Radnik ispisao istoriju u novosadskoj magli!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.11.2015.
20:01
Izvor: Sportske.net

Prva utakmica 17. kola Superlige Srbije odigrana je u uslovima koji su bili na granici regularnog, a Radnik je u novosadskoj magli uspeo da savlada Vojvodinu i ispiše novu stranicu klupske istorije.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Premijerna utakmica 17. kola Superlige Srbije odigrana je na novosadskom "Karađorđu" u uslovima koji su bili na granici regularnog. Magla je u pauzi između dva poluvremena prekrila teren pa se u drugom delu susreta nije video prst pred okom.

U takvim uslovima za igru Radnik je savladao Vojvodinu rezultatom 3:2 (1:1) i ispisao novu stranicu klupske istorije pošto je trijumf na "Karađorđu" bio prvi za Surduličane na gostovanju u Superligi!

Golove pogledajte OVDE!

Utakmica u Novom Sadu bila je posebna po mnogo čemu pošto je uprkos magli viđeno mnogo interesantnih situacija, od kojih su neke bile sporne.

Prva prilika viđena je u 6. minutu nakon centaršuta Marka Vukčevića i udarca Aleksandra Stanisavljevića koji je završio pored gola. Sredinom prvog poluvremena, dok su još uslovi za igru bili regularni, viđen je evrogol.

Golman Radnika Borivoje Ristić neće moći da se "vadi" na maglu pošto je dobro video bombu koju je u njegovu mrežu lansirao mladi Lazar Zličić sa čitavih 30 metara.

Čuvar mreže gostujuće ekipe samo je pogledom ispratio loptu koja se od prečke odbila do zemlje a zatim do unutrašnje strane gornjeg dela mreže. Vojvodina je tako u 21. minutu stigla do vođstva koje nije dugo trajalo.

Samo tridesetak sekundi nakon što je Radnik izveo loptu sa centra Samjuel Ovusu je iskoristio očajnu intervenciju odbrane domaće ekipe pa mu nije bilo teško da matira nemoćnog Nikolu Perića i poravna rezultat na 1:1.

Do odlaska na odmor viđena je još jedna bitna situacija i pred golom Vojvodine kada je Darko Puškarić povukao Samujela Ovusua kao poslednji igrač odbrane, pa mu je sudija Lazar Lukić pokazao crveni karton.

Kako je već rečeno, u pauzi između dva poluvremena na "Karađorđe" se spustila magla pa je drugi deo meča odigran u neregularnim uslovima.

U takvim okolnostima bolje su se snašli gosti iz Surdulice koji su već u 54. minutu stigli do potpunog preokreta nakon penala koji je u gol pretvorio Slaviša Stojanović.

Golman Vojvodine Nikola Perić skrivio je jedanaesterac a Slaviša Stojanović je bio siguran izvođač najstrože kazne. Desetak minuta nakon vodećeg gola Radnika sudija je na kratko prekinuo utakmicu kako bi konsultovao kapitene da li ekipe žele da nastave sa igrom.

Dvadeset minuta pre kraja Lazar Arsić koristi smanjenu vidljivost pa snažnim udarcem po zemlji uspeva da savlada nesigurnog Nikolu Perića čime je praktično osigurao pobedu Radniku premda je Vojvodina smanjila rezultat deset minuta pre kraja.

Drugi penal na meču sudija Lazar Lukić dosudio je u 82. minutu posle faula nad Lazarom Rosićem, a drugi gol za Vojvodinu postigao je Aleksandar Stanisavljević.

Radnik iz Surdulice tako je stigao do prve pobede na gostujućem terenu u istoriji Superlige a treća uzastopna u domaćem šampionatu kojom su Surduličani izbili na desetu poziciju na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dropkick Murphys
Friday, 06.11.2015
21:11

Sa pokojnim Buturovicem,otisla je i sansa da Vosa konacno bude neko i nesto posle duzeg vremena.....Ovako........