Radniku slađi bod u derbiju "južne pruge"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.08.2015.
21:59
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Radnika iz Surdulice ostali su neporaženi na gostovanju Radničkom iz Niša i tako osvojili veliki bod u derbiju "južne pruge" kojim je počelo sedmo kolo domaćeg šampionata.

radnikfc.wix.com
radnikfc.wix.com

Povezane vesti

Premijerna utakmica sedmog kola domaće Superlige odigrana je na stadionu "Čair" u Nišu gde su domaći Radnički i Radnik iz Surdulice podelili plen u derbiju "južne pruge".

Novajlija u ligi uspeo je da ostane neporažen na gostovanju slavnijem komšiji iz Niša a meč je završen rezultatom 1:1 (1:1) čime je veči deo navijača ostao razočaran.

Golove možete pogledati OVDE!


Prvu priliku na utakmici stvorili su gosti iz Surdulice preko Miloša Stankovića koji je u drugom minutu sa desne strane zapretio golmanu Radničkog. Pet minuta kasnije uzvratio je Marko Blažić a lopta koju je on uputio volej udarcem sa leve strane završila je preko prečke.

Gosti su do vodećeg gola stigli posle uigrane akcije u desetom minutu. Kada su defanzivci Radničkog očekivali da lopta iz auta padne na peterac Baranin je "asistirao" Putinčaninu koji u petercu pronalazi Milana Ćuluma a ovaj glavom pogađa mrežu domaće ekipe.

Više puta je u prvom delu igre Ljubo Baranin pravio probleme odbrani Radničkog svojim izvođenjem auta ali se ispostavilo da je strah od njegovog "specijalnog oružja" bio ključan kod vodećeg gola Radnika.

Vođstvo gostiju trajalo je kratko, Radnički je uzvratio već u 14. minutu preko bivšeg napadača Crvene zvezde Miloša Trifunovića. Kapiten Radnika loše je reagovao posle centaršuta sa desne strane, Trifunović je iskoristio prazan prostor i glavom smestio loptu iza leđa golmana Radnika.

Do kraja prvog dela igre strelac vodećeg gola za Radnik Milan Ćulum imao je još jednu kolosalnu šansu posle auta Ljuba Baranina ali je lopta posle njegovog udarca završila malo pored desne stative.

U završnici prvog poluvremena kapiten Radnika Miloš Krstić zadobio je snažan udarac u glavu zbog koje nije mogao da nastavi meč a prve prognoze ukazuju da se radi o potresu mozga.

Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo fudbalerima Radničkog koji su dominirali i vršili opsadu gola gostujuće ekipe, ali na kraju nisu uspeli da stignu do gola.

Radnik je na samom početku i u završnici drugog dela igre imao prilike preko Stanovića i Stojanovića, dok je Radnički u međuvremenu stvarao prilike.

Sjajnu priliku za Radnički imao je Darko Bulatović u 53. minutu posle udarca sa distance. Lopta je "olizala" desnu stativu ali je završila van okvira gola.

Gosti iz Surdulice na kraju su osvojili bod koji su branili tokom drugog dela igre, dok Radnički može da žali što nije uspeo da ubeleži novu pobedu i priključi se Crvenoj zvezdi na deobi druge pozicije na tabeli.

Nakon šest odigranih utakmica Radnički zauzima treće mesto na tabeli sa 12 osvojenih bodova, dok je Radnik posle dva vezana poraza stigao do šestog boda i trinaeste pozicije na tabeli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 22.08.2015
00:26

Ne moze se na bunker sa jednim spicem, a penal za Radnicki u finisu nije ni bio i sudija je odlicno odsudio, realan rezultat...

avatar
ujka Vanja
Friday, 21.08.2015
22:39

Da je Culum igrao od pocetka prosle sedmice i onda bi Radnik uzeo bod. :PnBaranin kad baci onu dalekometnu raketu a Culum kad skoci to ne moze a da ne bude opasnost po gol.Kad Radnik bude gostovao na Marakani obavezno Culum mora da igra.Visok,jak,ma sve . :D

avatar
Friday, 21.08.2015
22:10

Moguce je da ce se Radnicki naci medju 10 na tabeli.