Radnik - Kosan otišao, sledi pet-šest kvalitetnih pojačanja?

Autor: Beta Beta
sreda 04.01.2017.
22:17
Izvor: Beta

Novi trener Radnika iz Surdulice Bratislav Živković rekao je danas da u zimskom prelaznom treba dovesti petoricu ili šestoricu kvalitetnijih fudbalera, da veruje uspeh, ali da ne želi ništa da obećava.

fk-radnik.com
fk-radnik.com

Povezane vesti

Živković je na klupi Radnika zamenio Milorada Kosanovića, s kojim je klub iz Surdulice prekinuo saradnju.

"Izuzetno mi je drago što sam među prijateljima i što sam dobio poverenje ljudi koji ulažu velike napore da Surdulica i ovaj deo Srbije ima jednog superligaša. Došao sam u klub koji polako, ali sigurno, laganim koracima, stiče autoriret u Super ligi i koji ima velike ambicije da u narednom periodu zadrži status superligaša. Najpre moramo poraditi na formiranju tima, trebaće nam petorica ili šestorica kvalitetnijih igrača", rekao je Živković na predstavljanju, navodi se na sajtu Super lige Srbije.

On će u ponedeljak obaviti prozivku igrača kojom će početi početak priprema za prolećni deo Super lige.

"Što se tiče priprema, one moraju biti obavljene kako treba i da već u prvo kolo posle zimske pauze uđemo što agresivnije i žešće i u startu napravimo dobar rezultat. Ja nisam neko ko daje bombastične izjave i obećanja. Svoju energiju ću preneti igračima, i ako budemo uspeli da dovedemo adekvatna pojačanja, verovaćemo u zajednički uspeh", naveo je Živković.

Živković (46) je početkom novembra prošle godine napustio Voždovac posle dve i po godine.

On je tokom karijere nastupao za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, italijansku Sampdoriju, Obilić i BASK. Bio je i član reprezentacije Jugoslavije za koju je zabeležio šest nastupa.

Trenersku karijeru počeo je u Crvenoj zvezdi gde je radio kao pomoćni trener, zatim je isti posao obavljao i u belgijskom Lirsu, a posle toga prešao je u Voždovac.

Predsednik Radnika Stanislav Tončev rekao je da se planira saradnja na duži rok sa Živkovićem, čija je prednost, "to što potiče iz tog dela Srbije i poznaje tamošnji mentalitet".

''Veliko mi je zadovoljstvo što smo doveli trenera Živkovića, čiji rad pratimo već duže i evo tek sada se otvorila mogućnost za našu sportsku saradnju", naveo je Tončev.

Jesenji deo šampionata Radnik je završio na 13. mestu na tabeli sa 20 bodova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igorinjo
Thursday, 05.01.2017
01:09

Nije odgovarao, pričao istinu.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 05.01.2017
01:39

Pogledaj tabelu to je istina

avatar
Povratak kralja #48
Thursday, 05.01.2017
00:01

Živković je pogodan jer kad je zvezda na Vračaru tada njegovom Voždovcu dala gol iz ofsajda (2:3) on je čestitao zvezdi titulu unapred. Kosanović ne odgovara ni FSS, a ni zvezdi iako su iskustvo i znanje na njegovoj strani.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 05.01.2017
01:39

Tako je to nam i treba

avatar
DickHead Advokat
Wednesday, 04.01.2017
23:39

Predsednik = Mungos