Rajković: "Hvala selektoru, ovo je velika čast i obaveza"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.10.2014.
14:19
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Golman Crvene zvezde Predrag Rajković vraća se u "A" reprezentaciju nakon što je Dik Advokat odlučio da ga pozove za kvalifikacione mečeve sa Jermenijom i Albanijom.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Osamnaestogodišnji golman Crvene zvezde Predrag Rajković ove godine je najlepši poklon za rođendan dobio čitavih mesec dana unapred!

Momak rođen 31. oktobra 1995. godine u Negotinu u sredu je dobio poziv u "A" reprezentaciju Srbije, prvi put u karijeri, ako računamo samo pozive za utakmice takmičarskog karaktera.

Golman ponikao u Hajduk Veljku već je imao prilike da upiše prve minute za "A" tim i to u prijateljskom meču sa Kolumbijom kada je u 89. minutu savladan iako je fantastičnom intervencijom najpre osujetio pokušaj napadača protivničke reprezentacije.



Sada će zajedno sa Vladimirom Stojkovićem i Željkom Brkićem imati priliku da se bori za "jedinicu" u "A" reprezentaciji koju očekuju dueli sa Jermenijom i Albanijom u sklopu kvalifikacija za EURO 2016.

"Ukazana mi je velika čast i zaista hvala selektoru na tome. Mislim da sam zaslužio poziv, ne samo zbog partija koje sam imao u mlađim kategorijama, nego pre svega zbog dobrih odbrana u dresu Crvene zvezde" rekao je Rajković.

Predrag je u novoj sezoni upisao osam nastupa za Crvenu zvezdu i još uvek nije imao prilike da vadi loptu iz mreže.

Sa omladinskom reprezentacijom peo se na krov Evrope, proglašen je za najboljeg golmana šampionata u Litvaniji i jednog odnajperspektivnijih fudbalera Starog kontinenta, poneo je i titulu najboljeg mladog sportiste u 2013. godini, ali poziv Dika Advokata doživljava na poseban način.

"Sada je na meni da opravdam dobijeno poverenje, pre svega kroz dobro uklapanje u A tim, jer sve su to stariji igrači od mene, a onda i da kroz dobar rad možda zaslužim i minutažu. U svakom slučaju preda mnom je velika čast ali i velika obaveza, verujem da ću umeti da je ponesem" zaključio je Rajković.

Na okupljanje reprezentacije Rajković će se javiti 7. oktobra a pre toga ga očekuje još jedan meč u dresu Crvene zvezde protiv ekipe Voždovca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke