Rajković častio Genk i branio zicere, Lazić doneo remi!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.07.2014.
19:49
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Genkom u trećem kontrolnom meču igranom u sklopu priprema za novu sezonu. Centralna figura utakmice bio je golman Rajković ali i strelac izjednačujućeg gola Darko Lazić.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Šampion Srbije remizirao je sa Genkom rezultatom 1:1 (1:1) u trećem kontrolnom susretu igranom u sklopu priprema za novu sezonu!

Izabranici Nenada Lalatovića danas su pokazali jako dobru igru, posebno tokom prvog dela meča kada su agresivnom igrom mučili odbranu Genka i bili mnogo bolji tim, a centralna figura utakmice bio je i mladi golman Rajković.

Crvena zvezda
- Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Gavrić, Lazović i Rakić

Izabranici Nenada Lalatovića pokazali su već na startu današnje kontrolne utakmice sa Genkom kako njihov trener doživljava fudbalsku igru i na koji način želi da njegov tim igra u takmičarskim utakmicama.

Agresivna igra koju je karakterisao i konstantni presing na poslednju liniju protivničkog tima nije donela rezultat već u prvih 15 minuta samo zbog toga što "nišanske sprave" pojedinih igrača još uvek nisu bile naštelovane.

Đorđe Rakić bio je najbliži postizanju pogotka u 7. i 14. minutu utakmice ali je prvi udarac završio pored stative a drugi je sjajno zaustavio golman Genka. U 15. minutu golman domaćih zaustavio je i Lazićev udarac a nedugo potom Genk je stigao do vođstva.

Loša procena mladog Predraga Rajkovića omogućila je Mboju da bez većih poteškoća zatrese mrežu Crvene zvezde i donese Genku prednost u 17. minutu, u trenucima kada je Lalatovićev tim bio bolji rival na terenu.

Vodeći pogodak Genka kao da je pokolebao fudbalere Crvene zvezde ali ne i Rajkovića koji sa dve sjajne intervencije ostavlja crveno-bele u igri. U 30. minutu usledio je korner Nenada Milijaša posle kojeg Darko Lazić biva najviši u skoku i postiže izjednačujući pogodak!

Četiri minuta nakon izjednačujućeg gola usledila je još jedna fantastična intervencija Predraga Rajkovića a potom je i tempo igre opao pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Nenad Lalatović u poluvremenu nije menjao ništa a fudbaleri Genka su u prvih desetak minuta igre bili konkretniji i opasniji po gol rivala.

Prve promene na meču trener gostiju napravio je u 58. minutu kada su S. Đorđević, Despotović i Gogić zamenili Mijailovića, Rakića i Savićevića.

Dve kontre koju su u 65. minutu povukli Gavrić i Lazović nisu završene uspešno samo zahvaljujući činjenici da su dvojica pomenutih bili izblokirani u pokušaju da naprave poslednji pas ka saigračima a onda je usledio i period kada je Genk preuzeo kontrolu nad igrom.

Završnica meča pokazala je da se fudbaleri belgijskog tima nalaze u poodmakloj fazi priprema u odnosu na rivala i to je bio jedini razlog zbog kojeg su igrači Genka delovali svežije u poslednjih 15 minuta igre.

Do kraja nije bilo promene rezultata pa su crveno-beli danas pored sjajne igre izborili i dobar rezultat u duelu sa kvalitetnim rivalom kakav je Genk.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke