Rajković: "Prolaz Zvezde i Partizana dobar za srpski fudbal"

Autor: Beta Beta
nedelja 27.08.2017.
15:42
Izvor: Beta

Srpski golman Predrag Rajković rekao je danas da fudbalska reprezentacija "silno" želi da se plasira na Svetsko prvenstvo i da će u ekipi svi do jednog dati sve od sebe da se to ostvari.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

"Ulazimo u finiš kvalifikacija sa prvog mesta u grupi i učinićemo sve da poziciju koju smo gradili od starta sačuvamo. Silno želimo da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, ostalo nam je još samo par koraka do tog cilja i siguran sam da ćemo svi do jednog dati sve od sebe da to ostvarimo", rekao je Rajković uoči okupljanja reprezentacije.

Srbija posle šest kola zauzima prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo sa 13 bodova, koliko ima i Irska.

Reprezentacija Srbije će u narednoj utakmici dočekati Moldaviju u Beogradu, a potom joj sledi gostovanje upravo Irskoj u Dablinu.

"Ne želim da zvuči kao fraza, ali stvarno nam predstoje dve mnogo važne utakmice. Naravno, prva protiv Moldavije je svakako najvažnija. Takav rezon je bio od početka kvalifikacija, fokusirali smo se uvek samo na prvog narednog protivnika i tu nećemo ništa menjati", kazao je Rajković.

Golman Makabija je govorio o uspehu svog bivšeg kluba Crvene zvezde, koja se posle 10 godina plasirala u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

"Plasmanom u Ligu Evropa i eliminacijom takvih ekipa kao što su Sparta i Krasnodar, Crvena zvezda je napravila veliki uspeh. Atmosfera i cela utakmica u revanšu sa Krasnodarom su bili za pamćenje i veoma sam srećan zbog moje Zvezde", istakao je Rajković.

Predrag Rajkovic

Plasman u Ligu Evropa ostvario je i Partizan.

"Moram da kažem da mi je drago što se i Partizan kvalifikovao za grupnu fazu Lige Evropa. To je zaista velika stvar za srpski fudbal i treba naglasiti da su i Zvezda i Partizan prikazanim igrama zaslužili da udju u Ligu Evropa"
, kazao je Rajković.

"Večiti" rivali će se večeras od 19.00 sastati u srpskom prvenstvu, a Rajković je naveo da ne može da bude objektivan u prognozama jer "preovladjuje navijačka strast".

"Naravno da očekujem pobedu Crvene zvezde. Ekipa zaista igra sa mnogo energije, spremna je da se nadigrava sa svakim protivnikom i da ide na gol više što je za svaku pohvalu. Posle odličnih nastupa na evrosceni obe ekipe su svakako pune samopouzdanja i zato sam uveren da će kvalitet fudbala biti na visokom nivou i da će publika uživati u dobroj utakmici. Ja ću naravno svim srcem biti uz crveno-bele", rekao je Rajković.

Rajković ima dobar početak sezone, pošto je s Makabijem iz Tel Aviva izborio plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Nije primio gol na pet od osam utakmica u kvalifikacijama.

On je ocenio da je Makabi vrlo dobro igrao u kvalifikacijama.

"Najneizvesnije je svakako bilo u poslednjem kolu protiv Altaha. Medjutim, mnogo nam je značila pobeda u prvom meču na gostujućem terenu i to bez primljenog gola tako da smo nerešenim rezultatom u revanšu obezbedili mesto u Ligi Evrope", naveo je Rajković.

Makabi će igrati protiv Viljareala, Astane i Slavije Prag, a Rajković je rekao da misli da je grupa "po meri" i da izraelski klub ima šanse da prodje u narednu fazu.

"Dobro smo prošli u žrebu i sada je na nama da to iskoristimo na pravi način
", rekao je Rajković i dodao da se tim još uigrava i da je cilj u sezoni da ekipa napadne oba domaća trofeja u Izraelu.

Rajković bi u ponedeljak trebalo da bude u Staroj Pazovi na okupljanju reprezentacije Srbije, koju čekaju dueli sa Moldavijom 2. i Irskom 5. septembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke