Radnički Niš - Partizan 0-1 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.03.2016.
18:57
Izvor: Sportske.net

U Nišu odigran derbi 25. kola Superlige, bio je to već drugi dvoboj ove dve ekipe u poslednja četiri dana. Partizan trjumfovao sa 1:0!

fcradnicki-nis.com
fcradnicki-nis.com

Povezane vesti

Podsetimo, Partizan je u sredu u četvrtfinalu Kupa savladao Radnički sa 2:0, ali crno-beli još uvek jure prve bodove u drugom delu sezone u Superligi, s obzirom da su u prethodna dva kola izgubili od OFK Beograda i Crvene zvezde.

S druge strane, Nišlije žele da se pred svojim navijačima revanširaju crno-belima za eliminaciju iz Kupa Srbije.

Ovo su startne postave:

Radnički: Jovanović S. Aleksandar, Bulatović Radoš, Bulatović Darko, Petrović, Lakić-Pešić, Bogdanović, Đuričković, Marjanović, Apostolović (Todorović od 63.), Mrkić, Jovanović Aleksandar.

Klupa: Konovalov, Todorović, Mitrović, Krstić, Mitrović, Stevanović, Jovanović Aleksa.

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton (Jevtović od 50.), Brašanac, Kosović, Mihajlović (Golubović od 81.), A. Stevanović, Ilić (Vlahović od 87.).

Klupa:  Kljajić, Jevtović, Golubović, Božinov, M. Stevanović, Vlahović, Lukić.

PRVO POLUVREME

Prva opasnost po gol crno-belih viđena je u četvrtom minutu meča, kada je Marjanović dobro izveo slobodan udarac, iskosa sa leve strane, ali je lopta završila tik iznad prečke.

Odmah posle tog ''slobodnjaka'', golman Partizana Bojan Šaranov je oštro kritikovao Alena Stevanovića, jer je ranije napustio živi zid.

Kako je izgledao njihov verbalni duel, pogledajte OVDE.

Dva minuta kasnije, prva prava akcija Partizana, usledio je centaršut sa desne strane, ali je udarac Brašanca sa nekih 12 metara izblokiran od strane defanzivaca Nišlija.

Usledio je period igre bez ozbiljnijih prilika na obe strane, za sada ravnopravna borba na terenu niškog ''Čaira''.

Novo uzbuđenje viđeno je u 26. minutu, kada je u kaznenom prostoru Partizana došlo do kontakta Marka Jovanovića i fudbalera Radničkog Marjanovića koji je pao u tom trenutku, ali sudija je smatrao da prekršaja nije bilo.

Veliki protesti domaćih igrača usledili su pošto je minut kasnije dosuđen prekršaj nad Kosovićem pored desne aut linije, ali crno-beli nisu uspeli da iskoriste dosuđeni slobodan udarac. Mihajlović je centrirao, ka Gogui, ali defanzivac Partizana nije uspeo glavom da zahvati tu loptu.

A onda, 31. minut i najveća prilika za Radnički od početka utakmice. Petar Đuričković je sa ivice kaznenog prostora odlično prosledio loptu na levu stranu ka usamljenom Apostoloviću, koji izbija jedan na jedan sa Bojanom Šaranovim, ali golman Partizana izlazi kao pobednik iz ove situacije!

Tu veliku priliku za Radnički možete da pogledate OVDE.

U 32. minutu i fudbaleri Partizana su oštro protesovali kod sudije Aleksandra Vasića, jer nije pustio prednost u jednoj obećavajućoj akciji Partizana.

Ulazimo i u sam finiš prvog poluvremena, Partizan je pripretio preko Kosovića i Bandalovskog, ali bez uspeha, ostaje 0:0 posle prvih 45 minuta.

DRUGO POLUVREME

Burno je počelo drugih 45 minuta igre, već na startu konfuzija u odbrani Partizana. Najpre je Everton zaustavio u kaznenom prostoru Darka Bulatovića, da bi potom, kada se činilo da je opasnost otklonjena, kapiten crno-belih Saša Ilić pogrešio na ivici kaznenog prostora, došlo je do kontakta sa jednim igračem Radničkog, ali prekršaja nije bilo.

Međutim, Everton je ''izvukao deblji kraj'' posle pomenutog duela sa Bulatovićem, pa trener Partizana Ivan Tomić mora da obavi prvu prinudnu izmenu. Umesto zimskog pojačanja crno-belih, na terenu je Marko Jevtović.

Dva minuta kasnije, kiks Gogue posle jedne duge lopte upućene ka Marku Mrkiću. Mladi fudbaler Radničkog je ušao u kazneni prostor, ali ga je tamo stigao Marko Jovanović i oduzeo mu loptu.

I posle nekoliko minuta zatišja, u 60. minutu meča kapiten Partizana Saša Ilić donosi prednost Partizanu - 0:1!

Miroslav Bogosavac je sa leve strane uposlio Mihajlovića u kaznenom prostoru, ovaj je vratio loptu ka kapitenu Saši Iliću, koji preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora šalje loptu u donji desni ugao Jovanovićevog gola!

U 75. minutu meča, iznenadna prilika za Radnički, posle kiksa Miroslava Bogosavca ispred svohg kaznenog prostora. Mladi bek crno-belih je rukom zaustavio tu loptu, pa su Nišlije imale priliku da iz slobodnog udarca sa dvadeset metara, iskosa sa desne strane, ugroze gol Šaranova.

Međutim, ovoga puta živi zid Partizana je bio odlično postavljen, a Đuričković je pogodio visokog Goguu.

Domaći se ne predaju, vrše sve veći pritisak na polovini Partizana, a u 83. minutu golman Šaranov je još jednom bravuroznom intervencijom sačuvao vođstvo crno-belima, posle odličnog poušaja Marjanovića sa nekih dvanaest metara.










Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Redman
Monday, 07.03.2016
02:03

Dva penala za Radnicki, rukomet sase ilica, crveni za bogosavca itd...??? tomicu (ne trazim alibi) smeta teren, sigurno je sa teleoptikom navikao na Enfild, ali mozda, mozda. Samo toliko... Neki ovde pisu sastave od po nekoliko kilometara, a zapravo nemaju nista da kazu. Gde ste sada??

avatar
Klub Paradoksa
Sunday, 06.03.2016
22:15

Pokradose Radnicki za aut iz kog bi dali siguran gol!

avatar
bobar84c
Monday, 07.03.2016
16:19
avatar
El Diablo
Sunday, 06.03.2016
21:16

Ladno opet nema Fofane cak ni na klupi.Tomicu odlazi,nazad u Teleoptik!!Jos si ti zelen za trenera FK Partizan,jos ti imas bato moj da ucis.