Radnički Niš - Crvena zvezda 1-2 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.11.2015.
16:59
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli slavili 2-1 u derbiju 18. kola!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Zanimljivo je da je Radnički jedina ekipa koju Crvena zvezda ove sezone još uvek nije pobedila. Podsetimo, na Marakani je rezultat bio 1-1 i od tada je počela Zvezdina serija pobeda - ukupno 14 u nizu.

Trener crveno-belih Miodrag Božović je iznenadio odlukom da napad Zvezde danas predvodi iskusni Predrag Sikimić.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela, odlična je atmosfera na niškom Čairu, tribine dobro popunjene. Na terenu, počelo je borbeno sa obe strane, za sada bez prilika za pogotke. Ipak, Zvezda je preuzela inicijativu, lopta je uglavnom na polovini Nišlija.

U sedmom minutu Ibanjez je sa desne strane izveo slobodan udarac za Crvenu zvezdu, centrirao je u kazneni prostor Radničkog, ali su se domaći odbranili.

A onda, 12. minut, izvanredan udarac Darka Bulatovića sa preko dvadeset metara u gornji levi ugao Kahrimanovog gola, ali prečka je spasila crveno-bele! Kakav je to gol mogao da bude...

Tu situaciju možete da vidite OVDE.

Zvezda još uvek bez prave prilike, iako su gosti imali nekoliko dobrih proboja po desnoj strani i oštrih centaršuteva, ali je odbrana Radničkog svaki put uspešno intervenisala.

Tek u 31. minutu Bruno Matos je uputio prvi šut u okvir gola Radničkog, gađao je donji levi ugao Jovanovićevog gola, ali je čuvar mreže domaćih sigurno intervenisao.

Opasan napad Zvezde i u 43. minutu, Katai je odlično centrirao sa leve strane, ali je Ibanjez za trenutak zakasnio da tu loptu prosledi u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena, priliku su imale i Nišlije posle kornera sa leve strane, kada je Lakić-Pešić gađao donji levi ugao Kahrimanovog gola, ali je Zvezdin čuvar mreže zaustavio taj udarac.

Posle prvih 45 minuta rezultat je 0-0.

DRUGO POLUVREME

Kao uvod u start drugog poluvremena, navijači Crvene zvezde pripremili su lepu koreografiju na svojoj tribini koja je ''podeljena'' na crveni i beli deo.

A onda se pojavila velika slika ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, koji je nastradao pre godinu dana u Istanbulu, tokom košarkaške utakmice između Galatasaraja i Crvene zvezde.

Koreografija je propraćena i bakljadom uz poruku: ''I dalje si sila od čoveka, i dalje odzvanja kako pucaš od smeha''.

Na terenu bez novih uzbuđenja, Zvezda i dalje ima inicijativu, ali golova i dalje nema.

U 51. minutu fudbaler Radničkog Darko Bulatović je još jednom oprobao svoj snažan udarac, ovoga puta je sa nekih 25 metara šutirao pravo u Kahrimana.

Samo tri minuta kasnije, Zvezda stiže do vodećeg pogotka - Aleksandar Katai - 0:1! Majstorija Zvezdine ''desetke'', sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, poslao je loptu u sam levi ugao Jovanovićevog gola. Čuvar mreže Radničkog ništa tu nije mogao da uradi!

Gol pogledajte OVDE.

U 58. minutu mreža domaćih se ponovo zatresla, pogodio ju je Luis Ibanjez, ali je taj pogodak sudija Glođović poništio, jer je Zvezdin levi bek prethodno igrao rukom.

Zvezdino vođstvo nije dugo trajalo - Aleksandar Jovanović je u 65. minutu izjednačio na 1-1. On je izbio oči u oči sa golmanom Zvezde i lepim lobom ga savladao, ali je diskutabilno da li je prethodno bio u ofsajdu.

U svakom slučaju rezultat je izjednačen.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović je reagovao izmenama, pojačao je napad Lukom Jovićem i Ugom Vijerom, koji je u 83. minutu pravovremeno uočio Luisa Ibanjeza na levoj strani, a ovaj umakao pažnji odbrane Radničkog i preciznim udarcem u suprotni ugao doveo Zvezdu u novo vođstvo - 1:2!

Radnički: Jovanović - Petrović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović - Zemljanuhin (Apostolović od 74.), Đuričković (Krstić od 81.), Marjanović, Tomić, A. Jovanović - Ašćerić.

Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Luković, Jovanović, Ibanjez - Donald, Grujić - Katai, Srnić (Jović od 82.), Matoš (Vijera od 78.) - Sikimić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
degrobarizator
Sunday, 22.11.2015
22:37

Nema analize :(

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Sunday, 22.11.2015
21:19

Petnaesta pobeda u nizu, jos jedan rekord je srusen. Bravo za Grofa.

avatar
Аполо
Sunday, 22.11.2015
20:04

Nema grobara na stadionu, nema ih na Zvezdinim vestima... pihhh

avatar
STRELAC
Sunday, 22.11.2015
20:03

Sledeca kod kuce,16 u nizu.......

avatar
ujka Vanja
Sunday, 22.11.2015
19:29

Samo da ne prime Nislije jos jedan do kraja.