Rafal po FSS, Partizanu i Zvezdi!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.03.2015.
11:40
Izvor: Sportske.net

Jučerašnja sednica Udruženja klubova Prve lige Srbije protekla je u znaku lamenta predsednika BSK Borče Dragomira Vasića koji je poručio da FSS diskriminiše njegov klub a da kazne koje plaćaju prvoligaši bivaju korišćene za funkcionisanje "večitih".

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Uzbudljivo je bilo na jučerašnjoj sednici Udruženja klubova Prve lige Srbije iako se očekivalo da će pretresanje dnevnog reda od pet tačaka predstavljati formalnost koja kratko traje.

Da tako ne bude potrudio se predsednik BSK Borče Dragomir Vasić koji je održao monolog tokom kojeg je "rafalnom paljbom" zasuo Fudbalski savez Srbije i naše najveće klubove Partizan i Crvenu zvezdu.

"Po svemu mogu da zaključim da FSS nije savez fudbalske Srbije, već neke druge države. Jasno je da postoji diskriminacija članova FSS, a moj klub je upravo to, član tog i takvog FSS" počeo je izlaganje Baja Vasić.

Inicijalna kapisla za optužbe koje je Vasić u sredu izneo pred ostale članove Udruženja klubova Prve lige Srbije bila je zabrana registrovanja novih igrača koja je tokom januara ukinuta svim klubovima osim BSK Borči.

Kako predsednik borčanskog prvoligaša tvrdi, BSK je talac "većih riba" jer je nemoćan da namiri svoja potraživanja u situaciji kada Zvezda duguje Jagodini a Jagodina njima ili kada Partizan ima "zaleđinu u političkim krugovima".

"Tražiću da se pojavim na televiziji i da kažem sve što znam, jer samo jednom mogu da umrem i poginem, nikako dva puta. Ne želim da klubovi Prve lige Srbije svojim kaznama finansiraju Partizan i Crvenu zvezdu, a ono što se radi sa BSK-om je klasična diskriminacija od strane FSS" poručuje Vasić.

Predsednik BSK Borče poručio je da u ovakvim uslovima prvenstvo ne može da bude regularno a svojim kolegama iz Udruženja prvoligaša objasnio da oni nisu u mogućnosti da promene bilo šta jer se odluke donose na drugim mestima.

Dragomir Vasić izneo je u javnost podatak da Jagodina duguje 100.000 evra njegovom klubu ali da to potraživanje nije moguće naplatiti dok "Ćurani" ne dobiju novac koji im duguje Zvezda. Uz to, Vasić je obelodanio da Partizan duguje BSK-u 10 miliona dinara za transfer Grujičića kao i da se čeka na povraćaj PDV-a od transfera Stefana Savića.

Podsećamo da je predsednik BSK Borče u prošlosti takođe bio rezantan u svojim izlaganjima pa je tako u vreme dok je BSK igrao u najvišem rangu takmičenja izjavio na sednici Zajednice superligaša da bi bilo najbolje da "večiti" i Vojvodina direktno idu u Evropu a da ostali klubovi igraju pošteno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 05.03.2015
12:45

Dobro ste se setili bg klubovi da dignete glas, od kad ja to pricam...