Rajković: "Neću da prizivam Drinčića"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 22.04.2015.
19:12
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Predrag Rajković u subotu će debitovati na "večitom derbiju" kao kapiten Crvene zvezde. Prvog duela sa Partizanom nerado se seća zbog "bombe" Nikole Drinčića a evo o čemu mladi golman razmišlja pred subotnji derbi.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Tekuća nedelja sa sobom nosi najveću svetkovinu srpskog fudbala i utakmicu na kojoj bi vrlo lako mogla da padne odluka o tome ko će biti šampion Srbije.

Crvena zvezda će u okviru 24. kola Jelen Superlige ugostiti Partizan na stadionu "Rajko Mitić" što će ujedno biti prilika da nekolicina igrača prvi put oseti čari "večitog derbija".

Mladi golman Predrag Rajković ne spada među debitante, premda će mu subotnji duel sa Partizanom biti prvi derbi koji će početi kao kapiten Crvene zvezde.

"Ne opterećuje me traka, samo mi je obaveza da budem uvek u najboljem izdanju. Tera me da radim svaki trening jače i bolje, da branim kvalitetnije, a pogotovo derbi" rekao je Rajković za "Novosti".

Prethodni "večiti derbi" odigran je u Humskoj a upravo je Predrag Rajković na svojevrstan način obeležio taj meč. Odlično izdanje palo je u zaborav nakon što je u 77. minutu Nikola Drinčić ispalio projektil koji je prevario omladinskog reprezentativca Srbije i rešio pitanje pobednika.

"Pre jesenjeg derbija sam nekako prizvao Drinčića jer sam rekao u najavi da ga se najviše treba pribojavati. Videli ste da je opet dao gol iz slobodnog udarca i zato sada neću da pričam o njima. Ne razmišljam o Drinčiću i nadam se da se neće ponoviti ta situacija iz prošlog derbija" kaže Zvezdin kapiten.

Dakle, Nikola Drinčić neće dobiti poseban tretman od strane Zvezdinog golmana baš kao ni skauti koji će sa tribina pratiti Predraga Rajkovića. Pa ipak, postoji jedna stvar na koju mladi golman već sada misli iako se čini da je malo bitna.

"Ako budem u prilici da biram stranu, neću izneveriti tradiciju da u prvom poluvremenu napadamo na 'jug', a u nastavku na 'sever'. Valjda će pasti novčić na plavo..." poručuje Rajković.

Kada je konačan ishod 148. "večitog derbija" u pitanju Predrag Rajković nije precizirao rezultat poput napadača Partizana Ivana Šaponjića ali mu je jasno da Zvezdi "igra" samo pobeda.

"Ako se dogodi da izgubimo, onda je mala šansa da prođemo prvi kroz cilj. Pobeda nam ostavlja nadu da možemo da odbranimo titulu" zaključak je Predraga Rajkovića.

Uoči međusobnog okršaja "večitih" na stadionu "Rajko Mitić" Partizan vodi na tabeli i ima pet bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu. 148. "večiti derbi" zakazan je za 25. april i počeće u 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 23.04.2015
19:23

Ti samo budi,kao i uvek,najbolji na terenu. Da nam je jos jedan igrac tvog kvaliteta. Kapa dole!

avatar
Zoran GGMU CG
Thursday, 23.04.2015
02:28

bolje nemoj jer ti se i tako ne pise dobro

avatar
Аполо
Wednesday, 22.04.2015
19:26

Mali, svaka ti cast kako ti branio. Gol iz slobodnjaka si primio samo zbog neiskustva, ali imas godina koliko imas i niko ti nista ne prebacuje. Svoj posao si odradio na visokom nivou, uostalom mora i napad da da koji gol a ne samo da nas ti vadis. Sve u svemu samo sa puno samopouzdanja udji u subotnju utakmicu i bice sve ok ;)