Rajković junak, Zvezdi samo bod u "spornom" derbiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.09.2014.
19:00
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije nije uspeo da savlada Napredak u derbi meču petog kola JSL a utakmicu je obeležio veliki broj spornih momenata, odbranjen penal Predraga Rajkovića i crveni karton za Nenada Lalatovića.

Beta/FKCrvenazvezda/Ds
Beta/FKCrvenazvezda/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde zaustavljeni su na gostovanju Napretku u Kruševcu a derbi meč koji je završen rezultatom 0:0 obeležili su prekidi, sporni momenti, crveni karton za Nenada Lalatovića i odbranjen penal Predraga Rajkovića!

Napredak: Z. Popović, Cvetković, Janičić, Paunović, Urošević, Gobeljić, Dimitrov (od 67' Tai Velker), N. Popović (od 11' Lazić), Govedarica, Trujić, Ndiaje (od 81' Bajić)

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Planić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Savićević (od 55' Bosančić), Pečnik (od 86' Đ. Despotović), Gavrić, Lazović (od 75' Jović), Rakić.

Prvo poluvreme derbi meča 5. kola Jelen Superlige između Napretka i Crvene zvezde obeležile su sporne odluke sudije Dejana Santrača i promašen penal domaćina koji je dosuđen upravo posle jednog od spornih momenata.

Do desetog minuta domaćin je imao više lopte u posedu i kontrolisao tok meča ali je onda u 11. minutu usledila prilika pred golom Popovića koju u gol nije uspeo da pretvori dojučerašnji član superligaša iz Kruševca Nenad Gavrić.

Nakon dobre intervencije golmana Napretka u 11. minutu gostujući fudbaleri preuzimaju inicijativu i kreću agilnije ga golu domaćina koji do odlaska na odmor nisu uspeli ozbiljnije da ugroze iako je bilo nekoliko dobrih prodora Lazovića i Petkovića koji su završavali dobrim intervencijama odbrambenih igrača domaćeg tima.

Najveća uzbuđenja u prvom poluvremenu usledila su u 25. i 43. minutu igre kada su defanzivci dva tima startovali u svojim šesnaestercima a sudija Santrač donosio odluke koje se nisu svidele izabranicima Nenada Lalatovića.

Najpre je u 25. minutu Santrač pokazao na belu tačku u situaciji kada je Savo Pavićević oborio Ndiajea u šesnaestercu ali Nikola Trujić, bivši fudbaler Partizana nije uspeo da pogodi Rajkovićevu mrežu i to zahvaljujući sjajnoj intervenciji mladog golmana!

 
Do odlaska na odmor Santrač je još jednom "iznervirao" fudbalere Crvene zvezde odlukom da ne dosudi penal u situaciji kada je Marko Paunović oborio Vukana Savićevića.

Nakon te situacije usledile su i čarke između fudbalera dva tima ali se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom i bez pogodaka.

Nadali smo se da će nam drugo poluvreme derbi susreta petog kola JSL doneti šanse i golove i da će nam se fudbaleri Napretka i Crvene zvezde odužiti za nešto manje sadržajno prvo poluvreme.

Umesto toga "Delije" su iskočile u prvi plan svojom bakljadom koja je izazvala petominutni prekid utakmice a osim toga "bili smo privilegovani" da vidimo veliki broj prekida zbog prekršaja i igru koja nije donela NIJEDNU stopostotnu priliku.

Jedina situacija vredna pomena dogodila se u 89. minutu i to posle prekida kada je rezervista Miloš Bosančić pogodio prečku.

Osam minuta je Santrač nadoknadio posle isteka regularnih 90 a u trećem minutu tog perioda usledio je haos jer glavni sudija nije okarakterisao start Janičića nad Jovićem kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Nenad Lalatović pobesneo je zbog te odluke, ušao u verbalni sukob sa navijačima na zapadnoj tribini a sudija mu je potom pokazao put u svlačionicu.

Nakon svega ostalo je 0:0 što znači da Crvena zvezda ni posle pet kola nije primila gol ali je ovoga puta osvojila samo bod u Kruševcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke