Rajković: "Dobro sam 'cenio', ali..."

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.07.2014.
18:53
Izvor: Sportske.net

Omladinski reprezentativac Srbije Predrag Rajković rekao je posle poraza od Portugala u polufinalu EP da "Orlići" ovoga puta nisu imali sreće i da je ona i njemu nedostajala u penal seriji.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije u ponedeljak je posle penal serije eliminisana u polufinalu EP u Mađarskoj, čime je ostala bez šansi da u finalu brani trofej osvojen prošle godine u Litvaniji.

Ovoga puta Portugal je imao više sreće a Predrag Rajković za malo je ponovo ispustio zvanje junaka utakmice.

"Portugalci su ovog puta imali više sreće. Dva puta sam dobro procenio stranu, u koju će izvođači šutirati, ali nisam uspeo da odbranim još neki udarac" sa žaljenjem konstatuje golman Crvene zvezde.

Rajković je u penal seriji uspeo da odbrani jedan penal a dva puta je lopta sa njegove ruke odlazila u mrežu. Bez obzira na poraz, Srbija je u Mađarskoj ostvarila primarni cilj, plasman na SP za igrače mlađe od 20 godina.

"Tokom šampionata smo imali puno pehova, ali smo pokazali da imamo snažan mentalitet i bili smo blizu finala. Plasmanom na Prvenstvo sveta smo ispunili primarni cilj i nadam se još boljim rezultatima na Novom Zelandu sledeće godine" zaključio je Rajković.

Većina momaka koji su branili boje naše reprezentacije u Mađarskoj i naredne godine ostaje deo te selekcije a ostaje da se vidi ko će sve na Prvenstvu sveta dobiti priliku da predstavlja Srbiju prvi put posle Mundijala 1987. godine kada su juniori Jugoslavije osvojiti titulu u Čileu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke