejan Samatovic
Thursday, 02.07.2015
22:49

Realno je da je fudbal u Srbiji pao na niske grane i da neki klub iz Kazahstana drzi cas fudbala na nasem najvecem stadionu.Zvezda je krenula tek sa pripremama a u Kazahstanu se uvliko igra prvenstvo sto je prednost za Kairat,ali nemojte a da neprimetite da je Kairat odigrao takticki dosta dobro i Zvezda je ovde dobro i prosla jer je Rajkovic skinuo dva tri cista gola .Zvezda je imala samo gol sansu Parkera i nista vise ,malo za jednu Zvezdu jos na svom stadionu.Tako da je Kairat veceras bio dosta bolji rival od Zvezde.

avatar
bojanbokaradivojac
Thursday, 02.07.2015
22:48

Lose da losije nemoze biti.Mi nismo igrali sa igracem manje.Mi smo od samog pocetka igrali sa dva igraca manje a od 3 minuta sa tri igraca manje.stvarno mi nije jasno na koji nacin Andjelkovic i Cvetkovic mogu igrati profi fudbal.Jel ovi iz Zvezde imaju oci imajuli imalo fudbalskog znanja da vide da su obojica prevara od igraca.

avatar
La Pulga
Thursday, 02.07.2015
22:48

Bruka i sramota!

avatar
Carina
Thursday, 02.07.2015
22:47

Koja smejurija, samo to imam da kazem. Desnog beka kao da nismo imali, ovo njihovo levo krilo je u svakom napadu ulazilo u sansu, sam covek ko duh. Rajkoviceve odbrane i njihovo masenje sansi su nas spasili debakla. A i Bozovic, takticar, pa daj covece, izvuci jednog ofanzivnog, a ne veznog, pa sacuvaj bar 0-0, a ne ovako da sad ovi polupismeni igraci moraju da daju tri gola, a da ne primimo nijedan, ne znam sta je nerealnije.

avatar
bojanbokaradivojac
Thursday, 02.07.2015
23:25

Nismo mi imali ni jednog beka.I Nozovic nikako nije smio da izvlaci Acu vec Parkera i Savicevica.Savicevic ne oze da igra zadnjeg veznoga preslab je decko za duel igru.Jedino Kataji i ovaj izrajelac necemu vrede to jeste nesto su pokazali na utakmici.Izrajelac kad podigne kondiciju i kad bude igro u tandemu sa Petkovicem dostojno ce zameniti Lazovica.Po mom misljenju bice extra za nase uslove.

avatar
Siniša Milja Maksimović
Thursday, 02.07.2015
22:47

bruka za nas fudbal

avatar
pfc
Thursday, 02.07.2015
23:27

Zasto za nas fudbal bruka. Bruka za Zvezdu. Nas fudbal nije Zvezda. Vosa je igrala nereseno na strani, Cuka pobedila u Sloveniji. Zasto bi to bila bruka.

avatar
Siniša Milja Maksimović
Friday, 03.07.2015
11:49

pa ljudi zar nije brukajel vidite vi dokle smo mi dosli jos malo ce doc ekpa iz gibraltara i pobjedit sramota

avatar
Povratak kraljaBAN23
Friday, 03.07.2015
02:09

Bruka za Toleta koji je evropski prvak U19 i svetski prvak U20, a Zvezda je ponos Srbije :D

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 03.07.2015
01:41

Bruka je sto nasi klubovi moraju da se plase Kazahstanaca i ribara sa Farskih ostrva....

avatar
noname
Friday, 03.07.2015
01:30

misli covek, i slazem se sa njim, da je Zvezda bruka za nas fudbal!

avatar
сочинитељ
Thursday, 02.07.2015
22:46

у ближој историји нисмо имали катастрофалније бекове и нападаче,а бољег голмана...физичка неприпремљеност,незалагање,без мотивације (а гледа те 25.000 људи),иако је било спарно нико се није поштено ознојио...сад кад крену изговори:црвени,офсајд,врућина,неуиграност...није ми јасна управа,довела појачања која не могу да играју у европи,па шта ће нам,за титулу,за поновно брукање...играјте 10 година са јуниорима,нема титуле али бар ћемо некога продати и враћати дугове...рајко беж` у милан док се нису охладили

avatar
Nikola_pg
Thursday, 02.07.2015
22:44

Crveni odma, gol iz offside, fizicki su 5 puta bolje spremni. Ali opet vidi se nesto. Verid mi se cini da moze da bude pojacanje. Oni su odigrali 18 kola, mi nista. Igramo revans, ja vjerujem. Mozemo i moramo.

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 02.07.2015
22:42

Da nije bilo Rajkovica koji je pokazao da je posle Noera najbolji na svetu, realan rezultat bi trebalo da bude 0:7