Radnik u Gani našao sportskog direktora

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.11.2015.
17:44
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Radnik iz Surdulice imenovao je u utorak novog sportskog direktora koji je istu funkciju u prethodnom periodu obavljao u jednom od klubova iz Gane.

fk-radnik.com
fk-radnik.com

Povezane vesti

Superligaš iz Surdulice rešen je da u elitnom fudbalskom društvu ne ostane "samo jedno leto", zbog čega u Radniku marljivo rade na formiranju tima ljudi koji će umeti da izvede klub na pravi put.

U tu svrhu imenovan je i novi sportski direktor koji je u prethodnih nekoliko godina boravio u Gani gde je obavljao istu funkciju u FC Vision.

Radi se o Darku Gašiću, rođenom Beograđaninu koji je na poziciji sportskog direktora kluba iz Gane nalazio se u dva mandata, od 2010. do 2013. i od 2014. do 2015. godine.

Za vreme boravka u Ganu Gašić je uneo niz novina u radu FC Vision među kojima su i modernizacija rada sa mlađim kategorijama, dovođenje trenera iz Srbije, promocija kluba u Evropi, razvoj desetogodišnje strategije vođenja kluba i prvi transferi igrača u evropske klubove.

Cilj novog sportskog direktora Radnika ogledaće se kroz podizanje omladinske škole i selekcije omladinanaca na što viši nivo, za zadovoljavajući rang kome i pripadaju, što vezano za takmičenja, ali i za izvor sa koga bi se crpeli i regrutovali budući prvotimci Radnika.

"Voleo bih da se u taj naš zajednički rad uključe i bivši fudbaleri kluba i sam grad. Očekuje nas težak posao i strategija od 5 do 10 godina - kako klub želimo da vidimo i kako će biti" kaže Gašić.

Funkciju sportskog direktora Radnika do sada je obavljao Stanislav Tončev, koji će sa ove pozicije otići na višu poziciju u klubu, o čemu će javnost naknadno biti obaveštena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke